Навигация
Кошница

Barbel Drexel Формула за стави с колаген, еластин, витамини и билки 60 капсули

Barbel Drexel Формула за стави с колаген, еластин, витамини и билки 60 капсули
Безплатна
Доставка
Barbel Drexel Формула за стави с колаген, еластин, витамини и билки 60 капсули
  94,13 лв.
  Купи

  Gelenke & Knorpel е първокласен натурален препарат за здравето на ставите и ставния хрущял. Съчетава богата комбинация от хранителни вещества и патентовани активни съставки с клинично доказани ползи срещу ревматични състояния и придружаващите ги симптоми – възпаление, болка, износване, скованост и намалена подвижност.


  Високата ефикасност на Gelenke & Knorpel срещу възпалителните състояния, засягащи ставите и съединителната тъкан, се дължи до голяма степен на трите патентовани компонента в състава му – Ovomet®, Boswellin®и Curcugreen®.

  Ovomet®

  Многофункционална, иновативна и бързодействаща съставка, формулирана с мембрана от яйчени черупки на прах. Специално разработена за здравето на ставите и сухожилията, ефектите й са научно доказани.

  Какво осигурява:

  • колаген тип I, V и X;
  • матрица от биомолекули – хиалуронова киселина, еластин, хондроитин сулфат и глюкозамин;
  • над 400 протеини, включително растежен фактор β, овокаликсин, овоклеидин, овотрансферин, кератин и лизозим, десмозин, изодесмозин, аминокиселини, съдържащи сяра и др.

  Основните й ползи са:

  • подхранва ставите и хрущяла;
  • облекчава болката в ставите;
  • защитава хрущяла;
  • укрепва сухожилията;
  • намалява ставната скованост;
  • увеличава обхвата на движение и подобрява мобилността.

  Ovomet® е патент на компания Eggnovo.

  Boswellin®

  100% натурален екстракт от смолата на босвелия (индийския тамян) / Boswellia serrata. Осигурява пентациклични тритерпеноиди, известни като босвелиеви киселини, чието основно действие е, че потискат ензима 5-липоксигеназа (5-LOX), който катализира образуването на възпалителния медиатор арахидонова киселина. Установено е че високите нива на 5-липоксигеназа провокират развитие на хронични възпалителни процеси и ревматични заболявания.

  Фармацевтичните компании от години влагат ресурси в разработване на медикаментозни инхибитори на този ензим. Екстрактът от босвелия е естествен инхибитор на 5-LOX, а употребата му не се свързва с нежелани странични ефекти.

  Аюрведичната медицинска система използва босвелия за лечение на ревматизъм, респираторни заболявания и чернодробни нарушения. Основната употреба на B. serrata в съвременната природна медицина, е като антиартритно и противовъзпалително фармакологично средство.

  Boswellin® е патент на компания Sabinsa.

  BCM-95® Curcugreen®

  100% чист екстракт от куркума с висока степен на абсорбция и ефикасност. Отличава се със 7 пъти по-висока бионаличност в сравнение с конвенционалните куркуминови извлеци. Представлява комбинация от куркумин с етерично масло от куркума, специално обогатено с 45% Ar-turmerone (друг активен екстракт от куркума).

  BCM-95® Curcugreen® е изследван в редица клинични проучвания върху хора и има доказани противовъзпалителни свойства. Той също действа като 5-LOX инхибитор, освен това има антиоксидантен ефект и неутрализира супероксидните радикали в клетките на възпалените тъкани.

  BCM-95® Curcugreen® е определен за най-бионаличния екстракт от куркума в света, със свободен куркумин, който доказано се задържа в кръвния поток 8 часа след приема.

  Curcugreen® е патент на компания Arjuna Natural.

  Свойства на другите съставки в Gelenke & Knorpel

  · Eкстракт от плодове на шипка

  Осигурява високи количества витамин С, който е мощен антиоксидант, стимулатор на колагеновия синтез и средство за поддържане нормалната функция на ставите, хрущялите и костите.

  · Екстракт от джинджифил

  Джинджифилът е лечебно растение с добре известни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. В корена му се съдържат противовъзпалителни фитосъединения, които действат по същия начин както COX-2 инхибиторите – медикаменти, използвани за лечение на болка и възпаление при остеоартрит и ревматоиден артрит.

  · Витамин D3

  Намалява загубата на калция от организма и спомага за поддържането на постоянна калциева концентрация в серума. С напредване недостига на витамин D3, пероралната абсорбция на калций от диетата се понижава от обичайните 30-50% до 10% и дори по-ниско.

  Без витамин D3, образуването на костно вещество не може да бъде осъществено. Добре известните прояви при дефицит на витамин D3, включват изкривяване на костите, увеличаване на риска от фрактури и понижаване качеството на живот.

  · Витамин В6

  Участва в редица физиологични процеси – превръщането на мазнини, въглехидрати и протеини в енергия, биосинтеза на невротрансмитери, еритропоезата (образуването на червени кръвни телца), регенерацията на увредените тъкани. Особено полезен е срещу мускулна слабост, хронична умора и анемия.

  · Мед

  Микроелемент, спомагащ за образуването на червени кръвни клетки, образуване на съединителната тъкан и поддържане здравето на имунната система, нервните клетки и кръвоносните съдове. Действа като антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали.

  Дефицитът на мед се свързва с повишен риск от остеопороза, неспособност на тялото да произвежда достатъчно колаген, косопад, нарушения във функциите на нервната система.

  · Манган

  Микроелемент, от който тялото се нуждае в малки количества. Приемът му в съчетание с други хранителни вещества като мед и витамин D, води до повишаване минералната плътност на костите. В комбинация с глюкозамин и хондроитин, манган намалява възпалението и болката при остеоартрит.

  Gelenke & Knorpel е надеждно естествено средство за подобряване на двигателната активност и комфорт при ставни болки и възпаление. Освен с цел профилактика, може да се използва и като допълнение към конвенционалното лечение. Комбинирането на Gelenke & Knorpel с други диетични добавки или медикаменти, трябва да бъде консултирано със специалист! 

  Съставки:

  В капс.:

  В дн. доза:

  NRV%

  Ovomet® Мембрана от яйчени черупки (на прах) осигуряваща:

  300 mg 

  300 mg 

  **

  Еластин

  75 mg 

  75 mg 

  **

  Колаген

  66 mg

  66 mg

  **

  Екстракт от шипка 

  115 mg

  115 mg

  **

  Осигуряващ витамин С 

  80 mg

  80 mg

  100%

  Екстракт от куркума Curcugreen® /Curucma longa/

  100 mg

  100 mg

  **

  Екстракт от босвелия 

  /Boswellia serrata/

  75 mg

  75 mg

  **

  Екстракт от джинджифил 

  50 mg 

  50 mg 

  **

  Витамин D3 

  200 IU / 5 µg

  200 IU / 5 µg

  100%

  Витамин В6

  1.4 mg

  1.4 mg

  100%

  Мед 

  1 mg 

  1 mg 

  100%

  Манган 

  1 mg 

  1 mg 

  50%

  Мембрана от яйчен черупки (с 25% еластин и 22% колаген тип I, V и X), капсула (хидроксипропилметилцелулоза), акациеви фибри, екстракт от шипка (11,5%; със 70% витамин С), екстракт от куркума (10%; с 95% куркуминоиди), екстракт от босвелия (7,5%), екстракт от джинджифил, меден бисглицинат, манган глюконат, силициев диоксид, холекалциферол (витамин D3), пиридоксин хидрохлорид (витамин В6).

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани. 

  Хранителна добавка, 60 капсули.

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

  Приложение: допринася за поддържане нормалното състояние ставите и хрущялите.

  Забележка: информация за диабетици: 1 табл. = 0.01 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта за възрастни над 18г: по 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода.

  Съхранение: на тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: маркирани на етикета на опаковката. 

  Производител:

   Bärbel Drexel GmbH, Германия