Навигация
Кошница

Barbel Drexel Билкова тинктура при подагра 50 мл

Barbel Drexel Билкова тинктура при подагра 50 мл
Barbel Drexel Билкова тинктура при подагра 50 мл
  29,95 лв.
  Купи

  Sanurica Tropfen е билкова тинктура, спомагаща за облекчаване симптомите при подагра по естествен начин. Комбинира екстракти от няколко лечебни растения, които помагат при нарушения в уратната обмяна и проявяват силно противовъзпалително и антиоксидантно действие.

  Как действа Sanurica Tropfen

  • Подпомага бъбречната функция.
  • Насърчава екскрецията на пикочна киселина чрез бъбреците.
  • Съдейства за понижаване нивата на пикочна киселина в кръвта до нормалните й стойности.
  • Намалява възпалението в засегнатите стави и стимулира регенерацията на ставните повърхности.
  • Облекчава болката и подуването.
  • Спомага за редуциране риска от рецидиви на подагрозните кризи.

  Причини за развитието на подагра

  Завишената концентрация на пикочна киселина в кръвта (хиперурикемия) често се дължи на обилното хранене с месо и концентрирани въглехидратни храни в комбинация с уседнал начин на живот.

  При много от пациентите с подагра се наблюдава и метаболитен синдром – състояние, характеризиращо се със затлъстяване и наднормено тегло, високо кръвно налягане и високи нива на кръвната захар, хиперлипидемия.

  В редица случаи роля за развитието на подагра могат да играят и генетичните фактори, свързани с вариациите в някои гени.

  Причинителите, които обострят подагрозните пристъпи биват увеличената консумация на алкохол, червени меса, напитки с високо съдържание на фруктоза и захарни изделия. Тютюнопушенето и лечението с някои диуретици също могат да доведат до зачестяване пристъпите на подагра.

  Билките в Sanurica Tropfen могат да помогнат!

  Растителните екстракти в натуралния препарат Sanurica Tropfen проявяват силно очистващи свойства и облекчаващи подагрозните симптоми свойства.

  Една от ключовите съставки в Sanurica Tropfen е екстрактът от кора на листопадното дърво бяла върба (Salix alba). В медицината се употребяват корите на младите клонки – Cortex Salicis (White willow root), в които се съдържат множество активни компоненти: фенолни гликозиди, сред които с най-важно значение е салицинът, флавоноиди, танини и др.

  Салицинът в кората на бялата върба оказва мощни противовъзпалителни, антиревматични и аналгетични свойства. Той е основният фенолен гликозид, на който екстрактът от бяла върба дължи антиподагрозните си ефекти.

  Благоприятното действие на салицина при подагра се дължи на способността му да потиска ензима циклооксигеназа (COX), който стимулира продукцията на провъзпалителни простагландини, предизвикващи възпаление, подуване и болка.

  Останалите екстракти в Sanurica Tropfen облекчават симптомите при подагра посредством следните механизми на действие:

  • стимулират естествената отделителна функция на тялото и изхвърлянето на излишната вода и киселинните остатъци
  • спомагат за предотвратяване отлагането на уратите в ставите и бъбреците
  • пречистват кръвта
  Съставки:В 10 капки:В 20 капки:В дн. доза / 30 капки
  Натриев хлорид112 mg224 mg336 mg
  Сарсапарила10.66 mg21.33 mg32 mg
  Бяла върба (кора)5.33 mg10.66 mg16 mg

  Вода, натриев хлорид (кристална сол), магнезиев хлорид, екстракт от корен на сарсапарила (2.1 %), гръмотрън корен (2.1%), глухарче билка (2.1 %), бяла върба кора (1.05 %) , златник (1.05 %), коприва билка (1.05 %), полски хвощ билка (1.05 %).


  Не съдържа: Лактоза, глутен. Подходящо за вегани/вегетарианци/диабетици.

  Хранителна добавка, Тинктура 50 ml.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на пикочната киселина.

  Забележка: Информация за диабетици: 30 капки съответстват на 0,01 ВЕ. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10 капки 1-3 пъти дневно, разтворени в 100 ml вода. Разклатете добре преди употреба.

  Съхранение: На хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия