Навигация
Кошница

Barbel Drexel Билки срещу свръхактивен пикочен мехур 120 таблетки

Gesunde Blase mit Kürbiskernen und Hibiskus е натурален препарат за профилактика и третиране на уринарната инконтиненция (незадържането на урина) у мъже и жени. Съдържа уникална комбинация от растителни екстракти, чиито ефект е насочен главно към укрепване мускулите на тазовото дъно и витамини С и В2, които поддържат нормалното състояние на пикочно-половата лигавица.

Продуктът оказва противовъзпалително, антибактериално, антисептично, антиоксидантно и подпомагащо бъбречната филтрация действие. Може да се приема продължително време и да се прилага както самостоятелно, така и в съчетание със задължителните медикаменти (след консултация с лекуващия лекар).

Добър избор е за жените в менопауза и постменопауза, при които уринарната инконтиненция е често срещана поради понижението в нивата на естроген, прогестерон и тестостерон.

Употребата на Gesunde Blase се препоръчва и в следните случаи:

 • временна инконтиненция, провокирана от прием на храни, напитки, медикаменти и вещества с диуретичен ефект, като алкохол, кофеин, газирани напитки, изкуствени подсладители, антихипертензивни лекарства, диуретици, миорелаксанти, седативи и др.;
 • уроинфекции и / или наличие на бъбречни камъни;
 • хроничен запек, който покачва напрежението върху пикочния мехур;
 • следродилна инконтиненция;
 • простатна хиперплазия, при която се наблюдава механично притискане на мехура;
 • напреднала възраст и др.

ОСНОВНИ ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМА НА GESUNDE BLASE

 • Значително редуцира честотата на уриниране през деня и през нощта.
 • Допринася за задържането на урината и предотвратяване на изпускането при физически усилия, кихане, кашляне и други резки стимули.
 • Способства за генериране на азотен оксид в тъканите, понижава активността на пикочния мехур и укрепва мускулатурата около него.
 • Подпомага качеството на сексуалния живот.

СВОЙСТВА НА КЛЮЧОВИТЕ СЪСТАВКИ В GESUNDE BLASE

 • Тиквено семе (екстракт)

Тиквените семена са ценен източник на протеини, минерали, каротеноиди, мастни киселини, антиоксиданти, фитостероли и други компоненти, полезни срещу различни здравословни проблеми. Особено ценни са при нарушения в дейността на пикочния мехур и доброкачествена простатна хиперплазия.

Чрез свързването си с андрогенните рецептори, екстрактът от тиквени семена укрепва мускулатурата на тазовото дъно и намалява активността на пикочния мехур. Той ефективно повлиява нарушените функции на тазовото дъно и долните отдели на отделителната система като упражнява анаболен ефект върху позиционираните там мускули, в които са разположени андрогенните рецептори.

Прилагането на тиквените семена срещу уринарни проблеми е включено за първи път в Европейската билкарска енциклопедия още през 1758 г. Употребата на екстрактите от тиквено семе срещу раздразнения на пикочния мехур, е одобрена от Комисия Е (немският здравен регулатор)

 • Хибискус сабдарифа (екстракт от цвят)

Hibiscus sabdariffa е един от видовете хибискус, произхождащ от Африка и Азия. В цветовете му се съдържа богат набор антимикробни съединения (флавоноиди, самбубиозиди, проантоцианидини и др.), които предотвратяват прилепването на патогените към уринарните пътища и стените на пикочния мехур. Доказано е, че тези естествени агенти деактивират множество болестотворни бактерии, отговорни за развитието на уроинфекции, включително E. coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa и др.

Бактерицидните свойства на съединенията в цветовете на Хибискус сабдарифа са сравними с ефектите на някои антибиотици от групата на амфениколите, чиито спектър на действие засяга редица болестотворни микроорганизми.

 • Червена боровинка (екстракт от плод)

Червената боровинка е най-популярното естествено средство срещу често повтарящи се инфекции на пикочния мехур и пикочните пътища. Ползите й са известно още от началото на ХХ век. До днес са проведени множество изследвания върху антимикробното действие на проантоцианидините – клас флавоноиди, съдържащи се в плода, които предотвратяват захващането на бактериите към клетките на пикочните пътища.

Повърхността на E. coli и на много други болестотворни бактерии е покрита с подвижни структури, подобни на пипети, наречени фимбрии. Фимбрията действа като пипало, което позволява на бактериите да се „захващат“ към клетките-гостоприемници. Една бактерия може да притежава до 1000 фимбрии. Именно тази характеристика прави E. coli и други видове с фимбрии като Staphylococcus saprophyticus, Salmonella и Helicobacter pylori особено вирулентни и инфекциозни. Патогените използват тези си структури, за да се захващат към клетките в лигавиците на множество места в тялото и да инициират опасни инфекции.

Доказано е, че проантоцианидините в червената боровинка провокират инвалидизиращи промени във фимбриите на бактериите и значително намаляват способността им да се прикрепят към повърхността на клетките, покриващи пикочните пътища. Този механизъм на действие е известен като бактериостаза – благодарение на него се предотвратява колонизирането на вредните бактерии в пикочните пътища и се стимулира изхвърлянето им чрез урината.

Комбинацията от червена боровинка и Хибискус сабдарифа осигурява синергична, високоефективна превенция и терапия на широк спектър уринарни проблеми.

Съставки:В 4 табл.:Дн. доза / 4 табл.:
Червена боровинка /Vaccinium macrocarpon/ екстракт от плод360 mg360 mg
осигуряващ полифеноли36 mg36 mg
Тиквено семе екстракт525 mg525 mg
Коприва екстракт80 mg80 mg
Хибискус на прах /Hibiscus sabdariffa/ Пудра и екстракт от цвят250 mg250 mg
Сабал /Sabal adansonii/ плод на прах80 mg80 mg
Ортосифон лист80 mg80 mg
Витамин С100 mg 100 mg 
Витамин В20.4 mg0.4 mgЕкстракт от тиквено семе (26.25%), екстракт от червена боровинка (18%), фибри от акация, хибискус на прах (12.5%), фибри от захарно цвекло, л-аскорбинова киселина (витамин С), екстракт от корен от коприва (4%), лист от ортосифон, сабал (плод), антислепващи агенти, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид, рибофлавин (витамин В2).

Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.


Хранителна добавка, 120 таблетки.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на пикочния мехур.

Забележка: Информация за диабетици: 1 табл. = 0.02 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 4 таблетки дневно, между храненията.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката. 

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия