Навигация
Кошница

Barbel Drexel Спермидин и цинк – супер антиейджинг грижа, 60 капсули

Barbel Drexel Спермидин и цинк – супер антиейджинг грижа, 60 капсули
Безплатна
Доставка
Barbel Drexel Спермидин и цинк – супер антиейджинг грижа, 60 капсули
  126,45 лв.
  Купи

  Натуралната формула на Bärbel Drexel комбинира спермидин и цинк за поддържане на клетъчното здраве. Ключовата съставка – спермидин, представлява органично съединение, което се съдържа във всички клетки и способства за тяхното обновяване.

  Характеристики и основна функция на спермидина

  Спермидинът е полиамин, открит за първи път през 1678 г. от холандския учен Антон Ван Льовенхук в проба от човешка семенна течност. В тялото спермидинът се образува от неговия предшественик путресцин.

  Спермидин притежава способността да се свързва с различни видове молекули, което го прави изключително полезен за здравето. Той поддържа правилното протичане на множество процеси, включително клетъчния растеж, стабилността на ДНК, клетъчната пролиферация и апоптоза. Функционира подобно на растежните фактори по време на клетъчното делене и играе жизненоважна роля за здравословния растеж и функционирането на тъканите.

  С възрастта нивата на спермидин в клетките намаляват, а способността на организма да се самопочиства от старите, болни клетки се забавя. Това компрометира защитите срещу оксидативния стрес и увеличава риска от различни заболявания.

  Спермидинът под формата на диетична добавка може да помогне като стимулира процеса на автофагия – естественият клетъчен механизъм, чрез който ненужните клетъчни компоненти се разграждат и рециклират.

  Автофагията е важен механизъм за поддържане качеството на митохондриите – клетъчните органели, осигуряващи енергия за клетките. Автофагията позволява увредените или дефектни митохондрии и протеини в клетките да бъдат разградени и преобразувани в нови клетъчни структури.

  Дефектният механизъм на автофагия и недостигът на спермидин, се свързват с намалена продължителност на живота, високи нива на възпаление в тялото и отслабена имунна функция.

  Човешкото тяло е в състояние да произвежда около една трета от необходимия спермидин, а останалата част трябва да бъде набавяна чрез храната и/или хранителни добавки.

  Храни с високо съдържание на спермидин: грейпфрут, соеви продукти, бобови растения, царевица, пълнозърнести храни, нахут, грах, зелени чушки, броколи, портокали, зелен чай, оризови трици, зелен пипер, амарант, пшеничен зародиш, карфиол, броколи, гъби шийтаке, някои видове сирена.

  Спермидинът в продукта на Bärbel Drexel е добит от пшеничен зародиш и кълнове от елда, и редовният му прием способства за поддържане на добро здраве дори в късните години от живота.

  Изследвания показват, че допълнителният внос на спермидин под формата на хранителна добавка спомага за:

  • оптималната защита срещу оксидативния стрес;
  • намаляване нивата на хронично възпаление и ускоряване регенерацията на клетките и тъканите;
  • удължаване продължителността на живота;
  • подобряване на липидния метаболизъм и сърдечно-съдовата функция;
  • поддържане на чернодробното здраве и намаляване на риска от фиброза на черния дроб;
  • стимулиране растежа на мозъчните клетки, поддържане на мозъчната функция и намаляване на риска от когнитивен спад, настъпващ с напредване на възрастта или под въздействието на силен стрес;
  • профилактиката на невродегенеративни заболявания.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Екстракт от пшеничен зародиш

  360 mg

  360 mg

  От който спермидин 

  0.36 mg

  0.36 mg

  Прах от кълнове от елда

  240 mg 

  240 mg 

  От който спермидин

  0.84 mg

  0.84 mg

  Цинк

  5 mg 

  5 mg 

   

  Екстракт от пшеничен зародиш (0.1% спермидин), прах от кълнове на елда ( 0.35% спермидин), хидроксипропилметил целулозна капсула, цинк глюконат, оризови фибри.

  Не съдържа: лактоза. Подходящ за диабетици / вегани.

  Хранителна добавка, 60 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на имунната система.

  Забележка: Информация за диабетици: 1 капсула = 0.01 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество храна и вода.

  Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката. 

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия