Навигация
Кошница

Barbel Drexel БИО Билкова смес за алкалнo-киселинен баланс 100 g

Basen Bio-Tee е висококачествена смес от билки за неутрализиране на телесната киселинност и възстановяване на алкално-киселинния баланс. Комбинира коприва, полски хвощ, репей, глухарче и други билки с диуретично и кръвопречистващо действие, спомагащи за отделяне на излишните киселини през бъбреците.

Основни ползи от Basen Bio-Tee

 • Подпомага функционирането на бъбреците.
 • Естествен диуретик – съдейства за извеждане на излишните течности от организма и намалява подуването и подпухването.
 • Неутрализира телесната киселинност.
 • Активира детокс функциите на черния дроб и способността му да елиминира токсините.
 • Понижава нивата на пикочна киселина и може да спомогне за облекчаване симптомите на подагра.
 • Стимулира метаболизма и подобрява храносмилането.
 • Възстановява нивата на енергия и жизненост.
 • Намалява оксидативния стрес и поддържа клетъчното здраве.
 • Допринася за поддържането на свежа и млада кожа.


Алкално-киселинно равновесие – защо е толкова важно за здравето?

В здравия организъм кръвта и голяма част от телесните течности (изключение прави стомашният сок и др.) би трябвало да бъдат леко алкални. За да се определи дали средата е алкална или киселинна, се използва водородният показател, известен като pH – скáла, която започва от 1 и стига до 14. При стойности между 0,1 и 6,9, средата е киселинна, а при 7 – неутрална. За здравословна се приема средата, чиито стойности варират между 7,1 и 7,4.

Храните, които ежедневно консумираме, течностите, които приемаме, степента на физическа активност и начинът на живот като цяло са фактори с огромно въздействие върху pH на средата. При повишаване киселинността на кръвта, тялото съхранява киселинните отпадъци в тъканите, което създава киселинно pH.

Киселините се произвеждат като нормални странични продукти при процеса на метаболизиране на въглехидрати, протеини и мазнини, които след това се филтрират от кръвта през бъбреците и се екскретират с урината. Кислородът и електролитите (минерали като натрий, калий и магнезий) играят ключова роля за поддържане на нормално алкална среда.

Всички органи и системи за детоксикация – черен дроб, бъбреци, черва, бели дробове и лимфна система, помагат на тялото да саморегулира нивата на рН. Сред тях, бъбреците са основният балансьор на pH, но при твърде висока киселинност, с която те не могат да се справят, костите и мускулите също могат да пострадат. В този случай, калцият се изтегля от костите, за да неутрализира високата киселинност, което води до отслабване здравината и плътността на костите, и увеличаване на риска от остеопороза. При прекомерна киселинност, аминокиселината глутамин също се изтегля от скелетните мускули, за да помогне за възстановяване pH на тялото. В резултат, се стига до затруднения в натрупването и поддържането на мускулна маса.

При постоянно поддържане рН на кръвта извън баланс, дори и минимален, тялото губи своята ефективност в неутрализирането и елиминирането на киселинните отпадъчни продукти. Това създава хронично състояние на киселинност в тъканите, което от своя страна увеличава риска от различни заболявания.


Симптомите при алкално-киселинен дисбаланс включват:

 • алергии;
 • дихателни нарушения и хронични проблеми със синусите;
 • обложен език;
 • отслабен имунитет и чести боледувания през студения сезон;
 • силно главоболие;
 • нарушения в храносмилането, запек, киселини;
 • умора;
 • мускулни крампи;
 • възпалителни състояния на кожата;
 • целулит и др.

При натрупване на киселинни отпадъчни продукти в тъканите, сериозно се нарушават функциите на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и черния дроб, което може да доведе до редица здравословни проблеми.

Няколко основни причини за дисбаланса на pH

Стрес. Ако тялото често е в режим „борба или бягство“, се отделят високи нива на стресови хормони, което повишава нивата на възпаление и киселинност.

Бързо и плитко дишане. Кислородът алкализира кръвта, а недостигът му вследствие на неправилно дишане, може да увеличи киселинността в тялото.

Токсини. Пестициди и други химикали в конвенционалните хранителни продукти и меса; тежки метали; индустриални замърсители; хормони, открити в храните, пластмасите, почистващите препарати и продуктите за красота – всички те повишават киселинността.

Киселинна диета. Захар, рафинирано брашно, готварска сол, трансмазнини, пържени храни, алкохол, кофеин – това е само малка част от списъка с продукти, чиято системна консумация води до нарушения в баланса на pH и увеличаване на киселинността.

Възстановете pH баланса си с помощта на Basen Bio-Tee

Билките в Basen Bio-Tee са богат източник на витамини, минерали и фитосъединения, които спомагат за възстановяване нормалните нива на pH.

Коприва

Това растение е с високо съдържание на калций, магнезий, хлорофил, желязо, витамини А, С и D, цинк, калий, хром, ниацин, фосфор, манган, силициев диоксид и полифеноли – вещества с противовъзпалително, антиоксидантно и алкализиращо действие.

Копривата е отличен природен диуретик, препоръчван от натуропатите срещу едно от най-често срещаните състояния, дължащи се на висока киселинност – метаболитната ацидоза, развиваща се, когато бъбреците не са в състояние да отстранят напълно киселинните отпадъчни продукти от кръвта. Има различни видове ацидоза в зависимост от киселината, която се натрупва в тялото – лактатната ацидоза например, се причинява от натрупване на млечна киселина в мускулите при интензивни физически упражнения.

Копривата е една от най-полезните за бъбреците и надбъбречните жлези билки. Освен диуретик, е и мощен детоксикатор и антимикробно средство, ефективно срещу уроинфекции. Изключително благотворно е действието й върху простатната жлеза – потиска възпалителните процеси в жлезата, нормализира уринирането и спомага за намаляване на размера й.

Листа от глухарче

Глухарчето е едно от най-популярните и добре познати средства за подобряване на метаболизма и храносмилането чрез чернодробно-жлъчната система. Съдържа сесквитерпенови горчиви вещества, флавоноиди, аминокиселини, минерали и микроелементи като цинк и мед, които подпомагат алкализирането на организма, функционирането на черния дроб и извеждането на токсините от дебелото черво.

Глухарчето също е природен диуретик, който едновременно с това е богат източник на калий и при редовна употреба подобрява здравето на бъбреците.

Листа от орех

Ореховите листа съдържат адстрингентни вещества, които успокояват лигавиците в тялото. Особено благоприятно е въздействието им върху чревната лигавица – намаляват възпалителните процеси в нея, подобряват храносмилането и усвояването на полезните нутриенти от храната, облекчават стомашно-чревния дискомфорт при киселини и раздразнен стомах. Проявяват антимикробен ефект върху лигавицата на устната кухина.

Листата на ореха имат антибактериално, противовъзпалително и подобряващо белодробната функция действие. Редовният им прием под формата на запарка, подпомага правилното дишане и насищането на кръвта с кислород, и съдейства за възстановяване на алкално-киселинното равновесие.

Полски хвощ

Полският хвощ стимулира лимфния дренаж и подпомага електролитния баланс. Той е отлична билка в подкрепа на бъбреците и долните пикочни пътища.

Съдържащата се в полския хвощ силициева киселина укрепва костите и съединителната тъкан – това е особено важно при висока киселинност, когато организмът е принуден да неутрализира киселинните отпадъчни продукти с помощта на собствените си минерални резерви. 

Съставки: коприва (билка), полски хвощ (билка), глухарче (билка), репей (билка), бял равнец (цвят), маточина (лист), мента (лист), листа от орех, зелен овес.

Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

Билкова смес, 100 g. 

Приложение: подобрява алкално-киселинния баланс в организма.

Начин на приложение: запарете 1 чаена лъжичка от билковата смес в чаша гореща вода. Запарете 5-8 минути и прецедете. Приемайте веднъж дневно.

Съхранение: на тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: маркирани на етикета на опаковката. 

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 30.04.2024 г. или до изчерпване на количествата