Навигация
Кошница

Barbel Drexel Липозомен Витамин D3 + Витамин K2 с висока абсорбция 150 мл

Barbel Drexel Липозомен Витамин D3 + Витамин K2 с висока абсорбция 150 мл
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Barbel Drexel Липозомен Витамин D3 + Витамин K2 с висока абсорбция 150 мл
  116,92 лв.

  Течна, супер бионалична липозомна формула, осигуряваща жизненоважната за здравето комбинация от витамини К2 и D3. Отличава се с много висока степен на усвояване и оптимално въздействие върху костната и сърдечно-съдовата система. Липозомната технология, използвана при производството на Vitamin D3 + K2 Liposomal, гарантира 13 пъти по-висока бионаличност на активните съставки в сравнение с други продукти, осигуряващи витамини К2 и D3.

  Продуктът на Bärbel Drexel осигурява най-бионаличната, натурална форма на витамин К2 – менахинон-7 (МК-7), която обезпечава 100% от денонощните нужди на организма, има по-добро разпределение в тъканите и по-траен ефект. Витамин D3 в продукта е получен от вегетариански източник (ланолин).


  Приемът на Vitamin D3 + K2 Liposomal е особено полезен срещу нарушения в метаболизма на калций и т. нар. „калциев парадокс“ – състояние, при което се наблюдават високи нива на серумния калций и същевременно недостиг на минерала в костите. Нарушеният метаболизъм на калция може да доведе до:

  • намаляване на костната плътност, остеопороза и повишена склонност към фрактури;
  • отслабване здравината на зъбите и прекомерно образуване на кариеси;
  • натрупване на несвързания с костите калций в стените на артериите и развитие на атеросклероза;
  • нарушения в тъканите и органите, предизвикани или утежнени от излишъка на калций в кръвта и кръвоносните съдове – варикозни вени, бъбречни проблеми, усложнения на диабета, болест на Крон и др.

  Как помага Vitamin D3 + K2 Liposomal:

  • допринася за възстановяване на нормалния калциев метаболизъм;
  • спомага за правилния транспорт на калция и отлагането му в костните структури;
  • намалява натрупването на калций в стените на артериите и миокардните влакна;
  • подпомага денталното здраве и поддържането на здрави зъби.

  За витамин К

  Наименованието „Витамин К“ се отнася до мастноразтворимите природни вещества от групата на нафтохиноните, които са необходими за образуване на протеините, контролиращи нормалното съсирване на кръвта и свързването на калция в костите и в други тъкани.

  Витамин К съществува под три биологично активни форми: K1 (натурален), K2 (натурален) и К3 (синтетичен). Менахинон-7 (МК-7) е подтип на витамин К2 и традиционно се извлича от ферментирали соеви зърна, по известната японска рецепта за получаване на ястието натто, което е най-пълноценният природен източник на витамин К.

  Клинично установено е, че дългосрочната профилактика на остеопорозата и атеросклерозата с MK-7 в продължение на над 1 година, дава много добри резултати и не носи риск за организма, свързан с повишена кръвосъсирваемост или чернодробна токсичност.

  За витамин D3

  „Слънчевият витамин“ се образува в кожата под въздействие на слънчевите лъчи. Той играе изключително важна роля за поддържане нормални нива на калций в кръвта и образуването на костно вещество.

  Витамин D3 стимулира производството на витамин К-зависимите протеини MGP и остеокалцин, и действа синергично с витамин К срещу разграждането на костното вещество.

  Дефицитът на витамин D3 може да доведе до следните неблагоприятни последствия:

  • затруднена абсорбция на калций от храната;
  • нарушения в минерализацията на колагеновия матрикс;
  • намаляване плътността и здравината на костите и зъбите;
  • развитие на костни заболявания, включително рахит при деца и остеомалация у възрастни.

  Липозомната формула с витамини К2 и D3 на Bärbel Drexel – какви са предимствата й пред други продукти със същите съставки?

  Vitamin D3 + K2 Liposomal на немската компания Bärbel Drexel е създаден чрез специална липозомна технология, предпазваща активните вещества от разрушаване в киселинната среда на стомаха и подобряваща абсорбцията им.

  Какво представляват липозомите? Липидни сфери, състоящи се от двоен фосфолипиден слой, във вътрешността на които активните вещества са микрокапсулирани. Структурата на липозомите наподобява структурата на човешките клетки – липозомите се сливат с клетъчните мембрани в тялото и освобождават активните компоненти директно в клетките.

  Какво е предимството на липозомно формулираните добавки? Те се отличават с изключително висока бионаличност, оптимална степен на усвояване и бързо действие след прием. Благодарение на липозомната технология, активните съставки притежават следните предимства:

  • защитени са от разрушаване в киселинната среда на стомаха;
  • могат да се използват от организма на клетъчно ниво;
  • упражняват мощен ефект.

  Усвояването на витамини D3 и K2 в продукта, е допълнително подсилено от добавения слънчогледов лецитин.

  За да запазят ефикасността си, липозомно формулираните добавки е необходимо да бъдат стабилизирани. За целта, немската компания Bärbel Drexel не използва синтетични консерванти, а натурален екстракт от маслодайното растение морски зърнастец (облепиха).

  Благодарение на високата концентрация антиоксиданти в състава си, екстрактът от морски зърнастец действа като естествен консервант, запазващ качеството и свойствата на активните съставки – витамини К2 и D3. Морският зърнастец съдържа и редица жизненоважни за здравето вещества, включително витамин С. 

  Съставки:

  В 5 ml.:

  В дн. доза:

  NRV%

  Витамин D3

  1000 IU / 25 µg

  1000 IU / 25 µg

  500%

  Витамин К2

  75 µg

  75 µg

  100%

  Фосфолипиди

  650 mg

  650 mg

  **  Вода, фосфолипиди (от слънчогледово масло), ксилитол, холекалциферол, менахинон МК-7, екстракт от морски зърнастец, натурални аромати, лимонена киселина.

  Не съдържа: глутен, лактоза.

  Хранителна добавка с подсладител, с вкус на червен портокал и ванилия, 150 ml.

  Приложение: допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора. Витамин D3 спомага за намаляване на риска от падане, свързан с постурална нестабилност и мускулна слабост.

  Забележка: Да не се използва от деца, бременни или кърмещи жени. Информация за диабетици: 5 ml = 0.04 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 5 ml веднъж дневно, в чисто състояние или разтворено в 150 ml вода или сок, 15 минути преди или след хранене.

  Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник при температура 4-8° C. 

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия