Навигация
Кошница

BIOVEA African Mango 600 mg 60 капсули 60 Дози

BIOVEA African Mango 600 mg 60 капсули 60 Дози
BIOVEA African Mango 600 mg 60 капсули 60 Дози
  31,49 лв.
  Купи
  AFRICAN MANGO 600mg 60 капсули

  Помага на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването им, контролира апетита. Спомага за нормалните стойности на холестерола и кръвната захар.

  Състав: Екстракт от семена на африканско манго 150 мг (еквивалент на 600 мг африканско манго на прах). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1-2 капсули 2 пъти дневно по време на хранене или според предписанието на лекар.

  Опаковка: 60 капсули в контейнер.

  Африканско манго: фармацевтично чист екстракт от Irvingia gabonensis

  • 600mg чист екстракт от африканско манго (Irvingia gabonensis) във всяка капсула
  • Без допълнителни стимулатори и без кофеин

  Африканско манго на BIOVEA® осигурява фармацевтично чист екстракт от семената на Irvingia gabonensis. Всяка капсула доставя 150mg екстракт, без каквито и да били стимулатори и без кофеин. Днес съвременната наука прави сериозни проучвания за ползите от семената на Irvingia gabonensis.

  Африканското манго, известно още като диво манго, е ценно вечнозелено дърво, ниско или средно на височина, което дава ядивни, сладки плодове, подобни на тези на обикновеното манго. Тези плодове се приемат за костилкови, защото притежават голяма семка или ядка. Тази маслодайна, богата на протеини и фибри семка с лек аромат често се споменава като ядка дика. В миналото семките на африканското манго са била смилани и от тях се е приготвяло тесто за направата на хляб дика. Семките и досега се използва в традиционната местна кухня там, където вирее дървото.

  Как действа африканското манго?

  Африканското манго прави чудеса в борбата с излишните килограми, помагайки ви да отслабнете дори без диета. А когато сте на специален хранителен режим, африканското манго контролира апетита, нивото на кръвната ви захар и увеличава скоростта, с която организъмът преобразува мазнините в използваема енергия – все полезни неща, които топят килограмите. Когато не сте на диета или се почивате от хранителния си режим през почивните дни, африканското манго помага за запазване на допълнителната енергия от преобразуването на мазнините - с някои упражнения ще изгорите излишните калории и така ще задържите теглото си. Това не означава обаче, че африканското манго позволява да се храните по начин, които ви харесва. Въпреки това то може да помогне, когато искате да се отпуснете и да се насладите на някои храни без угризения на съвестта.

  Най-ценното качество на африканското манго е, че то не дехидратира бързо като повечето добавки за отслабване - това е едно важно преимущество. Когато бързо се свалят килограми, тялото обикновено губи много течности, което кара бъбреците и черния дроб да работят усилено – а вие искате да ги запазите здрави. Постепенното отслабване не влияе на баланса на течностите в организма и така губите килограми и поддържате здрави органите си. Също така африканското манго не води до загуба на течности - много добавки просто изсмукват водата от организма и вие си мислите, че отслабвате. Както вероятно знаете, вашето тяло се нуждае от толкова вода, колкото може да поеме, затова не е особено здравословно да се обезводнявате само за да отслабнете временно. Африканското манго не влияе на водния и хормоналния баланс, вместо това по естествен начин помага да контролирате апетита и да използвате енергията по-пълноценно.

  Африканското манго помага на тялото да бъде елегантно и го прави по-здраво като използва мазнините и излишната допълнителната енергия. Контролирайте теглото и запасите от енергия с африканско манго.

  Какви са научните доказателства ?

  Скорошно двойно сляпо рандомизирано изследване доказва, че едномесечният прием на екстракт от африканско манго води до намаляване на телесното тегло с до 6 кг за месец.

  По отношение на корекцията на теглото, учените обръщат внимание най-вече върху 2 свойства на екстракта от африканско манго: да води до отслабване и да увеличава разграждането на телесни мазнини.

  Също така има данни за положителен ефект при намаляване нивото на общия и „лошия“ (LDL) холестерол и това на кръвната захар.

  Механизъм на действие:

  100% натуралният продукт (екстракт от африканско манго) стимулира намаляването на теглото и мазнините чрез 3 механизма:

  1. Резистентност към лептина: Африканското манго притежава уникалното свойство да спомага за изгарянето на телесните мазнини, като оптимизира нивото и активира действието на хормона лептин. Медицината нарича този процес реверсия на лептиновата резистентност. Лептинът е важен за отслабването, защото той участва в разпада на адипоцитите в мастните клетки и подава сигнали по мозъка, че тялото няма нужда от повече храна. Мастните клетки произвеждат протеин, който води до възпаление и поява на лептинова резистентност. Именно разстройства в количеството на този, наричан С-реактивен протеин, се наблюдават при много от хората, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло.

  2. Изгаряне на мазнини: Ключ към ефективното и трайно отслабване е намаляване на мазнините, натрупани по различни части на тялото. Африканското манго възпрепрятства действието на ензима глицерол-3-фосфат дехидрогеназа, който улеснява превръщането на глюкозата в триглицериди – процес, увеличаващ броя на мастните клетки в организма. Чрез блокирането на глицерол-3-фосфат дехидрогеназата Африканското манго намалява количеството захари, които се трансформират в мазнини.

  3. Блокиране на въглехидрати: Контролът върху абсорбирането на въглехидратите е основен за всяка диета за отслабване и контрол върху теглото. Усвояването на въглехидратите се извършва в храносмислателната система от ензима амилаза. Африканското манго възпрепятства намаляването на абсорбирането на въглехидратите, чрез амилазата, т.е. приемът на въглехидрати престава да бъде проблем по отношение нарастването на теглото.

  Приеман като хранителна добавка, екстрактът от Африканското манго (Irvingia Gabonensis) се използва за контрол върху теглото (отслабване), при хиперлипидемия, диабет и при болки.

  Изследвания:

  Данните от проучванията, проведени през последните няколко години, недвусмислено сочат ефекта от екстракта от африканско манго при изгарянето на телесни мазнини и корекция на теглото.

  В едно от изследванията изрично условие е било всички участници да не променят обичайния си начин на хранене и да не увеличават физическото натоварване. Дори и при тези условия екстрактът от африканско манго е показал много добри резултати, като е довел до значително намаляване на теглото при участниците.

  Други проучвания акцентират върху способността на екстракта да понижава холестерола и глюкозата до здравословни нива. С последното се свързват и препоръките екстрактът от африканско манго да се използва като алтернативно средство за контрол на кръвната захар при диабет.

  Изследване №1
  Тестът е имал за цел анализ на ефекта на екстракта от Африканско манго върху телесното тегло, телесните мазнини, метаболизма, холестерола и някои хормони в организма. Изследването е включвало над 100 души, като на част от тях е бил даван екстракт от африканско манго два пъти дневно – преди обяд и преди вечеря, а на останалите – плацебо.

  След 10 седмици са били извършени измервания, доказали, че африканското манго е намалил телесното тегло, редуцирал е мазнините в различните части на тялото, засилил е метаболизма, понижил е холестерола и е нормализирал работата на някои хормони.

  Изследване №2
  Вторият тест върху действието на Irvingia Gabonensis е бил относно евентуалната му способност да контролира апетита. Доброволците в изследването са били подложени на стриктна диета с контрол върху калориите, като едновременно с това са приемали два пъти дневно (преди обяд и преди вечеря) равни количества екстракт от Африканско манго. След 2 месеца нито един от участниците в теста не е посочил, че е изпитвал допълнителен глад, независимо от драстично намаленото количество калории в диетата му.

  Изследователите са установили, че Irvingia Gabonensis подпомага контрола върху апетита, като забавя храносмилателните процеси, с което създава усещане за ситост по-дълго време. Едновременно с това учените потвърдили, че екстрактът от африканско манго е допринесъл също и за изгарянето на мазнини и понижаване на холестерола.

  Изследване №3
  Най-новото за момента проучване върху екстрактът от африканско манго е относно въздействието на екстракта върху усещането за апетит. Едната от двете групи в двойното сляпо рандомизирано изследване е приемала плацебо, а втората – два пъти дневно (преди обяд и вечеря) еднакви дози екстракт Африканско манго. На всички е било забранено да променят обичайния си начин на хранене и храните, включени в диетата им, както и да правят повече физически упражнения.

  Резултатите след месец са показали, че групата, приемала екстракта, е редуцирала приемат си на калории средно с 400, защото „просто не са изпитвали глад“. В допълнение е било констатирано значително спадане в нивото на холестерола им.