Навигация
Кошница

OstroVit BCAA Plus 400 гр. 28 Дози Синя боровинка

OstroVit BCAA Plus 400 гр. 28 Дози Синя боровинка
Очаква доставка
OstroVit BCAA Plus 400 гр. 28 Дози Синя боровинка
  33,95 лв.
  OstroVit BCAA Plus е висококачествена хранителна добавка, която съдържа аминокиселини с разклонена верига, известни като BCAA в най-благоприятното съотношение 2: 1: 1 с добавени глутамин, глицин и таурин.

  Аминокиселините с разклонена верига включват: левцин, изолевцин , валин. Те са от изключително важни, тъй като принадлежат към така наречените незаменими аминокиселини, които тялото ни не може да синтезира.

  Тези съединения са получили това име поради разширената си странична верига в тяхната химическа структура. Те принадлежат към групата на екзогенните аминокиселини и са от съществено значение в нашия хранителен режим.

  Те са неразделен елемент за синтеза на протеини и над 30% от мускулите ни са съставени от BCAA. Несъмнено BCAA в нашата диета са от основно значение не само за здравето, но и за изграждането на мускули, регенерирането след тежки тренировки и намаляването на телесните мазнини.

  Тауринът е органично химично съединение от групата на аминокиселините. Това обаче не е типична протеинова аминокиселина, тъй като има разлика в нейната химическа структура (тя има сулфонова група вместо карбоксилна киселина).

  Тауринът е основна аминокиселина за новородените, както и за много други видове бозайници. Възрастните могат сами да синтезират таурин, но вероятно поради еволюцията те са започнали отчасти да зависят от неговото снабдяване отвън (екзогенно).


  Ползите от OstroVit BCAA Plus биват:

  • Увеличава мускулната издръжливост;
  • Действа положително върху липолизата;
  • Намалява физическата и умствена умора след тренировка;
  • Има антикатаболен ефект;
  • Предпазва мускулатурата;
  • Подобрява възстановителните процеси;
  • Регулира работата на невротрансмитерите;


  Тауринът се намира в мозъка, сърцето, бъбреците и мускулната тъкан. Въпреки малкото си количество, той играе много важна роля за правилното функциониране на тези органи. Той също така действа като невротрансмитер в мозъка, стабилизатор на клетъчните мембрани, а също така улеснява транспорта на йони като калий, натрий, магнезий и калций.

  Глутаминът е органично химично съединение от групата на ендогенните аминокиселини. Характеризира се с много биологични функции, като азотен транспортер или предшественик на синтеза на глутатион и нуклеотиди. Той е един от субстратите в процеса на глюконеогенезата.

  Глутаминът е изключително важна аминокиселина за човешкия организъм представлява около 60% от състава на скелетната мускулатура. Тази аминокиселина стимулира растежа на чистата мускулна маса, като повишава хормона на растежа и подобрява издръжливостта, също така ускорява възстановяването.

  Начин на употреба: в тренировъчните дни приемайте по 1 доза след тренировка или по – време на тренировка разтворена във вода. В почивните дни приемайте по 1 доза сутрин след ставане.