Навигация
Кошница

Atusin / Атусин бебе сироп за бял дроб и бронхи 100 мл

Атусин е сироп, който оказва благоприятен ефект върху здравето на дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло. Той поддържа чувството за комфорт в гърлото и гърдите. Подкрепя дишането. Има приятен вкус. Подходящ е за деца.

Активна съставка: глицерол.
Глицеролът е фармакопеен продукт с изразено омекотяващо действие. Представлява безцветна течност със сладък вкус. Използва се в медицината и фармацията за приготвяне на сиропи за кашлица, еликсири и други отхрачващи средства, заради своите омекотяващи и овлажняващи свойства. След перорален прием покрива, овлажнява и защитава дихателната мукоза, като по този начин намалява дразненето. Действа благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържа и подпомага чувството за комфорт в гърлото и фаринкса. Глицеролът е подходящ и препоръчан от Световната Здравна Организация (СЗО) за употреба при малки деца.

Състав:

Съдържание на препоръчваната дневна доза за деца от 3 до 12 месеца (15 ml): Глицерол 2,25 ml.

Съдържание на препоръчваната дневна доза за деца от 1 до 5 години (30 ml): Глицерол 4,5 ml.

Помощни вещества: вода, подсладител - ксилитол, консервант - калиев сорбат, регулатор на киселинността - лимонена киселина.

Начин на употреба:

В случай, че Вашият лекар не е препоръчал друго, давайте Атусин бебе по следната схема:
Деца от 3 до 12 месеца: 3 пъти по 5 ml на ден.
Деца от 1 до 5 години: 3 пъти по 10 ml на ден.

При кърмачета от 0 до 3 месеца се препоръчва приемът на препарата да започне след консултация с лекар.

Специални указания:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Съхранявайте на място, недостъпно за деца, при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Производител: Неофарм България ЕООД

Страна на произход: България