Навигация
Кошница

Barbel Drexel Див Ям при менопауза, 160 таблетки

Висококачествен, изцяло натурален продукт, съдържащ екстракт от корена на растението див ям. Екстрактът е стандартизиран до 20% сапонин – един от основните компоненти в състава на дивия ям, проявяващ естествени хормонорегулиращи свойства.


Приемът на екстракта от див ям се препоръчва с цел подпомагане на състоянието през периода на перименопауза и менопауза.

Wild Yams допринася за намаляване тежестта и интензитета на следните симптоми:

 • горещи вълни
 • обилно изпотяване
 • емоционална лабилност, склонност към депресивни състояния
 • нервност и раздразнителност
 • смущения в сексуалния живот, липса на желание за интимна близост


Активни съставки и техните свойства

Див ям (Dioscorea villosa) представлява многогодишна тревиста лиана, част от сем. Диоскорееви (Dioscoreaceae). Коренищата на растението съдържат множество биоактивни вещества - стероидни сапонини, дехидроепиандростерон (DHEA), алкалоиди, стероли, танини и минерали.

Особено важен сред тях е стероидният сапонин диосгенин, който действа като фитоестроген – имитира ефекта на главния женски полов хормон, без да проявява страничните ефекти, съпътстващи високите естрогенови нива.

Диосгенинът притежава стероидна структура и се използва като суровина за редица стероидни хормони в хода на фармацевтичната история. От него се синтезира прогестерон и аналозите му, използвани в комбинираните контрацептиви.

Какви други ползи осигурява диосгенинът

 • Подпомага профилактиката на остеопороза като потиска образуването на клетките, разграждащи костното вещество (остеокласти) и същевременно стимулира създаването на клетките, на нова костна тъкан (остеобласти).
 • Намалява натрупването на естроген, ограничавайки риска от естроген-зависима патология.
 • Проявява мощни противовъзпалителни свойства, доближаващи се до действието на противовъзпалителните медикаменти. Отлично се комбинира с противовъзпалителни продукти като екстрактите от бяла върба и дяволски нокът.
 • Спомага за понижаване нивата на холестерола.
 • Оказва силно тонизиращо действие при изтощение на надбъбречните жлези, провокирано от хроничен стрес.
 • Според препоръките на British Herbal Medicine Association (BHMA), други специфични показания за употребата на екстракт от див ям включват жлъчни колики и болки, проявяващи се при различни видове артрити.

В терапията на менопаузалните проблеми, дивият ям се съчетава успешно с гроздовиден ресник (черен кохош) – тази комбинация се препоръчва с цел по-интензивен ефект върху менопаузалните симптоми.

Препоръчително е комбинираният прием на екстракти от див ям и гроздовиден ресник да се съгласува със специалист, който да уточни схемата на прием и подходящите дози.

Съставки:В 3 табл.:В дн. доза / 3 табл.:
Див ямс (пудра от корен)1013 mg1013 mg
Див ямс (екстракт от корен)21 mg21 mg
осигуряващ диосгенин4.2 mg4.2 mg

Див ямс пудра от корен (96,5%), див ямс екстракт (2%, съдържащ 20% диосгенин), анти-слепващи агенти (магнезиеви соли от мастни киселини).

Не съдържа: Глутен, лактоза. Подходящ за вегани/вегетарианци, диабетици.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на ендокринната система при мъжете и жените. Допринася за нормалното състояние на женския организъм по време на перименопаузата и менопаузата.

Забележка: Информация за диабетици: 1 таблетка = 0.01 BE. Да не се използва при бременност или кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 3 таблетки дневно, по време на хранене с достатъчно количество вода.

Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия