Навигация
Кошница

BILKOLINCHE / БИЛКОЛИНЧЕ сироп за здрави дихателни пътища 100 мл

Букет от подбрани билки

Билкови екстракти в 5 ml (1 мерителна лъжичка): (Листа на теснолист живовляк 62,5 mg, цвят от иглика 62,5 mg, цвят от черен бъз 62,5 mg, връхчета на мащерка 62,5 mg и корен от сладник 62,5 mg) 313 mg

Сироп за деца 100 ml

Използваните билки в Билколинче® са внимателно комбинирани въз основа научните знания и опит за тяхното взаимодействие в точни дозировки, при стриктно съблюдавана технология.  Билколинче® e сиропче на билкова основа. Билколинче® е уникален комплекс от внимателно подбрани и доказани в практиката билки, които комбинирано осигуряват благоприятен ефект върху дихателните пътища и устната кухина. 

 

Доказана клинична ефективност при използването на Билколинче®:

Билколинче® притежава приятен вкус с аромат на масло от риган. Деца и родители характеризират вкуса на сиропа, като отличен (10%), много добър (36%) и добър (48%) (n = 50)

 

Билколинче® се характеризира и с доказано добра консистенция, засилваща допълнително действието на сиропа (n = 50).

 

При приложението на Билколинче® не са наблюдавани нежелани странични ефекти (n = 50)

 

Билколинче® се характеризира с доказано висока удовлетвореност от децата и родителите (n = 50).

 

Клинично доказано е, че Билколинче® оказва ефективно благотворно действие върху функциите на горните дихателни пътища, белите дробове и бронхите (n = 50). Доказано е също и благотворното въздействие на сиропа върху устната кухина и гърлото (n = 50). Клиничен опит доказва, че Билколинче® е ефективен в облекчаването на нормалния процес на отделяне на храчки от дихателните пътища (n = 50)Детският сироп Билколинче® е доказано ефективен в нормализирането процеса на дишане (n = 50)Билколинче® е доказано ефективен в редуцирането на нормалния защитен физиологичен механизъм за очистване на дихателните пътища от чужди материи и излишни секрети (n = 50)

 

Подбраните билки:

 

Листата на теснолистният живовляк (Folium Plantaginis Ianceolatae) са богати на каротин, витамин С, витамин К и др. Билката подсилва функцията на имунната система срещу болестотворните вируси и бактерии. Листата на теснолистния живовляк също подпомагат функцията на белите дробове и бронхите като улесняват нормалния процес на отхрачване на образувани жилави секрети в белите дробове и по този начин осъществяват нормален процес на дишане. Листата на билката оказват благоприятно въздействие върху устната кухина и гърлото, като поддържат нормалното състояние на лигавицата.

 

Цветът от черен бъз (Flos Sambuci nigrae) съдържа етерично масло, рутиноподобен гликозид елдрин, витамин С и др. Цветовете на черния бъз поддържат баланса на телесната температура, като помагат за нормалната функция на терморегулаторните механизми на организма. Билката поддържа нормалната функция на горните дихателни пътища, като благоприятства за нормалното състояние на лигавицата в устната кухина и гърлото. Черният бъз улеснява отделянето на секрети в носната кухина. Има тонизиращо действие и притежава общоукрепващи здравето свойства, като подсилва имунната система на организма.

 

Връхчетата на мащерка (Herba Thymi vulgaris) съдържат етерично масло, витамин С и др. Връхчетата на мащерката благоприятстват нормалното протичане на процеса на прочистване от свободните радикали в организма. Подобно на листата на теснолистния живовляквръхчетата на мащерката благоприятстват имунната защита срещу вируси и бактерии. Мащерката поддържа нормалната хигиена на лигавицата на устната кухина и гърлото, а също и нормалното състояние на трахеята и ларинкса. Връхчетата на билката поддържат нормалната хигиена на отделяне на секрети от бронхите и поддържат телесната температура в нормално състояние.

 

Цветовете от иглика (Flos Primulae officinalis) съдържат сапонини, етерични масла, глюкозиди,

витамин С и др. Цветът от иглика поддържа нормалното състояние на трахеята и ларинкса. Билката благоприятства нормалната функция на белите дробове и големите бронхи. Подобно на листата на теснолистния живовлякцветовете на игликата подпомагат отделянето на секрети, като по този начин осъществяват нормален процес на дишане.

 

Женско биле или още наричана сладък корен (Radix Glycyrrhizae glabrae) съдържа етерични масла, глюкозиди, витамин С и др. Сладкият корен поддържа нормалната функция на имунната система и благоприятства силната защита срещу вируси и бактерии. Това допринася за нормалното функциониране на горните и долните дихателни пътища и е с благоприятно въздействие върху лигавицата на устната кухина и гърлото. Сладкият корен поддържа физиологичната функция на белите дробове и бронхите, като благоприятства нормалния процес на отделяне на секрети от бронхите.

 

Предназначение:

 

Билколинче® подпомага нормалната функция на белите дробове и бронхите. Сиропът подпомага нормалната функция на горните дихателни пътища. Сиропчето оказва благоприятно въздействие върху устната кухина и гърлото, като поддържа нормалното състояние на лигавицата. Билколинче® притежава имуностимулиращ ефект. 

 

Начин на употреба и препоръчвана доза:

Деца:

От 1 до 3 години приемат 3 пъти по 2,5 ml (3 пъти по 0,5 мерителна лъжичка) на ден.

*За деца между 1 и 2 годни, моля консултирайте се с вашия педиатър.

От 3 до 6 години приемат 3 пъти по 5 ml (3 пъти по 1 мерителна лъжичка) на ден.

От 6 до 12 години приемат 3 пъти по 7,5 ml (3 пъти по 1,5 мерителна лъжичка) на ден.

Над 12 години и възрастни, приемат 3 пъти по 10 ml (3 пъти по 2 мерителни лъжички).

Сиропчето не замества здравословното разнообразно и балансирано хранене.

 

Състав:

Съставки

Съдържание в 2,5 ml (0,5 мерителна лъжичка)

Съдържание в 5 ml (1 мерителна лъжичка)

Съдържание в 7,5 ml (3 пъти по 0,5 мерителна лъжичка)

Съдържание в 10 ml (2 пъти по 1 мерителна лъжичка)

Съдържание в 15 ml (3 пъти по 1,5 мерителна лъжичка)

Съдържание в 22,5 ml (3 пъти по 1,5 мерителна лъжичка)

Съдържание в 30 ml (3 пъти по 2 мерителни лъжички)

Екстракт от листа на теснолист живовляк

(Folium Plantaginis lanceolatae)

31,25 mg

62,5 mg

93,75 mg

125 mg

187,5 mg

281,25 mg

375 mg

Екстракт от цвят от иглика

(Flos Primulae officinalis)

31,25 mg

62,5 mg

93,75 mg

125 mg

187,5 mg

281,25 mg

375 mg

Екстракт от цвят от черен бъз

(Flos Sambuci nigrae)

31,25 mg

62,5 mg

93,75 mg

125 mg

187,5 mg

281,25 mg

375 mg

Екстракт от връхчета на мащерка

(Herba Thymi vulgaris)

31,25 mg

62,5 mg

93,75 mg

125 mg

187,5 mg

281,25 mg

375 mg

Екстракт от сладък корен*

(Radix Glycyrrhizae glabrae)

31,25 mg

62,5 mg

93,75 mg

125 mg

187,5 mg

281,25 mg

375 mg

 

Други съставки: ароматизатор: масло от риган и др.. 

 

*Сиропчето съдържа сладък корен, поради което лицата страдащи от хипертония следва да избягват прекомерната му консумация.

 

Срок на годност:

Срокът на годност е 2 години от датата на производство. Сиропчето да се използва до 15 дни след отваряне на бутилчицата.  

 

Производител:

Произведено за ИНБИОТЕХ ООД, България, София 1000, ул. Триадица 5А, тел.: 02 / 987 95 37, e-mail: office@inbiotech-bg.com, www.inbiotech-bg.com от Панацея 2001 ООД, България.