Навигация
Кошница

Artesania Agricola Течни минерали за здраве и енергия 200 мл

Artesania Agricola Течни минерали за здраве и енергия 200 мл
Безплатна
Доставка
Artesania Agricola Течни минерали за здраве и енергия 200 мл
  96,18 лв.
  Купи

  Solucion Preciosa е течна формула, която осигурява на организма минерали, необходими за поддържането на основни жизнени процеси. Тя запълва дефицитите от важни хранителни вещества, следствие нанедостатъчен прием от естествени източници, което е предпоставка за появата на многобройни здравословни проблеми. Особено застрашени от дефицит на минерали са групите от хора - деца и подрастващи, бременни и кърмещи жени, както и всички над 50+ години. Един от най-добрите начини за гарантиране на достатъчни дневни количества минерали е под формата на хранителна добавка.

  Solucion Preciosa е висококачествен продукт на испанската компания Artesania Agricola– лидер в производството на хранителни добавки от естествени източници. Неговата богата мултиминералнаформула покрива дневните нужди от минерали на всеки човек с нормално натоварване, като съдържа най-важните за тялото минерали, които играят важна роля за имунната защита, заздравяването и цялостната регулация на клетъчни метаболизъм, поддържането на оптимална функция на различните органи и системи, осигуряване на високи нива на жизненост и енергия. Съдържа следните минерали:

  • Мед
  • Манган
  • Йод
  • Магнезий
  • Калий
  • Желязо
  • Цинк
  • Селен
  • Калций
  • Фосфор
  • Хром
  • Молибден

  Предимства на формулата на Solucion Preciosa

  Течната формула на Solucion Preciosa е биодостъпна (лесно усвоима) и за разлика от таблетките и капсулните минерални добавки предлага по-лесно абсорбиране. Не изисква допълнително разграждане и минералите започват да действат още с приема им през устата. Това е от особена полза за хора, страдащи от проблеми със стомашно-чревния тракт.

  Продуктът е подходящ е за употреба от вегетарианци и вегани.

  За какво помага

  • Запълва дефицитите от основни минерали, следствие на бедна диета
  • Помага при отслабена имунна система и подобрява защитните функции на организма
  • Регулира метаболизма на клетъчно ниво
  • Поддържа ензимната активност, необходима за жизненоважни процеси
  • Стимулира деленето на клетките
  • Подобрява усвояването на хранителни вещества
  • Подобрява кръвообращението
  • Действа благоприятно на нервната система и психичното здраве
  • Понижава нивата на възпаление и действа срещу инфекциите
  • Регулира съкращението на мускулите
  • Влияе благоприятно върху структурата на костите и зъбите
  • Помага при хронична умора, апатия и отпадналост
  • Понижава ефектите от повишен стрес
  • Оптимизира работата на стомашно-чревния тракт
  • Стимулира чернодробната функция
  • Регулира хормоналния баланс
  • Подобрява сърдечно-съдовата функция
  • Способства за изчистването на организма от натрупани токсини
  • Намалява симптомите на нервност и раздразнителност и лоша концентрация

  Действие на основните съставки

  · Мед 

  Един от най-важните и разпространени минерали в тялото, който има особена роля за костите, мускулите и нервите. Детерминира процесите на здравословен метаболизъм и растеж. Медта е важна за производството на хемоглобин и червени кръвни телца, както и за транспорта на кислорода до клетките. Има положителен ефект върху кръвното налягане и участва в сперматогенезата.

  · Манган

  Манганът изпълнява жизненоважни функции, свързани с абсорбцията на хранителни вещества, синтеза на протеини, холестерол и въглехидрати, производството на храносмилателни ензими. Има съществена роля за балансиране нивата на калция, участващи в образуването на костна маса. Балансира хормоните и подобрява имунитета.

  · Йод

  Основната му функция се свързва с производството на хормони за щитовидната жлеза. Има детоксикиращи функции и съдейства за прочистването на организма от тежки метали и токсини.

  · Магнезий

  Минералът магнезий участва в над 300 биохимични процеса в тялото. Той успокоява нервната система, повишава енергийните нива, подобрява качеството на съня, намалява ефектите от повишен стрес. Регулира мускулната дейност и облекчава редица състояния на стомашно-чревния тракт.

  · Калий

  Калият участва в протеиновия и въглехидратния метаболизъм и има важна роля за баланса на течностите и минералите в организма. Той е третият най-разпространен минерал в тялото, а количеството му се контролира от бъбреците. Участва в регулирането на сърдечния ритъм, подпомага храносмилането и осигуряването на повече енергия.

  · Желязо

  Желязото има ключови роли за доставянето на кислород до клетките, производството на енергия и поддържането на добър имунитет. Участва в процеса на проиводство на хемоглобин, и е компонент от миоглубина – мускулен хемоглобин.

  · Цинк

  Цинкът играе жизненоважна роля в протеиновия синтез и спомага за регулирането на клетъчното производство в имунната система на човешкото тяло. Осигурява правилното функциониране на имунната и храносмилателната системи, работизаконтрол на диабета, намаляването на нивата на стрес, подобрява метаболизма и ускорява зарастването на рани. Приемът на достатъчно количество цинк при бременност понижава риска от вродени аномалии на плода.

  · Селен

  Селенът е минерал, който се отличава със силна антиоксидантна защита, като по този начин се повишава устойчивостта на организма срещу болести и стрес. Благодарение на силната антиоксидантна активност селенът намалява увреждането на клетките и нивата на възпаление. От изключително значение е за правилното функциониране на щитовидната жлеза, черния дроб и жлъчката.

  · Калций

  Калцият е първият по съдържание в човешкото тяло и е от основно значение за здравето на зъбите и костите, както и за изграждането на скелетната структура. Има важна роля за работата на сърцето, мускулите, кръвното налягане, очите и нивата на холестерол. Регулира нервната функция. Спомага за нормалното съсирване на кръвта.

  · Фосфор

  Фосфорът е втори по съдържание в човешкото тяло. Подобно на калция влиза в състава на костната тъкан, а освен това участва в енергийния обмен, съставна част е на протеините и нуклеиновите киселини. Осигурява значителни ползи за движението на мускулите, производството на енергия, пречистването на бъбреците от отпадъци. Участва в производството на ДНК и РНК, както и в растежа, поддържането и регенерирането на тъканите и клетките.

  · Хром

  Хромът е основен елемент с важна роля за инсулиновата чувствителност и метаболизма на въглехидрати, мазнини и белтъчини. Този есенциален минерал не може да се синтезира в човешкото тяло, а е необходим прием отвън под формата на храна или хранителни добавки. Приет в достатъчни количества, хромът увеличава анаболния ефект на инсулина и значително повишава нивата на усвояване на глюкозата.

  · Молибден

  Молибденът необходим е за активността на най-малко седем основни ензима, както и за безбройните биологични процеси, които тези ензими поддържат.Изпълнява ролята на кофактор за сулфит оксидазата, необходима за метаболизма на съдържащите сяра аминокиселини, за ксантиноксидазата, която подобрява антиоксидантния капацитет на кръвта, за алдехид окситазата, свързана с ксантиноксидазата в метаболизма на лекарствата, както и за изчистването на организма от токсични вещества.

  Съставки:

  в 5 ml

  в 10 ml

  Мед

  0.225 mg

  0.45 mg

  Манган

  0.225 mg

  0.45 mg

  Йод

  25 µg

  50 µg

  Магнезий

  0.215 mg

  0.43 mg

  Калий

  0.225 mg

  0.45 mg

  Желязо

  0.07 mg

  0.14 mg

  Цинк

  0.08 mg

  0.16 mg

  Селен

  27.5 µg

  55 µg

  Калций

  0.025 mg

  0.05 mg

  Фосфор

  0.025 mg

  0.05 mg

  Хром

  5 µg

  10 µg

  Молибден

  25 µg

  50 µg

  Деминерализирана вода, малтозен сироп, алкохол, аромат на касис, манганов сулфат, калиев хлорид, меден сулфат, магнезиев сулфат, цинков сулфат, железен сулфат, натриев селенит, динатриев фосфат,калциев хлорид, амониев молибдат, калиев йодид, хром III-хлорид.

  Хранителна добавка, 200 ml

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на организма.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 5 ml 1 ml 1 -2 пъти дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Нето тегло: 200 ml

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания