Навигация
Кошница

Barbel Drexel Билков сироп за дихателната система, 200 мл

Barbel Drexel Билков сироп за дихателната система, 200 мл
Barbel Drexel Билков сироп за дихателната система, 200 мл
  55,52 лв.
  Купи

  Lungenkraft е висококачествен билков сироп в подкрепа на респираторното здраве. Комбинира екстракти от лечебни растения с добре проучени и доказано благоприятни ефекти върху дихателния апарат.


  Lungenkraft
  подпомага профилактиката и терапията на инфекциите на долните дихателни пътища, включително фарингит, тонзилит и ларингит. Ефективно превантивно средство за намаляване на риска от преминаване на инфекцията към долните отдели на дихателната система и развитие на бронхит, пневмония и бронхопневмония.

  Lungenkraft проявява антимикробни и противовъзпалителни свойства. Действа като естествен експекторант, спомагащ за изхвърляне на бронхиалните секрети от дихателните пътища и улесняващ дишането.

  Lungenkraft може да се използва с цел превенция – при податливост към респираторни инфекции. При наличие на симптоми – може да се включи в терапията, ако лекуващият лекар позволи.

  Приемът на Lungenkraft може да осигури ползи и за хората с хронични белодробни заболявания, включително хроничен бронхит, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и др.

  Свойства на главните съставки в продукта

  Lungenkraft съдържа екстракти от женско биле и леска, хидролати от евкалипт и бял бор, масло от розмарин и други растителни съставки за поддържане функциите на дихателната система.

  • Женско биле (Glycyrrhiza glabra)

  Оказва експекторантно (отхрачващо), противовирусно и антиастматично действие, спомага за прочистване на горните дихателни пътища, успокоява раздразненото гърло.

  Биохимичният активен състав на билката включва тритерпенови сапонини с главен представител глициризин, познат още като глициризинова киселина. Има данни, че глициризинът е полезен в профилактиката и терапията на инфекцията със SARS-CoV2. Екстрактите от женско биле със запазено съдържание на глициризин са едни от най-често използваните природни средства за борба с коронавируса в традиционната китайска медицина.

  Дневната доза (30 ml) от сиропа Lungenkraft осигурява 10 mg глициризинова киселина.

  • Евкалиптов хидролат

  Евкалиптът съдържа редица полезни съединения със спазмолитични, отхрачващи и деконгестантни свойства. Основната му активна съставка е фитосъединението цинеол, което потиска възпалителния процес в горните дихателни пътища и облекчава кашлицата.

  • Хидролат от бял бор ( Pinus sylvestris L.)

  В боровите връхчета (Turiones Pini) на Pinus sylvestris се съдържат етерични масла, фитосъединения, витамин С и други компоненти, комбинацията от които проявява силно противовъзпалително, противовирусно и антибактериално действие.

  • Черна елша (Alnus glutinosa)

  Намалява възпалението и болката в гърлото, има затягащи и антибактериални свойства, освежава дъха. Поддържа имунния отговор и стимулира възстановяването при грип и простуда.

  • Леска (Corylus avellana)

  В листата на това храстовидно растение се съдържат фенолни съединения с висок антимикробен потенциал срещу различни грам-положителни (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus) и грам-отрицателни (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae) бактерии.

  Екстрактите от листа на леска (обикновен лешник) се използват в природната медицина като противовъзпалителни и температуропонижаващи средства. Приемът им спомага за стимулиране на имунната система и намаляване на риска от преминаване на вирусната инфекция в бактериална.

  Съставки:В 10 ml.:В 20 ml.:В 30 ml. / Дн. доза:

  Eвкалиптов хидролат

  1186.66 mg

  2373.33 mg

  3560 mg

  Бял бор хидролат

  1116.66 mg

  2233.33 mg

  3350 mg

  Черна елша (екстракт от пъпка и лист)

  166.66 mg

  333.33 mg

  500 mg

  Леска (екстракт от пъпка и лист)

  166.66 mg

  333.33 mg

  500 mg

  Женско биле екстракт

  50 mg

  100 mg

  150 mg

  осигуряващ глициризинова киселина

  3.33 mg

  6.66 mg

  10 mg


  Пшеничен сироп, евкалипт хидролат (9,2%), бял бор хидролат, екстракт от пъпка и лист на черна елша (0,013%), екстракт от пъпка и лист на леска (0,013%), eкстракт от сок на женско биле, масло от розмарин, концентрат от лимонов сок.

  Хранителна добавка, 200 ml.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на дихателната система.

  Забележка: Информация за диабетици: 10 ml = 0.833 BU. Не се препоръчва за бременни, кърмещи или лица под 18-годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10 ml 1-3 пъти дневно, между храненията.

  Съхранение: На хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца, при температура до 25°C. Разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте в хладилник , при температура 4-8 ° C. Да се използва до 6 месеца след отваряне.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия