Навигация
Кошница

Barbel Drexel за здрав пикочен мехур, 150 таблетки

Barbel Drexel за здрав пикочен мехур, 150 таблетки
Barbel Drexel за здрав пикочен мехур, 150 таблетки
  48,00 лв.
  Купи

  Gesunde blase е натурална формула за здравето на уринарния тракт. Съдържа специално подбрана комбинация от растителни съставки и витамин С, оказваща противовъзпалително, антимикробно и антиоксидантно действие.

  Показания за прием:

  • профилактика на хронични уринарни инфекции
  • подпомагащо основната терапия средство при вече изявени симптоми на цистит, уретрит, пиелонефрит
  • свръхактивен пикочен мехур и уринарна инконтиненция (неспособност за задържане на урината)
  • възпаление на простатата (простатит)

  Свойства на някои от активните съставки в продукта

  Екстракт от тиквено семе - едно от най-добре изучените природни средства за облекчаване на симптомите при уринарни и простатни заболявания.

  Богат източник е на свободни мастни киселини (миристинова, палмитинова, стеаринова и линолева), фитостероли, цинк и витамин Е. Комбинацията от тези активни съставки осигурява следните ползи:

  • укрепва мускулатурата на тазовото дъно
  • понижава честотата и спешността на уринирането
  • намалява проявите на доброкачествената хиперплазия на простатата - чувство за непълно освобождаване на пикочния мехур, чести и неотложни позиви за уриниране, слаба струя, прекъсване потока на урината и др.

  Екстракт от червена боровинка – старо и изпитано средство срещу инфекции, засягащи уретрата (уретрит), пикочния мехур (цистит) и бъбречното легенче (пиелонефрит). Предпазва лигавицата на пикочните пътища от инфектиране като възпрепятства прикрепянето на E. Coli и други обичайни уропатогени към повърхностните й структури. Намалява паренето и дискомфорта в пикочните пътища, редуцира позивите за уриниране, проявява болкоуспокояващи свойства.

  Екстракт от хибискус – макар и не толкова популярно, това лечебно растение е силно ефективно за поддържане здравето на пикочния мехур и бъбреците. В цветовете му се съдържа набор от фитосъединения с мощни бактерицидни свойства, които потискат активността на Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa и други патогенни причинители на уроинфекции.

  Много изследвания показват, че комбинацията екстракти от хибискус и червена боровинка оказва естествено антибиотично действие и намалява риска от хронифициране инфекциите на пикочните пътища.

  Екстрактът от цветовете на хибискуса има и фунгистатично действие срещу патогенните гъбички Candida albicans, като възпрепятства адхезията им към уроепителя и вагиналната лигавица и способства за изхвърлянето им с урината.

  Екстракт от сабал – традиционно се използва за контрол върху инфекциите на пикочните пътища, дължащи се на уголемяване на простатата. Екстрактът от плодовете на това растение е особено подходящ за мъже на средна или в напреднала възраст, страдащи от хроничен простатит и доброкачествена простатна хиперплазия.


  Формулата Gesunde blase може да се използва самостоятелно или след позволението на лекуващия лекар – да се съчетае с назначената терапия.

  Съставки:В 5 табл.:В дн. доза / 5 табл.:
  Червена боровинка

  /Vaccinium macrocarpon/ Сок на прах и екстракт, осигуряващ полифеноли 36 mg

  580 mg

  580 mg

  Тиквено семе екстракт

  525 mg

  525 mg

  Хибискус

  /Hibiscus sabdariffa/ Пудра и екстракт от цвят

  200 mg

  200 mg

  Сабал

  /Sabal adansonii/ Екстракт от плод

  40 mg

  40 mg

  Витамин С

  68 mg

  68 mg  Екстракт от тиквено семе (26.25%), 25% растителна смес на прах (глурахче, бял равнец, цвят от хмел, коприва, кора от върба, хвощ, лист от ортосифон, плод от сабал), екстракт от червена боровинка (22.5%), антислепващ агент малтодекстрин, сок и прах от червена боровинка (11% сок ), фибри от захарно цвекло, пшеничен декстрин, Л-Аскорбинова киселина (витамин С), екстракт от глухарче, освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини.

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 150 таблетки.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на пикочния мехур.

  Забележка: Информация за диабетици: 1 табл. = 0.02 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 5 таблетки дневно, между храненията. Използвайте 4-6 седмици след което направете едномесечна пауза.

  Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия