Навигация
Кошница

BIOVEA Acerola 500 mg 60 Таблетки 60 Дози

BIOVEA Acerola 500 mg 60 Таблетки 60 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Acerola 500 mg 60 Таблетки 60 Дози
  34,00 лв.
  Природен имуностимулатор, благоприятно повлиява възстановителните функции на организма, ефективен антиоксидант. Богат източник на Витамин С, А, В1, В2, В5, магнезий, калций, желязо и др. Допринася за намаляване на риска от алергични състояния. Подкрепя сърдечносъдовата система и предпазва кръвоносните съдове. Влияе благоприятно при заболявания на коронарната артерия. Съществена за производството на колаген, подпомага зарастването на рани и спомага за здрави венци.

  Съставки: Органичен Витамин С 100mg (от органична Ацерола - плодов екстракт), екстракт от органична Ацерола плод 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

  Употреба: Да се приема 1 капсула два пъти дневно между храненията или според предписанието на лекар.

  Какво представлява органичната ацерола?

  Ацерола (Malpighia glabra), известна също като барбадоска череша
  , е тропически плодоносен храст или малко дърво от семейство Malpighiaceae. Среща се от Южен Тексас през Мексико и Карибите до Перу и Бахия в Бразилия. Отглежда се също така в Индия. Ацеролата е отличен източник на витамин С. Съдържа от 1 до 4.5% витамин С (1,000 to 4,500 mg/100 g) в ядивната част на плода. Това далеч надвишава съдържанието на витамин С в обелените портокали (около 0.05 или 50mg/100g).

  Витамин С е есенциален коензим, необходим за нормалната функция на метаболизма. Много животни могат да синтезират витамин С от глюкозата; въпреки това човешкия организъм трябва да си набави витамина изцяло от хранителни източници.

  Защо да приемаме органична ацерола?

  Противоалергични и противовирусни свойства - Витамин С е необходим за производството на колаген – „лепилото”, което подсилва много части на тялото, като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С също играе важна роля за зарастването на рани и като естествен антихистамин. Този витамин също помага за образуването на чернодробната жлъчка, за справянето с вирусите и за детоксикация на алкохола и други вещества.

  Антиоксидант - Антиоксидантните способности на ацеролата и витамин С предпазват пушачите, както и хората, изложени на тютюнев дим, от вредните ефекти на свободните радикали. Контролирано изпитание разкрива способността на 3g витамин С, приемани от пушачи 2 часа преди да бъдат изложени на цигарен дим, да намалява уврежданията от свободните радикали и окисляването на LDL-холестерола, свързвани с излагането на цигарен дим. Намалява се спада в общата антиоксидантна защита, причинен от тютюневия дим. Тези благоприятни ефекти не се наблюдават при непушачите при нормални условия (без излагане на действието на свободните радикали).

  Холестерол - Действайки като антиоксидант, една от най-важните функции на витамин С, е да защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. (Само когато LDL е увреден, холестеролът води до сърдечни заболявания, а витамин С може да бъде един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL.) Витамин С може също да защити от сърдечни заболявания чрез намаляване на нееластичността на артериите и тенденцията за натрупване на плаки.

  Детоксикация - Витамин С защитава организма от натрупването или задържането на токсичния метал олово. В едно предварително проучване хора с високо съдържание на витамин С в кръвта значително намаляват риска от прекалено високи нива на олово. В контролирано изпитание мъже пушачи с умерено високи нива на олово приемат добавки от 1 000mg на ден витамин С, от 200mg на ден витамин С и плацебо. Само при онези, приемали по 1 000 mg на ден витамин С, се наблюдава спад на оловото в кръвта, при това драстичен.

  Диабет - Съобщава се, че витамин С намалява активноостта на ензима алдоза редуктаза при хората. Алдоза редуктазата е ензим, отговорен за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците на хора, болни от диабет. Това натрупване се смята, че е отговорно за упадъка на тези части на организма, причинен от диабета. Следователно, възпрепятстването на дейността на алдоза редуктазата на теория помага на хората с диабет.

  Очно здраве - Според доказателствата нивата на витамин С в очите намаляват с възрастта и допълнителният му прием компенсират този спад, като вероятно намалява риска от развитието на катаракт. В някои, но не във всички изследвания, здравите хора съобщават, че по-често приемат витамин С и витамин Е като хранителни добавки от хората, които имат катаракт.

  Сърдечно здраве - Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния окис. Азотният окис е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което впоследствие води до намаляване на кръвното налягане и помага за предотвратяване на спазми на артериите в сърцето, които в противен случай водят до инфаркт. Витамин С предизвиква обрат в дисфункцията на клетките, покриващи вътрешните стени на кръвоносните съдове. Нормализирането на функцията на тези клетки може да предпази от сърдечни заболявания.