Навигация
Кошница

Bioherba Витамин C + Шипка 450 мг 100 капсули

Биохерба витамин C от шипка е отличен източник на аскорбинова киселина. В плодовете на шипката това ценно съединение е около 10 пъти повече от черното френско грозде, 50 пъти, отколкото се съдържа в лимона, а в сравнение с ябълките сто пъти.

Шипката има и високо съдържание на витамин Р, а също така съдържа А, В2, К, Е. Богат на хранителни вещества, са тези сортове шипка, чиито чашелистчета стоят равно. Три плода от такъв сорт шипка съдържат дневната доза витамин С. В медицината, за производството на различни медикаменти се използват почти всички части на растението. Шипката е полезна при малария, скорбут, болести на пикочо-половата система. Способства за унищожаването на камъните в жлъчния мехур и бъбреците. Плодовете на шипката имат мощни бактерицидни и фитоницидни свойства. Не толкова отдавна след редица изследвания се установи, че плодовете на шипката активизират работата на гена, отговорен за производството на колаген и хрущялни клетки - тези компоненти, които са отговорни за здравето на ставите. Така че с помощта на шипка може да предотвратите развитието на артрит.

За никого не е тайна, че витамин С е най- известния витамин не само сред обикновените хора, но и сред медицинските специалисти. Аскорбинова киселина, известена още като витамин С е най-често предписваният витамин в болници и клиники. Съществува един интересен факт: в човешката генетична информация, има ген, отговорен за производството на витамин С, аскорбинова киселина. Но за съжаление, не може да изпълнява своята функция в производството на важния витамин, тъй като липсва ензим, необходим за този процес. Поради тази причина наличието на витамин С в храната е изключително важно, тъй като тялото не може да произвеждат само този важен витамин.

 

Препоръчителна дозировка:

Като хранителна добавка, приемайте по една капсула Биохерба витамин C с шипка дневно с 200 мл вода преди хранене.

 

Състав (в 1 капсула):

450 мг Шипка плод /Rosa canina/

Други съставки: Желатин,магнезиев стеарат

 

Енергийна стойност: 14 ккaл. / 100 г

 

Опаковка: 100 капсули

 

Внимание: Не приемайте този продукт, ако сте бременна или кърмите. Преди употреба се консултирайте с лекар ако приемате лекарства по рецепта.

Хранителна добавка: Да нe се превишава препоръчителната доза. Да не се използва при деца под 18 години. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 


Производител: Биохерба Р ООД - България


Потребителите търсят още: витамин ц, витамин це, витамин с, витамин c, vitamin c