Навигация
Кошница

Barbel Drexel Витамин B12 от гъби шийтаке и златен корен, 90 таблетки за смучене

Barbel Drexel Витамин B12 от гъби шийтаке и златен корен, 90 таблетки за смучене
Очаква доставка
Barbel Drexel Витамин B12 от гъби шийтаке и златен корен, 90 таблетки за смучене
  41,83 лв.

  Натурална формула със силно невроукрепващо действие. Комбинира висококачествен екстракт от билката златен корен (родиола) и супер бионаличен витамин В12, извлечен от медицински гъби шийтаке.

  Как действа

  • Стабилизира нервната система.
  • Подпомага способността на организма да се справя бързо и ефективно с физически и емоционален стрес.
  • Стимулира мозъчната дейност и поддържа фокуса и кондицията при интензивни умствени натоварвания.
  • Засилва паметта.
  • Допринася за намаляване на умората и възстановяване на жизнените сили.

  Vitamin B12 mit Rosenwurz може да се включи в терапията на неврологични и хематологични състояния като периферна невропатия и мегалобластна анемия, развиващи се на фона на сериозен дефицит на витамин В12.

  Недостиг на витамин В12

  Характеризира се с понижение в нивата на В12 в кръвната плазма, които слизат под 300 pg/ml. Симптомите при дефицит са предимно неврологични и хематологични, в някои случаи и кардиологични заради нарушенията в метаболизма на хомоцистеина, предизвикани от недостига на В12.

  Дефицитът на витамин В12 може също да причини стомашно-чревни проблеми, да отслаби имунната функция и да понижи плътността на костите.

  Типична хематологична проява при дефицит на В12 е мегалобластната анемия. Неврологичните прояви биват понижена чувствителност и изтръпване на ходилата (периферна невропатия), мускулна слабост, отслабване на зрението, нарушения в равновесието, недостатъчен контрол върху пикочния мехур, хронична умора, депресивни състояния, проблеми с паметта и концентрацията.

  Продуктът на немската компания Bärbel Drexel има важно предимство пред други диетични добавки, източник на витамин В12, тъй като предоставеният от него В12 е извлечен от медицински гъби шийтаке. Гъбите шийтаке съдържат високи количества естествени форми на В12, отличаващи се с оптимална биодостъпност за човешкото тяло.

  Златен корен (Rhodiola rosea)

  Благодарение на включения в състава си екстракт от златен корен, продуктът е изключително подходящ и при тревожни и депресивни разстройства.

  В корените на това растение се съдържа широк спектър фитохимикали с анксиолитични (премахващи тревогата) и ноотропни (подобряващи мозъчната функция) свойства.

  Екстрактът от златен корен намалява изтощението, стабилизира и успокоява централната нервна система, потиска безпокойството.

  Съставки:В 1/4 табл.:В дн. доза / 1/4 табл.:

  Златен корен екстракт

  10 mg

  10 mg

  Витамин В12

  37.5 µg

  37.5 µg  Ксилитол, инулин, екстракт от златен корен, акациеви влакна, оризово нишесте, витамин В12 на прах (съдържащ 1% витамин В12), оризови влакна, богати на витамини гъби Шийтаке на прах (съдържа 0.1%, витамин В12), естествен аромат.

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 90 смучещи таблетки.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  Забележка: Информация за диабетици: ¼ табл. = 0.005 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По ¼ смучеща таблетка дневно.

  Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия