Навигация
Кошница

Barbel Drexel БИО Билкова смес за алкалнo-киселинен баланс 100 g

Barbel Drexel БИО Билкова смес за алкалнo-киселинен баланс 100 g
Barbel Drexel БИО Билкова смес за алкалнo-киселинен баланс 100 g
  22,11 лв.
  Купи

  Basen Bio-Tee е висококачествена смес от билки за неутрализиране на телесната киселинност и възстановяване на алкално-киселинния баланс. Комбинира коприва, полски хвощ, репей, глухарче и други билки с диуретично и кръвопречистващо действие, спомагащи за отделяне на излишните киселини през бъбреците.

  Основни ползи от Basen Bio-Tee

  • Подпомага функционирането на бъбреците.
  • Естествен диуретик – съдейства за извеждане на излишните течности от организма и намалява подуването и подпухването.
  • Неутрализира телесната киселинност.
  • Активира детокс функциите на черния дроб и способността му да елиминира токсините.
  • Понижава нивата на пикочна киселина и може да спомогне за облекчаване симптомите на подагра.
  • Стимулира метаболизма и подобрява храносмилането.
  • Възстановява нивата на енергия и жизненост.
  • Намалява оксидативния стрес и поддържа клетъчното здраве.
  • Допринася за поддържането на свежа и млада кожа.


  Алкално-киселинно равновесие – защо е толкова важно за здравето?

  В здравия организъм кръвта и голяма част от телесните течности (изключение прави стомашният сок и др.) би трябвало да бъдат леко алкални. За да се определи дали средата е алкална или киселинна, се използва водородният показател, известен като pH – скáла, която започва от 1 и стига до 14. При стойности между 0,1 и 6,9, средата е киселинна, а при 7 – неутрална. За здравословна се приема средата, чиито стойности варират между 7,1 и 7,4.

  Храните, които ежедневно консумираме, течностите, които приемаме, степента на физическа активност и начинът на живот като цяло са фактори с огромно въздействие върху pH на средата. При повишаване киселинността на кръвта, тялото съхранява киселинните отпадъци в тъканите, което създава киселинно pH.

  Киселините се произвеждат като нормални странични продукти при процеса на метаболизиране на въглехидрати, протеини и мазнини, които след това се филтрират от кръвта през бъбреците и се екскретират с урината. Кислородът и електролитите (минерали като натрий, калий и магнезий) играят ключова роля за поддържане на нормално алкална среда.

  Всички органи и системи за детоксикация – черен дроб, бъбреци, черва, бели дробове и лимфна система, помагат на тялото да саморегулира нивата на рН. Сред тях, бъбреците са основният балансьор на pH, но при твърде висока киселинност, с която те не могат да се справят, костите и мускулите също могат да пострадат. В този случай, калцият се изтегля от костите, за да неутрализира високата киселинност, което води до отслабване здравината и плътността на костите, и увеличаване на риска от остеопороза. При прекомерна киселинност, аминокиселината глутамин също се изтегля от скелетните мускули, за да помогне за възстановяване pH на тялото. В резултат, се стига до затруднения в натрупването и поддържането на мускулна маса.

  При постоянно поддържане рН на кръвта извън баланс, дори и минимален, тялото губи своята ефективност в неутрализирането и елиминирането на киселинните отпадъчни продукти. Това създава хронично състояние на киселинност в тъканите, което от своя страна увеличава риска от различни заболявания.


  Симптомите при алкално-киселинен дисбаланс включват:

  • алергии;
  • дихателни нарушения и хронични проблеми със синусите;
  • обложен език;
  • отслабен имунитет и чести боледувания през студения сезон;
  • силно главоболие;
  • нарушения в храносмилането, запек, киселини;
  • умора;
  • мускулни крампи;
  • възпалителни състояния на кожата;
  • целулит и др.

  При натрупване на киселинни отпадъчни продукти в тъканите, сериозно се нарушават функциите на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и черния дроб, което може да доведе до редица здравословни проблеми.

  Няколко основни причини за дисбаланса на pH

  Стрес. Ако тялото често е в режим „борба или бягство“, се отделят високи нива на стресови хормони, което повишава нивата на възпаление и киселинност.

  Бързо и плитко дишане. Кислородът алкализира кръвта, а недостигът му вследствие на неправилно дишане, може да увеличи киселинността в тялото.

  Токсини. Пестициди и други химикали в конвенционалните хранителни продукти и меса; тежки метали; индустриални замърсители; хормони, открити в храните, пластмасите, почистващите препарати и продуктите за красота – всички те повишават киселинността.

  Киселинна диета. Захар, рафинирано брашно, готварска сол, трансмазнини, пържени храни, алкохол, кофеин – това е само малка част от списъка с продукти, чиято системна консумация води до нарушения в баланса на pH и увеличаване на киселинността.

  Възстановете pH баланса си с помощта на Basen Bio-Tee

  Билките в Basen Bio-Tee са богат източник на витамини, минерали и фитосъединения, които спомагат за възстановяване нормалните нива на pH.

  Коприва

  Това растение е с високо съдържание на калций, магнезий, хлорофил, желязо, витамини А, С и D, цинк, калий, хром, ниацин, фосфор, манган, силициев диоксид и полифеноли – вещества с противовъзпалително, антиоксидантно и алкализиращо действие.

  Копривата е отличен природен диуретик, препоръчван от натуропатите срещу едно от най-често срещаните състояния, дължащи се на висока киселинност – метаболитната ацидоза, развиваща се, когато бъбреците не са в състояние да отстранят напълно киселинните отпадъчни продукти от кръвта. Има различни видове ацидоза в зависимост от киселината, която се натрупва в тялото – лактатната ацидоза например, се причинява от натрупване на млечна киселина в мускулите при интензивни физически упражнения.

  Копривата е една от най-полезните за бъбреците и надбъбречните жлези билки. Освен диуретик, е и мощен детоксикатор и антимикробно средство, ефективно срещу уроинфекции. Изключително благотворно е действието й върху простатната жлеза – потиска възпалителните процеси в жлезата, нормализира уринирането и спомага за намаляване на размера й.

  Листа от глухарче

  Глухарчето е едно от най-популярните и добре познати средства за подобряване на метаболизма и храносмилането чрез чернодробно-жлъчната система. Съдържа сесквитерпенови горчиви вещества, флавоноиди, аминокиселини, минерали и микроелементи като цинк и мед, които подпомагат алкализирането на организма, функционирането на черния дроб и извеждането на токсините от дебелото черво.

  Глухарчето също е природен диуретик, който едновременно с това е богат източник на калий и при редовна употреба подобрява здравето на бъбреците.

  Листа от орех

  Ореховите листа съдържат адстрингентни вещества, които успокояват лигавиците в тялото. Особено благоприятно е въздействието им върху чревната лигавица – намаляват възпалителните процеси в нея, подобряват храносмилането и усвояването на полезните нутриенти от храната, облекчават стомашно-чревния дискомфорт при киселини и раздразнен стомах. Проявяват антимикробен ефект върху лигавицата на устната кухина.

  Листата на ореха имат антибактериално, противовъзпалително и подобряващо белодробната функция действие. Редовният им прием под формата на запарка, подпомага правилното дишане и насищането на кръвта с кислород, и съдейства за възстановяване на алкално-киселинното равновесие.

  Полски хвощ

  Полският хвощ стимулира лимфния дренаж и подпомага електролитния баланс. Той е отлична билка в подкрепа на бъбреците и долните пикочни пътища.

  Съдържащата се в полския хвощ силициева киселина укрепва костите и съединителната тъкан – това е особено важно при висока киселинност, когато организмът е принуден да неутрализира киселинните отпадъчни продукти с помощта на собствените си минерални резерви. 

  Съставки: коприва (билка), полски хвощ (билка), глухарче (билка), репей (билка), бял равнец (цвят), маточина (лист), мента (лист), листа от орех, зелен овес.

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

  Билкова смес, 100 g. 

  Приложение: подобрява алкално-киселинния баланс в организма.

  Начин на приложение: запарете 1 чаена лъжичка от билковата смес в чаша гореща вода. Запарете 5-8 минути и прецедете. Приемайте веднъж дневно.

  Съхранение: на тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

  Годност и партида: маркирани на етикета на опаковката. 

  Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия