Навигация
Кошница

AVIRON RAPID / АВИРОН РАПИД за силен имунитет 360 мг 24 таблетки

Грипът представлява вирусно заболяване на дихателните пътища. Грипните вируси са 3 типа: А, В и С. Те предизвикват остра инфекция на носа, гърлото, бронхите, белите дробове. Боледуване от грип се наблюдава всяка година, преди всичко през късна есен и в началото на зимата и обхваща едновременно много хора от различни възрастови групи. Епидемии от грип се наблюдават по-често през зимния сезон. Тогава хората прекарват повече време в затворени помещения, където по-лесно влизат в контакт с други хора.

ОВИ (остри вирусни инфекции) се причиняват от над 200 различни вируса, засягащи дихателната система. Те се характеризират с по-леко преминаване на състоянието на болест в сравнение с грипа.
ОВИ и грипът са силно заразни, те се предават чрез кашляне и кихане, както и при допир със замърсени ръце или предмети на заразен човек. В зимния сезон организмът е по-податлив към този тип болести. Нелекувани адекватно, ОВИ и грипът могат да доведат до усложнения, като менингит, пневмония, сърдечни проблеми и др.
Най-податливи към разболяване от ОВИ и грип са децата, бременните жени, възрастните над 65 години, хората със слаб имунитет, и страдащите от хронични заболявания.

Антибиотиците не оказват действие срещу ОВИ и грипа, а ваксините имат частичен успех в профилактиката им, тъй като вирусите се променят непрекъснато и са непредсказуеми.
Най-често използваните медикаменти за лечение на вирусни инфекции и грип са така наречените симптоматични средства, които повлияват самите симптоми, но нямат ефект върху причинителя на заболяването. Тук спадат всички обезболяващи, температуропонижаващи, противокашлични, продуктите за хрема, антиалергични средства.
Най-добрият метод за лечение на грип и други вирусни инфекции е използването на етиологични средства, които едновременно подсилват имунитета и унищожават вирусите. В резултат на това вирусната инфекция още в самото начало се пресича, симптомите траят по-малко време, а излекуването става по-бързо.

AVIRON RAPID® e комбинация от 3 клинично доказани съставки c натурален произход и допълващо се действие, които подпомагат естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните предизвикателства на студеното време. Повлиява благоприятно здравето и функцията на респираторната система. Препоръчва се приемът на AVIRON RAPID® да започне при първите признаци за неговата необходимост.

Дозировка:

Деца над 12 години и възрастни:

 • Ден I - 3 х 3 таблетки;
 • Ден II - 3 х 2 таблетки;
 • Ден III - 3 х 1 таблетка;
 • Ден IV - 3 х 1 таблетка;
 • Ден V - 3 х 1 таблетка.

Ако през първия ден се наложи да започнете приема на AVIRON RAPID® следобед или по-късно вечерта, спазвайте препоръчителната доза от 9 таблетки, като вземете 3 х 3 таблетки през равни интервали във времето до края на деня.

Деца 5-12 години:

 • Ден I - 3 х 1 таблетка или 3 таблетки наведнъж при по-късно започване на приема на препарата;
 • Ден II - 3 х 1 таблетка;
 • Ден III - 3 х 1 таблетка;
 • Ден IV - 3 х 1 таблетка;
 • Ден V - 3 х 1 таблетка;
 • Ден VI - 3 х 1 таблетка;
 • Ден VII - 2 х 1 таблетка.


Съдържание:В 1 таблетка:
Андрографолид10 mg
АпогенTM (протеинов екстракт от Спирулина)100 mg
Хумусна киселина250 mg


Други съставки:

магнезиев стеарат, калциев хидроген фосфат, царевично нишесте, филм без оцветител, повидон.

AVIRON RAPID® е хранителна добавка с подсладител.

Предупреждение:

Не приемайте този продукт, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките му.

Странични ефекти:

Не са известни странични ефекти на продукта и противопоказания
за приема му. Може да се използва самостоятелно или в съчетание с друг препарат, след консултация с лекар.
Подходящ за употреба от бременни и кърмещи жени.
Неговият прием може да промени оцветяването на изпражненията в тъмно до черно, поради черния цвят на хумусната киселина.

Съхранение:

На стайна температура до 25 градуса, на място, недостъпно за деца.

Опаковка:

20 таблетки

Производител:

Неофарм България ЕООД, България