Навигация
Кошница

Barbel Drexel Липозомен глутатион, 150 мл

Barbel Drexel Липозомен глутатион, 150 мл
Безплатна
Доставка
-20 %
Barbel Drexel Липозомен глутатион, 150 мл
 • срок на годност: 08.09.2023
64,88 лв.
81,10 лв.
Купи

Продуктът на Bärbel Drexel съдържа липозомно формулиран, високоусвоим глутатион – един от най-мощните антиоксиданти, играещи жизненоважна роля за защитата от вредното въздействие на свободните радикали и поддържането на клетъчното здраве и чернодробната функция.

Какво е глутатион?

Молекула, която се състои от три аминокиселини - глутамин, глицин и цистеин. Произвежда се от черния дроб и нервните клетки в централната нервна система. Като един от най-важните ендогенни антиоксиданти, играе решаваща роля за здравето на чернодробните клетки, защитата срещу оксидативния стрес и поддържането на имунния отговор.

Нивата на глутатион в тялото се понижават по въздействие на редица фактори, включително лошо хранене, токсини от околната среда, високи нива на стрес, напредване на възрастта. Дефицитът на глутатион се свързва с повишен риск от заболявания, хронична умора, отслабване на имунната функция и ускорено стареене.

Какви ползи осигурява приемът на високоусвоим глутатион

 • Спомага за неутрализиране на свободните радикали - нестабилни молекули, които се образуват в отговор на фактори като диета, околна среда и др. Когато нивата на свободни радикали са по-високи от нивата на антиоксидантите в организма, настъпва окислително увреждане на клетките. В резултат, нивата на възпаление се повишават и се увеличава риска от различни заболявания, вариращи от високо кръвно налягане и диабет до болестта на Алцхаймер и др.
 • Подпомага възстановяването на ДНК.
 • Активира дейността на различни ензими и съдейства за разграждането на хранителните вещества.
 • Стимулира производството на простагландини - съединения с хормоноподобни ефекти.
 • Намалява увреждането на клетките при алкохолна чернодробна болест и неалкохолни мастни заболявания на черния дроб.
 • Подобрява инсулиновата чувствителност и намалява риска от усложнения при инсулинова резистентност и диабет.
 • Оказва мощно невроукрепващо действие и стимулира мозъчната функция.
 • Съдейства за поддържане качеството на живот при заболявания на централната нервна система, включително болест на Паркинсон.
 • Регулира имунния отговор и предпазва клетъчните митохондрии от увреждане при автоимунни заболявания.
 • Профилактира развитието на респираторни инфекции.

Защо да изберете глутатиона на Bärbel Drexel

Той е създаден посредством липозомна технология, предпазваща активните съставки както от окисляване, така и от разрушаване от страна на храносмилателните ензими. Липозомната технология осигурява ефективно доставяне на активните съставки в кръвния поток и максималната им абсорбция от тялото.


Какво представляват липозомите?

Това са липидни сфери, състоящи се от двоен фосфолипиден слой, в чиято кухина активните вещества са микрокапсулирани. Липозомите лесно преминават през стомашно-чревния тракт и кръвоносната система, пренасяйки активните вещества до клетките.

Терминът липозома произлиза от гръцките думи "lipos" (мазнини) и "soma" (тяло). Структурата на липозомите наподобява структурата на човешките клетки, което позволява сливането на липозомите с клетъчните мембрани и освобождаването на активните вещества в клетките.

За да запазят своята сила на действие, липозомните формулировки трябва да бъдат стабилизирани. За стабилизиране на глутатиона, немската компания Bärbel Drexel не използва синтетични консерванти, а натурален екстракт от морски зърнастец (облепиха).

Морският зърнастец е маслодайно растение с портокалови плодове. Благодарение на високата концентрация антиоксиданти, съдържащи се в състава му, той играе роля на естествен консервант. Растението е източник и на много други ценни вещества, предоставящи различни ползи за здравето.

Предимства и специфики на Glutathione Liposomal

 • Бионаличността му е 63 пъти по-висока в сравнение с конвенционалните хранителни добавки, съдържащи глутатион!
 • Високодозиран – 400 mg глутатион във всяка дневна доза!
 • Комбиниран с витамин С (300 mg във всяка доза)!
 • Идеален за пушачи и хора, които боледуват често!
 • Отлично средство за детоксикация!
 • Поддържа здравето на черния дроб и стомашно-чревния тракт!
 • Спомага за преодоляване на хроничната умора!
 • Възстановява жизнения тонус и общата кондиция!

Повишаване нивата на глутатион с диета и други добавки

Един от начините за стимулиране естественото производство на глутатион в тялото, е чрез консумацията на повече храни с високо съдържание на сяра. Такива са кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол, брюкселско зеле и др.), чесън, лук, яйца, бобови растения, риба, пилешко. Някои от най-полезните и ефективни билки за повишаване нивата на глутатиона са белият трън (млечен бодил) и лененото семе.

Тъй като ползите от глутатиона се дължат до голяма степен на аминокиселината цистеин, която подпомага образуването му, се счита, че добавките с N-ацетил цистеин (NAC) също могат да спомогнат за повишаване нивата на глутатиона.

Съставки:В 10 ml.:Дн. доза:
Витамин С300 mg300 mg
Л-Глутатион (редуциран)400 mg400 mg
Фосфолипиди1300 mg1300 mg
Морски зърнастец322 mg 322 mg 


Пречистена вода, фосфолипиди (от слънчоглед), подсладители (ксилитол), витамин С, редуциран Л-Глутатион, екстракт от морски зърнастец, натурални аромати, антиоксиданти (натуални токофроли), подсладител (стевиол гликозиди).

Съдържа: подсладители.

Не съдържа: лактоза, глутен. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 150 ml.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

Забележка: Информация за диабетици: 1 = 0,01 ВЕ. Да не се използва от деца, бременни или кърмещи жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 10 ml веднъж дневно, 15 минути преди или след хранене. Може да разтворите във 150 ml вода или сок. 

Съхранение: На хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник, при температура 4-8°C.

Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 31.07.2023 г. или до изчерпване на количествата