Навигация
Кошница

BIOVEA Acai Berry 1000 mg 120 капсули

BIOVEA Acai Berry 1000 mg 120 капсули
BIOVEA Acai Berry 1000 mg 120 капсули
  40,99 лв.
  Купи
  Акай бери от тропическите гори - мощен източник на антиоксиданти. Забавя процесите на стареене. Подпомага здравословната функция на сърдечносъдовата и храносмилателната система. Съдейства за свалянето на тегло. Противовъзпалителен ефект.

  Начин на употреба : Да се приема 1 капсула 2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

  Какво е акай?

  Плодът акай (акай бери) расте на палмово дърво в тропическите гори на Амазония. Той прилича на гигантска пурпурна боровинка. Въпреки многобройните си ползи, плодът акай не може да се приема директно. Плодовете трябва да се приберат пресни и да се обработят до пулпа. В Бразилия плодът акай е много популярен из цялата страна. Някои бразилци замразяват акай и го смесват със сироп от гуарана.

  Как действа акай?

  Акай е определен за суперхрана по много причини. Плодът съдържа огромно количество антиоксиданти, витамин B1, B2, B3, витамин E, витамин C, фосфор, калций, калий, фибри, протеини, както и добри мастни киселини.

  Невероятното количество антиоксиданти в акай ви кара да се чувствате по-млади, а също може да подобри здравословни проблеми като рак. Изследванията показват още, че антиоксидантите са способни да регулират нивата на холестерол във вашия организъм.

  Акай съдържа две есенциални мастни киселини, известни като омега-6 (линолова киселина) и омега-9 (олеинова киселина). Изследванията показват, че омега-6 мастните киселини намаляват LDL – холестеролът, който вреди на вашето тяло, докато омега-9 мастните киселини понижават LDL и поддържат нивата на HDL (добрия холестерол). Също така високите нива на антиоксиданти в акай са фактор за укрепване на сърдечносъдовата система, което е важно за по-добро кръвообращение.

  Тъмният морав цвят на плода се дължи на полифенолните съединения в него. Едно от основните съединения, което е изследвано, се нарича антоцианин. Антоцианините са група флавоноиди, широко разпространени в растенията, които придават червеникав или пурпурен цвят на плодовете като къпините, гроздето и малините. Колкото повечето изследвания се провеждат за антоцианините, толкова повече се откриват техни полезни свойства.

  Защо да приемаме акай?

  • Отслабване: Плодът акай помага за ускоряване на метаболизма, съдейства за смъкване на излишните килограми чрез изгаряне на мазнините, благодарение на високото съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които не се произвеждат от организма. Нещо повече, акай бери притежава способността да контролира апетита заради високото си съдържание на фибри, които засищат глада. Той също помага за правилното придвижване на храната в храносмилателния тракт. Това всъщност съдейства за отстраняване на излишната храна в тялото, вместо преобразуването й в мазнина.

  • Възпаления: Антоцианините допринасят за неутрализиране на ензимите, които разрушават съединителната тъкан. Техният антиоксидантен капацитет предпазва съединителните тъкани от разрушителното действие на свободните радикали и може да помогне за възстановяване на увредените протеини в стените на кръвоносните съдове.

  • Нервна система: Чрез предотвратяване на нитрацията на тирозин, свойствата на антоцианините в плода акай може да помогнат за предпазване от неврологични болести. Основните антоцианини в акай, познати като цианидин-3-глюкозид, водят до благоприятен обрат при неврологични разстройства, свързани с възрастта.

  • Артериосклероза: Антиоксидантното свойство на антоцианините ги превръща в енергийна сила в борбата с артериосклерозата. Дори в малки количества антоцианините ефективно предпазват от окисляване LDL холестерола. Антоцианините съхраняват целостта на ендотелните клетки, които подплатяват стените на кръвоносните съдове и поддържат целостта на микрокапилярите.

  • Диабет: Едно от сериозните диабетни оплаквания е ретинопатията, която в повечето случаи води до слепота. При това здравословно състояние организмът се опитва да поправи разкъсаните капиляри чрез производството на прекалено много анормални протеини. Антоцианините могат да предпазят тези капиляри от увреждане и съдействат за предпазване от пролиферация на анормални протеини.

  • Противораков: Лекарите признават, че Акай плодовете са с по-високо съдържание на антиоксиданти, отколкото всяка друга храна на планетата. Това означава, че включването на Акай бери в здравословното и балансирано хранене не само ще помогнат да се стимулира имунната система, но също мога за предпазване от рак. В едно забележително проучване, направено от Университета на Флорида, изследователите са открили, че Акай екстракт всъщност убива раковите клетки при лабораторни опити. Професор Стивън Талкот от Университета на Флорида прави корелация между високите нива на антиоксиданти в Акай Бери и нейната способност за бобрата срещу рака.

  • Зрение: Антоцианините в плода акай могат да помогнат за подобряване на зрението по много механизми. Скорошно японско изследване разкрива, че хора, които приемат по 50mg антоцианини имат по-добра адаптация към тъмното и очите им се изморяват по-малко в сравнение с група, приемаща плацебо.

  Какво представлява скалата ORAC?

  Капацитетът за абсорбиране на кислородните радикали (Oxygen Radical Absorbance Capacity - ORAC) е анализ, който измерва антиоксидантните нива в храната и други химически вещества. Ако една храна има висок коефициент ORAC, това означава, че тя е с високо съдържание на антиоксиданти. Антиоксидантната сила е способността да се елиминират кислородните свободни радикали. Храни с висок коефициент по ORAC ни помагат да се справим с болести като сърдечната недостатъчност и рака. Те могат да предпазят клетките и техните компоненти от окислителни увреждания. Всекидневните функции като храносмилане и физическа активност произвеждат кислородни радикали. Ежедневното излагане на замърсен въздух, консумирането на мазна храна и окислителната радиация от слънцето и електрическите уреди също допринасят за това.

  Растящият брой специалисти по храненето препоръчват консумирането на разноцветни плодове и зеленчуци за постигане на баланс от витамини и минерали. В сравнение със зелените плодове и зеленчуци, тъмнопурпурният маки бери е натъпкан с антоцианини, които са мощен антиоксидант, според стойността му ORAC. Независим лабораторен доклад на Brunswick Laboratories (MA) докладва, че стойността ORAC на акай бери е 16 700 - стойност, далеч по-висока от тази на много от зелените плодове и зеленчуци и дори на другите супер храни като нара (10 500) и боровинката (6 500). Голяма шепа боровинки притежава коефициент ORAC около 6 000.

  Защо да използваме акай бери?

  ➡ Плодът, който е един от най-силните антиоксиданти в света;
  ➡ Помага за намаляване на телесното тегло;
  ➡ Помага в борбата със заболявабнията, причинени от окисление от свободни радикали – включително сърдечни болести, рак, артрит и преждевременно стареене;
  ➡ Повишава силата и издръжливостта;
  ➡ Защитава от болестите на старостта;
  ➡ Неутрализира свободните радикали;
  ➡ Отличен източник на витамини С, калций, желязо и калий;
  ➡ Повишава енергията;
  ➡ Действа противовъзпалително, помага за контролирането на ензимите и проинфламаторните цитокини;
  ➡ Предпазва липопротеините с ниска плътност (LDL) от окисляване, което често води до атеросклероза;
  ➡ Подсилва сърдечно-ъдовата система;
  ➡ Поддържа доброто ниво на кръвната захар;
  ➡ Укрепва костите и ставите;
  ➡ Изчиства кожата и я предпазва от вредните въздействия на слънчевата светлина;