Навигация
Кошница

Barbel Drexel Коензим Q10 с висока абсорбция – За здраво сърце, 150 мл с вкус на праскова

Barbel Drexel Коензим Q10 с висока абсорбция – За здраво сърце, 150 мл с вкус на праскова
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Barbel Drexel Коензим Q10 с висока абсорбция – За здраво сърце, 150 мл с вкус на праскова
  78,44 лв.

  Първокласен, естествено ферментирал коензим Q10 (убихинон / убиквинон) в течна, липозомна форма, която позволява оптимално усвояване и надеждно въздействие върху сърдечно-съдовото здраве. Липозомният коензим Q10 се отличава с 63 пъти по-висока бионаличност в сравнение с други добавки!

  Приложение на Coenzym Q10 Liposomal 

  • Може да се използва с цел профилактика – като част от грижата за сърдечно-съдовото здраве при фамилна обремененост и предразположеност към развитие на сърдечно-съдови заболявания.
  • При диагностицирани сърдечно-съдови нарушения – след консултация със специалист, може да се съчетае с основната терапия.
  • При интензивни физически претоварвания (спорт или тежък физически труд) – приемът му спомага за увеличаване издръжливостта на сърцето.

  Какво е коензим Q10 (CoQ10)?

  Представлява мастноразтворимо витаминоподобно съединение, намиращо се в телесните клетки и течности. Играе жизненоважна роля за генерирането на клетъчна енергия като подпомага производството на аденозин трифосфат (АТФ) в клетъчните органели, по-известни като митохондрии. Аденозин трифосфат е базовият източник на енергия за всички клетки.

  Най-големи количества CoQ10 се съдържат в сърдечния мускул, нервната тъкан, бъбреците, белите дробове, черния дроб и панкреаса. С напредване на възрастта, при наличие на сърдечни и митохондриални заболявания или прием на медикаменти, като например холестеролопонижаващите статини, нивата му в организма намаляват.

  Оптималният внос на коензим Q10 чрез диетата невинаги е възможен – известни количества от него се съдържат в храни като месо, риба, ядки и др., но те са недостатъчни, за да обезпечат енергийните нужди на клетките.

  Недостигът на CoQ10 увеличава риска от развитие на сърдечни заболявания и води до усложнения, когато те вече са налице. Спадът в нивата му се свързва и с репродуктивни и бъбречни проблеми, ускорено стареене на кожата, възпаления на венците (гингивит, пародонтит) и други състояния.

  Сред клинично доказаните заболявания, при които приемът на 100 – 150 mg коензим Q10 дневно е довел до подобрения, са:

  • ангина пекторис;
  • конгестивна сърдечна недостатъчност;
  • артериална хипертензия;
  • различни видове аритмия.

  Ефекти на коензим Q10 върху сърдечното здраве

  • Поддържа митохондриалната функция на миокардните мускулни влакна и предоставя енергия за клетките на миокарда.
  • Намалява задуха и умората при интензивни физически дейности.
  • Стимулира производството на азотен оксид и спомага за разширяване на кръвоносните съдове и контрола върху кръвното налягане.
  • Намалява нежеланите ефекти на статините върху мускулната и чернодробната функция.
  • Ограничава риска от сърдечни инциденти и хоспитализации.

  Други ползи от коензим Q10

  • Мощен антиоксидант и невропротектор, който може да забави прогресията и умствения упадък при болест на Паркинсон и болестта на Алцхаймер.
  • Спомага за намаляване честотата, интензитета и продължителността на болката при мигрена.
  • Има положителен ефект по отношение на яйчниковия резерв и качеството на яйцеклетките, и се отразява благоприятно на подвижността и морфологията на сперматозоидите. 
  • Намалява инсулиновата резистентност при диабет.

  Защо да предпочетете Коензим Q10 на Bärbel Drexel

  Коензим Q10 на немската компания Bärbel Drexel е създаден чрез специална липозомна технология, предпазваща активните вещества от разрушаване в киселинната среда на стомаха и оптимизираща абсорбцията им.

  Какво представляват липозомите? Липидни сфери, състоящи се от двоен фосфолипиден слой, във вътрешността на които активните вещества са микрокапсулирани. Структурата на липозомите наподобява структурата на човешките клетки – липозомите се сливат с клетъчните мембрани в тялото и освобождават активните компоненти директно в клетките.

  Какво е предимството на липозомно формулираните добавки? Те се отличават с изключително висока бионаличност, оптимална степен на усвояване и бързо действие след прием. Благодарение на липозомната технология, активните съставки притежават следните предимства:

  • защитени са от разрушаване в киселинната среда на стомаха;
  • могат да се използват от организма на клетъчно ниво;
  • упражняват силен ефект. 

  За да запазят ефикасността си, липозомно формулираните добавки е необходимо да бъдат стабилизирани. За целта, компания Bärbel Drexel не използва синтетични консерванти, а натурален екстракт от маслодайното лечебно растение морски зърнастец (облепиха). Благодарение на високата концентрация антиоксиданти в състава си, екстрактът от морски зърнастец действа като натурален консервант, запазващ качеството и свойствата на активната съставка – коензим Q10. Морският зърнастец е източник и на редица жизненоважни за здравето вещества, включително високи количества витамин С, които тялото може да използва за своите нужди.

  Съставки:

  В 5 ml.:

  В дн. доза:

  NRV%

  Коензим Q10 

  100 mg

  100 mg

  **

  Фосфолипиди

  650 mg

  650 mg

  **

   

  Пречистена вода, фосфолипиди (от слънчоглед), ксилитол, витамин С, редуциран L-глутатион, екстракт от морски зърнастец, натурални аромати, миксирани токофероли, стевиол гликозиди.

  Не съдържа: глутен, лактоза.

  Хранителна добавка с подсладител, с вкус на праскова, 150 ml.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва от деца, бременни или кърмещи жени. Информация за диабетици: 5 ml = 0.04 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 5 ml веднъж дневно, в чисто състояние или разтворено в 150 ml вода или сок, 15 минути преди или след хранене.

  Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник при температура 4-8° C. Да се използва до 8 седмици след отваряне.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия