Навигация
Кошница

Diet - Food Bio Triphala 100 гр.

Diet - Food Bio Triphala 100 гр.
Diet - Food Bio Triphala 100 гр.
  16,95 лв.
  Купи
  Diet – Food / Bio Thriphala е хранителна добавка съдържаща смес от сушени плодове на следните три растения от Индия: Амла, Индийското цариградско грозде и Бибхитаки.

  Трифалата се използва в традиционната аюрведична медицина от древни времена като многофункционално лечение за симптоми, вариращи от стомашни заболявания до кариес.

  Също така се смята, че насърчава дълголетието и цялостното здраве. Приема се, че е многорастително лекарство, което означава, че съдържа няколко различни лечебни билки.

  Смята се, че комбинацията от синергични билки осигурява допълнителна терапевтична ефикасност и е по-мощно лечение от всяка отделна съставка, използвана самостоятелно.

  Био Амла (Emblica officinalis)

  Амла, по-известна като индийско цариградско грозде, играе важна роля в аюрведическата медицина. Това е един от най-старите годни за консумация плодове, известни в Индия.

  Индийското цариградско грозде е годен за консумация плод на малко или средно голямо дърво, което расте в цяла Индия. Плодовете имат кисел, остър вкус и влакнеста структура. Поради тази причина плодовете често се мариноват, накисват в захарен сироп или се готвят, за да се подобри вкуса им. Индийското цариградско грозде и неговият екстракт се използват в аюрведичната медицина за лечение на симптоми като запек, както и за предотвратяване на рак.

  Индийското цариградско грозде е много хранително и богато на витамин С, аминокиселини и минерали. Те също така съдържат силни растителни съединения като феноли, танини, фибелова киселина, рутин, куркуминоиди и ембликол.

  Био Бибхитаки (Terminalia bellirica)

  Това е голямо дърво, което расте широко в Югоизточна Азия. Известен като "Bibhitaki" в аюрведичната медицина, където плодовете на това дърво се използват за лечение на често срещани заболявания като бактериални и вирусни инфекции. Бибхитаки съдържа танини, елагова киселина, галова киселина, лигнани и флавони, както и много други мощни растителни съединения, за които се смята, че са отговорни за лечебните му свойства. Това мощно билково лекарство има много приложения и може да помогне за лечение на много здравословни проблеми.

  Бибхитаки се използва широко и в аюрведичната медицина за лечение на диабет и нарушения на регулирането на кръвната захар.
  Това е така, защото то е богат на галова киселина и елагова киселина, две фитохимикали, които имат благоприятен ефект върху кръвната захар, чувствителността към инсулина и телесното тегло.

  Био Харитаки (Terminalia chebula)

  Представлява лечебно дърво, което расте в Близкия изток, Индия, Китай и Тайланд. Това растение е известно в Аюрведа като „Харитаки“, където малките, зелени плодове от дървото се използват като лекарство. Той е една от основните съставки на Трифала. Харитаки е високо ценен в Аюрведа и често е наричан „цар на лекарствата“. Използва се от древни времена като лек за много заболявания, включително сърдечни заболявания, астма, язви и стомашни заболявания. Освен това, се използва често в аюрведичната медицина за лечение на храносмилателни проблеми като запек.


  Ползите от Diet – Food / Bio Thriphala биват:

  • Помага за предотвратяването на рак;
  • Използва се за лечение на запек;
  • Осигурява антиоксидантна защита;
  • Предпазва от свободните радикали;
  • Богата е на множество полезни вещества;
  • Регулира кръвната захар;
  • Помага при лечение на диабет;
  • Благоприятства цялостното здраве;
  • Натурален продукт;
  • Отлично качество;