Навигация
Кошница

Artesania Agricola Червени лозови листа тинктура 50 мл

Artesania Agricola Червени лозови листа тинктура 50 мл
Artesania Agricola Червени лозови листа тинктура 50 мл
  18,20 лв.
  Купи

  Vid Roja Plantis® е растителна хранителна добавка с благоприятно действие върху кръвоносната система. Активната й съставка - екстракт от червени лозови листа, съдържа богат набор от биологично активни вещества, които укрепват, разширяват и подобряват еластичността на кръвоносните съдове. Спомага за нормализиране на кръвното налягане и намаляване на възпалителните процеси в организма. Намалява „лошия“ холестерол - основен фактор за образуване на атеросклеротични плаки и стесняване на кръвоносните съдове.

  Vid Roja Plantis® се препоръчва при повишен сърдечно-съдов риск, предпоставка за различни заболявания. Добавката е отлично профилактично средство при хора, които имат ниска физическа активност и ежедневието им е свързано с продължително заседяване и обездвижване.

  Основни действия

  • Благоприятства микроциркулацията и пропускливостта на съдовата мрежа
  • Отличен източник на антиоксиданти
  • Има антимикробни свойства
  • Притежава противовъзпалителни свойства
  • Намалява холестерола

  За какво помага

  Vid Roja Plantis® е естествен растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola – лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Тинктурата съдържа богат на полифенолихидроалкохолен екстракт от червени лозови листа (30% съдържание на алкохол) с ефективно действие при:

  • Разширени вени (хронична венозна недостатъчност)
  • Хронично подуване на краката, отоци
  • Умора, болка, изтръпване и усещане за напрежение в краката
  • Задържането на кръв и образуване на тромби
  • Хемороиди
  • Високо кръвно налягане
  • Проблеми с паметта
  • Нарушения на зрението – ретинопатия, катаракта и глаукома

  Действието на екстракта от листа на червена лоза може да се сравни с антикоагулантното действие на аспирина, но за разлика от него продължителната му употреба не води до проблеми със стомаха, риск от развитие на язва и вътрешни кръвоизливи.

  Как действа

  Действието на екстракта от листа на червена лоза е познат още от дълбока древност, наред с гроздето и виното. Лечителите стривали листата на лозата и приготвяли с тях отвари, както и лапи за налагане на отоци и разширени вени. Много проучвания в наши дни сочат, че съдържанието на антиоксиданти в листата на лозата многократно надвишава това в плодовете и виното. Затова Vid Roja Plantis® осигурява:

  · Антиоксидантна защита

  Екстрактът от листа на червена лоза е богат на полифеноли (стилбени, катехини), антоцианини (цианидин-3-О-гликозид, малвидин-3-О-гликозид, пеонидин-3-О-гликозид и др.) и монотерпени, които са мощни антиоксиданти. Установени са силни протективни свойства на изследваните вещества върху клетката, които се отдават на тяхната способност да инхибират действието на свободните радикали. Антиоксидантите в листата на червената лоза помагат да се защитят клетките и ДНК от натрупване на щети, следствие на ефекта на оксидативен стрес. Именно оксидативният стрес е причина за нарушаване на нормалната клетъчна функция и появата на възпаления - рисков фактор за развитието на редица хронични заболявания.

  · Подобряване на кръвната циркулация

  В проучване от 2004 г. е доказано, че екстрактът от листа на червена лоза подобрява притока на кръв в малките кръвоносни съдове като капилярите и оптимизира циркулацията на кислород.Също така предотвратява задържането на кръв и образуването на тромби.

  · Намалява холестерола

  Екстрактът спомага за намаляване на холестерола - основен фактор за образуване на атеросклеротични плаки и стесняване на кръвоносните съдове.

  · Укрепва кръвоносните съдове на очите

  Екстрактът укрепва кръвоносните съдове в очите, увеличава притока на кръв към ретината, подхранване на тъканите в дълбочина и намаляване на некрозисните процеси в ретината. Употребата на екстракт от листа на червена лоза има положително влияние върху намаляване на скоростта на развитие на катаракта и глаукома.

  · Противовъзпалителен ефект

  Антиоксидантите като цяло проявяват и противовъзпалителни свойства и могат да помогнат за намаляване на отока и болката, свързани с възпалителни състояния, включително и на черния дроб.

  · Намаляване растежа на туморните клетки

  Доказано е, че един от полифенолите, съдържащ се в плодовете и листата на лозата – ресвератрол, намалява растежа на туморните клетки.

  · Антимикробно действие

  Изследване от 2011 г. разкрива, че листата на червената лоза притежават силни антимикробни свойства срещу Staphylococcus aureus, Escherichia coli и Salmonella Infantis.

  Съставки: Ароматен концентрат от червена лоза /Vitis Vinifera L . /, хидроалкохолен екстракт от червени лозови листа /30% съдържание на алкохол/

  Не съдържа: Глутен, лактоза.

  Хранителна добавка 50 ml

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на кръвоносните съдове.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода.Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Нето тегло: 50 ml

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания