Навигация
Кошница

Karl Minck Киселинно-алкален баланс 120 таблетки

Karl Minck Киселинно-алкален баланс 120 таблетки
Karl Minck Киселинно-алкален баланс 120 таблетки
  14,01 лв.
  Купи

  Бази

  Basen

  Хранителна добавка, 120 таблетки

   

  Basen / Бази, 120 таблетки, е хранителна добавка на немската компания Karl Minck Naturheilmittel. Продуктът съдържа основни минерали като калций и магнезий, микроелемента цинк, както и желязо и хром. Нашата обичайна диета често съдържа прекомерни количества животински протеини, но малко полезни вещества, които си набавяме чрез консумацията на плодове и зеленчуци. Повишената киселинност в тялото води до повишена екскреция на пикочна киселина. В резултат на това в човешкия организъм се абсорбират много киселинообразуващи вещества, а това води до редица здравословни проблеми. Хранителната добавка Basen на Karl Minck допринася за поддържането на нормален както киселинно-алкален, така и водно-солеви баланс в организма.

   

  Чрез таблетките за поддържане на киселинно-алкален баланс на немската компания Karl Minck, човешкото тяло получава балансирана комбинация от основни минерални съединения. Цинкът допринася за нормалния киселинно-алкален метаболизъм и обмяната на веществата и макроелементите. Калцият допринася за нормалното функциониране на храносмилателните ензими и заедно с желязото и магнезия подпомага енергийния метаболизъм на организма. Молибденът допринася за нормалния метаболизъм на съдържащите сяра аминокиселини. Хромът балансира и подпомага доброто усвояване на макро- и микроелементите.


   Активни съставки:

  ●      Магнезий

  Магнезият е жизненоважен елемент, който се намира във всяка телесна тъкан и е необходим за нормалното функциониране на клетките.

  Магнезият е един от основните доставчици на енергия за клетките. Микроелементът също така предпазва нервната система от негативните ефекти на психическия и емоционален стрес. Подпомага клетъчния имунитет, има противовъзпалително и антиалергично действие. Нуждаем се от магнезий за по-здрави кости, зъби, коса и нокти, както и за задвижване на мускулите на тялото и поддържане на оптималното функциониране на нервната система.

  Прост и ефективен начин за повишаване на алкалността в нашето тяло е да приемаме допълнителен магнезиев цитрат. В тялото балансът на рН се постига лесно чрез алкализиране на средата с помощта на магнезий и цитрати, които оказват моментален ефект.

   
  ●      Калций

  Калцият е минерал, който е от съществено значение за здравословното човешко хранене. Той е от решаващо значение за поддържане на здравето на костите и зъбите. Приблизително 99% от калция в тялото се съхранява в костите и зъбите. Калцият е важен и за нормалната мускулна функция, секрецията на хормони и функционирането на централната нервна система. Освен това, калцият има основен характер, благодарение на което неутрализира излишните киселини в човешкото тяло.

   

  ●      Цинк

  Цинкът е важен микроелемент, който присъства във всяка клетка на човешкото тяло. Участва в стимулирането на активността на около 100 различни ензима. Цинкът е необходим за заздравяването на рани, за възстановяването на увредени тъкани, за синтеза на ДНК и за поддържането на силна и здрава имунна система.

   

  ●      Селен

  Селенът е основен микроелемент, необходим за здравето на човешкото тяло. Той е в синергична връзка с витамин Е, което означава, че тези две хранителни вещества подобряват ефикасността си взаимно, когато се комбинират, осигурявайки мощни антиоксидантни свойства. Селенът е кофактор за намаляване на антиоксидантните ензими като глутатион пероксидаза и тиоредоксин редуктаза. Той играе роля във функционирането на щитовидната жлеза, като участва като кофактор за тиреоидния хормон - дейодиназа.

   

  ●      Желязо

  Желязото е минерал, от който тялото се нуждае за растеж и развитие. Човешкото тяло използва желязо, за да произвежда хемоглобин – основен протеин в червените кръвни клетки, който участва в преноса на кислород от белите дробове до всички части на тялото. Организмът също се нуждае от желязо, за да произвежда някои хормони.

   

  ●      Хром

  Хромът е микроелемент, необходим за метаболизма на захарта в тялото. Той е от съществено значение за подпомагането на клетките да реагират правилно на инсулин, както и за преработката на мазнини и въглехидрати. Хромът активира редица ензими, необходими за множество химични реакции в тялото.

  Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (6 табл.):
  Калций58.3 mg349.8 mg
  Магнезий20 mg120 mg
  Цинк0.83 mg4.98 mg
  Желязо0.83 mg4.98 mg
  Молибден166.7 mcg1000.2 mcg
  Хром6.7 mcg40.2 mcg
  Селен5 mcg30 mcg


  Kалциев цитрат, целулоза, магнезиев цитрат, магнезиев оксид, напълно хидрогенирана палмова мазнина, магнезиеви соли на мастни киселини, гума арабика, цинков цитрат, железен фумарат, меден глюконат, натриев молибдат, натриев хромиев хлорид.

  Не съдържа: глутен, лактоза

  Приложение: Подпомага поддържането на нормален киселинно-алкален и водно-солеви баланс в организма.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст:

  По 2 таблетки три пъти дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel,Германия