Навигация
Кошница

Barbel Drexel Липозомен глутатион, 150 мл

Barbel Drexel Липозомен глутатион, 150 мл
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Barbel Drexel Липозомен глутатион, 150 мл
  80,94 лв.

  Продуктът на Bärbel Drexel съдържа липозомно формулиран, високоусвоим глутатион – един от най-мощните антиоксиданти, играещи жизненоважна роля за защитата от вредното въздействие на свободните радикали и поддържането на клетъчното здраве и чернодробната функция.

  Какво е глутатион?

  Молекула, която се състои от три аминокиселини - глутамин, глицин и цистеин. Произвежда се от черния дроб и нервните клетки в централната нервна система. Като един от най-важните ендогенни антиоксиданти, играе решаваща роля за здравето на чернодробните клетки, защитата срещу оксидативния стрес и поддържането на имунния отговор.

  Нивата на глутатион в тялото се понижават по въздействие на редица фактори, включително лошо хранене, токсини от околната среда, високи нива на стрес, напредване на възрастта. Дефицитът на глутатион се свързва с повишен риск от заболявания, хронична умора, отслабване на имунната функция и ускорено стареене.

  Какви ползи осигурява приемът на високоусвоим глутатион

  • Спомага за неутрализиране на свободните радикали - нестабилни молекули, които се образуват в отговор на фактори като диета, околна среда и др. Когато нивата на свободни радикали са по-високи от нивата на антиоксидантите в организма, настъпва окислително увреждане на клетките. В резултат, нивата на възпаление се повишават и се увеличава риска от различни заболявания, вариращи от високо кръвно налягане и диабет до болестта на Алцхаймер и др.
  • Подпомага възстановяването на ДНК.
  • Активира дейността на различни ензими и съдейства за разграждането на хранителните вещества.
  • Стимулира производството на простагландини - съединения с хормоноподобни ефекти.
  • Намалява увреждането на клетките при алкохолна чернодробна болест и неалкохолни мастни заболявания на черния дроб.
  • Подобрява инсулиновата чувствителност и намалява риска от усложнения при инсулинова резистентност и диабет.
  • Оказва мощно невроукрепващо действие и стимулира мозъчната функция.
  • Съдейства за поддържане качеството на живот при заболявания на централната нервна система, включително болест на Паркинсон.
  • Регулира имунния отговор и предпазва клетъчните митохондрии от увреждане при автоимунни заболявания.
  • Профилактира развитието на респираторни инфекции.

  Защо да изберете глутатиона на Bärbel Drexel

  Той е създаден посредством липозомна технология, предпазваща активните съставки както от окисляване, така и от разрушаване от страна на храносмилателните ензими. Липозомната технология осигурява ефективно доставяне на активните съставки в кръвния поток и максималната им абсорбция от тялото.


  Какво представляват липозомите?

  Това са липидни сфери, състоящи се от двоен фосфолипиден слой, в чиято кухина активните вещества са микрокапсулирани. Липозомите лесно преминават през стомашно-чревния тракт и кръвоносната система, пренасяйки активните вещества до клетките.

  Терминът липозома произлиза от гръцките думи "lipos" (мазнини) и "soma" (тяло). Структурата на липозомите наподобява структурата на човешките клетки, което позволява сливането на липозомите с клетъчните мембрани и освобождаването на активните вещества в клетките.

  За да запазят своята сила на действие, липозомните формулировки трябва да бъдат стабилизирани. За стабилизиране на глутатиона, немската компания Bärbel Drexel не използва синтетични консерванти, а натурален екстракт от морски зърнастец (облепиха).

  Морският зърнастец е маслодайно растение с портокалови плодове. Благодарение на високата концентрация антиоксиданти, съдържащи се в състава му, той играе роля на естествен консервант. Растението е източник и на много други ценни вещества, предоставящи различни ползи за здравето.

  Предимства и специфики на Glutathione Liposomal

  • Бионаличността му е 63 пъти по-висока в сравнение с конвенционалните хранителни добавки, съдържащи глутатион!
  • Високодозиран – 400 mg глутатион във всяка дневна доза!
  • Комбиниран с витамин С (300 mg във всяка доза)!
  • Идеален за пушачи и хора, които боледуват често!
  • Отлично средство за детоксикация!
  • Поддържа здравето на черния дроб и стомашно-чревния тракт!
  • Спомага за преодоляване на хроничната умора!
  • Възстановява жизнения тонус и общата кондиция!

  Повишаване нивата на глутатион с диета и други добавки

  Един от начините за стимулиране естественото производство на глутатион в тялото, е чрез консумацията на повече храни с високо съдържание на сяра. Такива са кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол, брюкселско зеле и др.), чесън, лук, яйца, бобови растения, риба, пилешко. Някои от най-полезните и ефективни билки за повишаване нивата на глутатиона са белият трън (млечен бодил) и лененото семе.

  Тъй като ползите от глутатиона се дължат до голяма степен на аминокиселината цистеин, която подпомага образуването му, се счита, че добавките с N-ацетил цистеин (NAC) също могат да спомогнат за повишаване нивата на глутатиона.

  Съставки:В 10 ml.:Дн. доза:
  Витамин С300 mg300 mg
  Л-Глутатион (редуциран)400 mg400 mg
  Фосфолипиди1300 mg1300 mg
  Морски зърнастец322 mg 322 mg 


  Пречистена вода, фосфолипиди (от слънчоглед), подсладители (ксилитол), витамин С, редуциран Л-Глутатион, екстракт от морски зърнастец, натурални аромати, антиоксиданти (натуални токофроли), подсладител (стевиол гликозиди).

  Съдържа: подсладители.

  Не съдържа: лактоза, глутен. Подходящо за вегани/вегетарианци.

  Хранителна добавка, 150 ml.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

  Забележка: Информация за диабетици: 1 = 0,01 ВЕ. Да не се използва от деца, бременни или кърмещи жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 10 ml веднъж дневно, 15 минути преди или след хранене. Може да разтворите във 150 ml вода или сок. 

  Съхранение: На хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник, при температура 4-8°C.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия