Навигация
Кошница

Barbel Drexel Силиций, 250 мл

Продуктът на Bärbel Drexel е източник на минерала силиций – ключов компонент на съединителната тъкан и важен структурен елемент на кожата и косата. Съдържа се в костите и хрущялите, както и в стените на кръвоносните съдове.

Силиций за забавяне процесите на стареене

С възрастта нивата на силиций в организма се понижават, в резултат от което плътността на косъма намалява, кожата се отпуска и набръчква, ноктите губят своята здравина. Недостигът му се отразява неблагоприятно и на костите, хрущялите, ставите и сухожилията.

Добавките с висококачествен силиций могат да компенсират силициевия дефицит и да спомогнат за поддържане нормалните му нива.

За да се натрупа необходимото количество силиций в организма, е препоръчително терапията да бъде приложена за период от 3 до 6 месеца. След това силицият може да се приема два-три пъти годишно, като продължителността на всеки курс е добре да бъде поне 6 седмици.

Ползи за кожата

Силицият притежава отлична способност да се свързва с водата, благодарение на което увеличава влагата в кожата и намалява образуването на фини линии и бръчки.

Като клетъчен компонент, силиций подпомага транспортирането на хранителни вещества към клетките и отстраняването на вредните вещества от тях.

Ползи за косата и ноктите

Силицият участва в клетъчния метаболизъм и играе роля на клетъчен обновител, който възстановява сухата, увредена коса и заздравява нокътната плочка.

Ползи за костите, хрущялите, ставите, сухожилията

Тъй като силицият проявява тъканообразуващи свойства, приемът му води до забавяне износването на ставите, хрущялите и сухожилията.

Продуктът Aqua Silicia на Bärbel Drexel съдържа колоиден силиций под формата на силициев диоксид, разтворен в левитирана вода (диспергиран колоиден разтвор). Отличава се с висока степен на усвояване и активно действие в тялото.

Съставки:В 10 ml.:Дн. доза / 10 ml.:
Силиций200 mg200 mg

Вода (левитираща по метода Хахеней), силициев диоксид.

Хранителна добавка, 250 ml.

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10 ml концентрат, разтворени в 100 ml. вода, веднъж дневно.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза

Съхранение: На тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник, при температура 4-8◦ C.

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Bärbel Drexel GmbH, Германия