Навигация
Кошница

Barbel Drexel Blutdruck Формула срещу високо кръвно налягане 220 таблетки

Barbel Drexel Blutdruck Формула срещу високо кръвно налягане 220 таблетки
Безплатна
Доставка
Barbel Drexel Blutdruck Формула срещу високо кръвно налягане 220 таблетки
  70,15 лв.
  Купи

  Blutdruck е натурален препарат за поддържане на нормално кръвно налягане и защита на кръвоносните съдове от оксидативен стрес. Специалната комбинация от съставки в Blutdruck включва екстракти от маслина, нар, валериана и други растения, както и витамин С от ацерола на прах (източник на витамин С), полифеноли от какао на прах, калий и магнезий.

   

  Blutdruck допринася за облекчаване на симптоматиката в ранните стадии на хипертоничната болест – когато се наблюдават гранични стойности – между 120 – 139 mmHg за горната граница (систолично налягане) и 80 – 89 mmHg за долната граница (диастолично налягане).

  Blutdruck осигурява подкрепа и при хипертония в напреднал стадий – може да се комбинира със задължителната терапия, но само след разрешение от лекуващия лекар.

  Независимо дали се касае за хипертония от първа, втора или трета степен (лека, умерена или тежка), е препоръчително приемът на Blutdruck да се съчетае с подходящ хранителен режим, увеличаване на физическата активност и контрол върху стреса.

  В комбинация със здравословен начин на живот, Blutdruck може да спомогне за намаляване на риска от потенциалните усложнения на хипертонията, включително атеросклероза (втвърдяване на артериите), сърдечна недостатъчност, проблеми със зрението, като увреждане на ретината и други състояния.

  Приемът на Blutdruck с цел профилактика също е от полза и се препоръчва в следните случаи:

  • фамилна обремененост (наследственост) и повишен риск от развитие на хипертония и други проблеми, засягащи сърдечно-съдовата система;
  • нездравословна диета, богата на наситени и хидрогенирани мазнини, сол, рафинирани въглехидрати и др.;
  • наднормено тегло и затлъстяване, инсулинова резистентност;
  • недостатъчна физическа активност;
  • прекомерна употреба на алкохол и тютюнопушене;
  • лечение с орални контрацептиви (хормонални противозачатъчни хапчета);
  • напреднала възраст.

  СВОЙСТВА НА НЯКОИ ОТ КЛЮЧОВИТЕ СЪСТАВКИ В BLUTDRUCK

  · Полифеноли от какао на прах

  Полифенолите са растителни съединения с мощни антиоксидантни свойства. Те помагат срещу свръхпродукцията на свободни радикали, която активира различни провъзпалителни транскрипционни фактори (напр. ядрен фактор капа-бета /NF-kB/) и повишава нивата на възпалителни цитокини.

  Полифенолите противодействат на окислителните увреждания и хроничното възпаление, които провокират развитие на дегенеративни заболявания, включително сърдечно-съдови, болест на Алцхаймер, автоимунни болести и др.

  Установено е, че полифенолите, съдържащи се в какаото и включени в състава на Blutdruck, проявяват следните свойства:

  • предотвратяват окисляването на LDL холестерола;
  • увеличават вазодилатацията (разширяването) на кръвоносните съдове;
  • подобряват кръвообращението и преноса на кислород до сърцето и мозъка;
  • намаляват инсулиновата резистентност;
  • стабилизират нивата на кръвната захар;
  • подобряват метаболизма на мазнините.

  · Екстракт от маслина (Olea europaea L.), осигуряващ хидрокситирозол

  Хидрокситирозолът е един от основните компоненти в листата и плодовете на маслината, зехтина и екстрактите от маслинови листа. Представлява фенолно съединение, чиито протективни ефекти върху сърцето и кръвоносните съдове са добре документирани през последните десетилетия.

  Ролята на хидрокситирозола за защитата на липопротеините с ниска плътност от окисление е подчертана от Европейския орган за безопасност на храните, който заключава, че за да се постигне този физиологичен ефект, е необходима консумация на 5 mg хидрокситирозол дневно.

  Хидрокситирозол проявява противовъзпалителни и антиатерогенни (противодействащи на отлагането на плаки в съдовете) ефекти, изразяващи се в потискане на LDL окислението, агрегацията на тромбоцитите и други фактори, участващи в развитието на атеросклероза.

  Хидрокситирозол е силно ефективен срещу т. нар. ендотелна дисфункция – състояние, при което е нарушено функционирането на ендотела (вътрешния слой на кръвоносните съдове). Счита се, че ендотелната дисфункция предразполага към развитие на атеросклеротични процеси и съдови болести – периферна артериална болест, хипертония и др.

  Хидрокситирозол потиска свръхпродукцията на реактивни кислородни видове (ROS), които предизвикват дисфункция на ендотела и проявява висока антиоксидантна активност, директно повлияваща кръвоносните съдове.

  · Калий

  Минералът с най-важно значение за електролитния баланс. Противодейства на ефектите на натрия, чиито повишени нива в организма увеличават риска от хипертония и предизвикват усложнения при наличие на такава.

  Богатата на калий диета може да намали кръвното налягане, като помага на тялото да се освободи от излишния натрий.

  Вносът на калий чрез диетата или хранителни добавки и ограничаването на храните, съдържащи натрий, са две от най-важните стъпки за укрепване на сърдечно-съдовото здраве, контрола върху хипертонията и поддържане електрическата активност на сърдечния мускул.

  Приемът на адекватни количества калий нормализира сърдечния ритъм, подобрява притока на кръв към мозъка и ограничава риска от инсулт.

  · Витамин С и магнезий 

  Едни от най-важните нутриенти за поддържане на нормално кръвно налягане. Витамин С стимулира образуването на колаген и по този начин укрепва съдовата функция, а магнезият проявява релаксиращи свойства и подпомага дейността на нервната система и сърдечния мускул.

  Съставки:

  В 2 табл.:

  В 4 табл.:

  В 6 табл.:

  Калий

  133.66 mg 

  270.33 mg

  410 mg

  Магнезий

  25.5 mg

  51 mg

  76.5 mg

  Маслина (лист) (пудра) /Olea europaea/

  25 mg 

  50 mg

  75 mg

  Полифеноли (от какао на прах)

  24 mg

  48 mg

  72 mg

  Нар пудра от сок и екстракт /Punica granatum/

  25 mg 

  50 mg

  75 mg

  Маслина екстракт (осигуряващ хидрокситирозол) /Olea europaea/

  9 mg 

  18 mg

  27 mg

  Витамин С (от ацерола)

  8.33 mg

  16.66 mg

  25 mg

   

  Калиев цитрат (25%), какао на прах източник на полифеноли (20%), калиев бикарбонат (12%), 10% билков екстракт пудра (риган, листа от маслина, листа от бреза, червена детелина, корен от тайга, див чесън, еньовче, валериана, магнезиев карбонат (10%), сок от нар пудра, богат на полифеноли (5%), сок от ацерола на прах (5%), екстракт от маслина, богат на полифеноли (3%), инулин, освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини.


  Не съдържа: 
  глутен, лактоза. Подходящи за вегани.

  Хранителна добавка, 220 таблетки.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормално кръвно налягане.

  Забележка: Информация за диабетици: 1 табл. = 0.02 BE. Ако страдате от високо или ниско кръвно налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 таблетки 3 пъти дневно по време на хранене.

  Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия