Навигация
Кошница

Barbel Drexel Астаксантин - антиоксидантна защита и силно зрение 40 софтгел капсули

Barbel Drexel Астаксантин - антиоксидантна защита и силно зрение 40 софтгел капсули
Безплатна
Доставка

Продуктът на Bärbel Drexel съдържа екстракт от водорасли (източник на натурален астаксантин), витамин Е и мед – комбинация от естествени съставки за защита на клетките от оксидативен стрес, поддържане на добро зрение, увеличаване на енергията и укрепване на имунитета.

Ключов компонент в състава на продукта е астаксантинът – наситеночервен каротеоноид, който се съдържа в микроводораслите Haematococcus pluvialis. Придвижвайки се нагоре по хранителната верига, астаксантинът придава така характерния розов оттенък на сьомгата, крила, скаридите, омара и други риби и ракообразни, които го поглъщат.

Други вещества от семейството каротеноидите, известни с антиоксидантните си свойства, са бета-каротин (съдържа се в морковите), ликопен (съдържа се в доматите), жълто-оранжевите пигменти лутеин и зеаксантин (съдържат се в листните зеленчуци). Сред тях, астаксантинът се откроява с най-мощна антиоксидантна активност.

Благодарение на специалната си молекулярна структура, астаксантин прониква през кръвно-мозъчната и кръвно-ретинната бариера много по-лесно, отколкото бета-каротин и други каротеноиди, попада в клетъчните мембрани и упражнява изключителните си антиоксидантни ефекти.

Антиоксидантната активност на астаксантина е около 6000 пъти по-висока от тази на витамин С, 550 пъти по-висока от тази на витамин Е и около 40 пъти по-висока от тази на бета-каротина.

Астаксантин и зрение

Очите са особено чувствителни по отношение на свободните радикали / реактивните кислородни видове (ROS). Както е известно, светлинната енергия генерира огромни количества свободни радикали и когато тези частици са в излишък, причиняват оксидативен стрес и клетъчни увреждания.

Установено е, че астаксантинът може да неутрализира много по-големи количества свободни радикали, отколкото други антиоксиданти като лутеин и зеаксантин. Поради това е особено ценен за зрението и предпазването на очите от увреждащото въздействие на ултравиолетовите слънчеви лъчи и от синята светлина, излъчвана от екраните на електронните устройства.

Основни ефекти на астаксантин

  • Неутрализира свободните радикали, образуващи се в организма под въздействие на ултравиолетовите лъчи, изгорелите газове от автомобили и други източници, тютюнев дим и др.
  • Осигурява профилактична защита срещу редица очни заболявания, развиващи се с напредване на възрастта или от UV лъчите, които причиняват окислително увреждане на роговицата, лещата и ретината на окото. Подобно на лутеин и зеаксантин, астаксантинът се натрупва в очите, осигурявайки силна защита срещу UV-индуцирани очни увреждания. Проучвания показват, че астаксантин намалява риска от фотокератит (увреждане повърхностния слой на роговицата и конюнктивата от UV лъчите), катаракта (помътняване лещата на окото), повишено вътреочно налягане и увреждане здравето на ретината, макулна дегенерация, характеризираща се с увреждане на макулата и загуба на централното зрение.
  • Подобрява зрителната акомодация, намалява напрежението и умората в очите, повишава зрителната острота.
  • Облекчава симптоматиката при синдром на сухото око чрез предотвратяване окислението на липидите.
  • Многобройни проучвания сочат възпалението и оксидативния стрес за водещите фактори, свързани с когнитивния спад, развиващ се с напредване на възрастта. Като мастноразтворимо хранително вещество с афинитет към мастни тъкани като мозъка, астаксантин е един от най-полезните за когнитивното здраве и неврозащитата антиоксиданти. Астаксантин повишава нивата на мозъчния невротрофичен фактор (BDNF) – растежен фактор с важно значение за растежа на нервите в мозъка, стимулира неврогенезата и невропластичносттаподобрява способността за заучаване и запаметяване на голям обем информация и намалява умствената умора
  • Подпомага здравето на кожата като потиска процесите на възпаление и предотвратява клетъчните увреждания, предизвикани от UV лъчите. Астаксантин увеличава производството на колагена и на растежните фактори, нужни за поддържане еластичността и хидратацията на кожата, и забавяне появата на бръчки и възрастови петна.
  • Повишава нивата на енергия, поддържа физическата издръжливост и нормалната мускулна функция. За тези цели е подходящо да се приема паралелно с магнезий. Комбинацията от астаксантин и магнезий се препоръчва от Bärbel Drexel при активен спорт и други интензивни натоварвания.

Свойства на останалите съставки в продукта

· Витамин Е

Мастноразтворим антиоксидант, който също има важна роля за неутрализиране на свободните радикали. Допринася за защитата на клетките, тъканите, клетъчните мембрани и липидите от оксидативен стрес.

· Мед

Подпомага енергийния метаболизъм, поддържа нормалната пигментация на косата и кожата, укрепва имунното здраве.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

NRV%

Астаксантин

4 mg

4 mg

**

Витамин Е

6.7 mg

6.7 mg

56%

Мед

0.3 mg

0.3 mg

30%

Масло от шафранка (57%), царевично нишесте, глицерин, екстракт от водорасли /Haematococcus pluvialis/, 6.8%, осигуряващ 10% астаксантин, карагенан (от червени водорасли Chondrus crispus/, силициев диоксид, d-токофеол (1.8%), мед бисглицинат (0.53 %), миксирани токофероли, натриев карбонат.

Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 40 софтгел капсули.

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на зрението.

Забележка: Информация за диабетици: 1 табл. = 0.01 BE. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта за възрастни над 18г: по 1 капсула дневно, с достатъчно количество вода и храна.

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия