Навигация
Кошница

Artesania Agricola Rumex 5 Пречистваща билкова смес

Rumex 5 е богата на растителни екстракти билкова смес в подкрепа на черния дроб и отделителната система. Тя помага на организма да се пречисти от натрупаните шлаки и токсини, като същевременно подпомага отслабването. В състава й влизат пет от растенията с най-ефективно действие при детоксикация на тялото: листа от бреза, репей, глухарче, лечебен росопас и сарсапарила. Те стимулират работата на черния дроб, в частност бъбреците, които именно са натоварени със задачата да неутрализират ефекта от вредните вещества, като ги преобразуват в молекули, подходящи за изхвърляне от тялото – чрез потта, урината и изпражненията.

За кого е предназначена билковата смес

Rumex 5 оказва силна подкрепа при спазването на различни режими за детоксикация. Билковата смес неутрализира последиците от стреса и въздействието на замърсената среда, в условията на която съвременният човек живее - източник на химикали, пестициди и инсектициди, тежки метали, консерванти, оцветители, подобрители.Тя предпазва от претоварване основните „чистачи“ на организма, които не могат да преработят все по-нарастващото количество токсини, които се връщат обратно в кръвта или се складират под формата на мастни депа. 

Rumex 5 е особено ефективна като първа стъпка в процеса на отслабване – преди да започване диетата тя изчиства организма, засилва метаболизма и подготвя тялото за по-бързо изгаряне на мазнините.

Симптоми, че тялото се нуждае от детокс

 • Хронична умора и отпадналост
 • Замаяност
 • Запек
 • Болки в различни части на тялото – токсините причиняват възпаления
 • Обилно изпотяване, съпроводено с неприятна миризма
 • Проблеми по кожата – сърбеж, зачервявания, акне, екземи
 • Трудно запиване
 • Нервност и раздразнителност

Как действа

Rumex 5 съдържа билкови екстракти, които подкрепят работата на черния дроб. Този орган (единственият саморегенериращ) е натоварен със задачата не само да пречисти организма от вредни вещества, но и е отговорен за над 400 жизненоважни процеси, свързани със създаването, съхраняването и контрола на различни протеини и жизненоважни хранителни вещества. В същото време билковата смес съдържа активни диуретици, които подпомагат функциите на отделителната система и отстраняването извън тялото на елиминираните токсини.

За какво помага

Rumex 5 е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа лист от бреза (Betula pendula) 20%, репей (Arctium lappa L.) 20%, глухарче (Taraxacum officinalis Weber) 20%, росопас(Fumaria officinalis) 20%, сарсапарила(Smilax aspera L.) 20% и помага при:

 • Нарушена чернодробна функция: жълтеница, хепатит, цироза.
 • При интоксикация следствие на употреба на медикаменти, тютюнопушене, наркотици, вредни вещества от околната среда.
 • Хипертония – като диуретикдейства облекчаващо и нормализира кръвообращението и кръвното налягане.
 • Холецистит – стимулира жлъчния поток и помага при възпаление на жлъчния мехур.
 • Наднормено тегло
 • Диабет
 • Повишен холестерол
 • Нарушения на функциите на щитовидната жлеза.
 • При проблеми на храносмилателната система: гастрит, панкреатит, колит и ентерит, метеоризъм.
 • При нарушен баланс на микробиома.

Действие на основните съставки

· Бреза

Богата на флавоноиди, брезата чисти кръвта,дренира и освобождава тялото от натрупаните токсини. В същото време подобрява обмяната на веществата и оказва подкрепа при отслабване.

Листата от бреза са ефективно средство за лечение на възпаления или инфекции в пикочните пътища, намаляване на отоците и прочистване на бъбреците. Листата от бреза имат диуретични свойства, което означава, че помагат за увеличаване на обема и честотата на уриниране. Това от своя страна спомага за изхвърлянето на пикочната киселина, токсините и излишните течности в цялото тяло.

· Репей

Репеят е билка, която засилва чернодробната функция. Тя предпазва черния дроб от оксидативен стрес, като помага за повишаване на нивото на антиоксиданти (като глутатион, GSH). В същото време репеят повишава активността на цитохром Р-450, като помага за облекчаване на тежестта на чернодробното увреждане от някои токсини.

Репеят може да помогне за предпазване от увреждане на черния дроб, причинено от кадмий, докато кафеената киселина (в корена на репей) може да предотврати увреждане на черния дроб, предизвикано от никел.

В бъбреците активната съставка в растението актигенин може да намали възпалението и да увеличи антиоксидантите, като предотврати оксидативния стрес по време на бъбречни инфекции.

Репеят може също да предпази от увреждане на черния дроб, причинено от алкохол.

· Лечебен росопас

В лечебния росопас се съдържат алкалоиди, флавоноиди, органични киселини, танини, слузни и смолисти вещества, минерални соли и др. Това растение често влиза в състава на продукти за детоксикация заради свойството му да пречиства кръвта. Има диуретично, спазмолитично, жлъчегонно и потогонно действие, като помага при чернодробни заболявания, нарушения на храносмилателната система, хроничен запек, хемороиди. Нормализира обмяната на веществата и има подкрепяща роля в процеса на отслабване.

· Сарсапарила

Коренът от сарсапарилае помощно средство при състояния на обща интоксикация, тежки бактериални и вирусни инфекции, хормонален дисбаланс, лошо храносмилане и запек, пясък и камъни в бъбреците, псориазис и други кожни проблеми. Растението е ценен източник на стероиднисапонини, смилсапонин и сарсапонин, сарсапарилозид, сарсапогонин, смилагенин и полинастанол, които подпомагат пречистването на тялото от ненужните вещества. То притежава силно антибактериално и антитоксично действие и спомага за елиминирането на болестотворните ендотоксини, циркулиращи в кръвния поток. Счита се, че сарсапонинът, един от основните стероиднисапонини в корена на сарсапарилата, проявява ендотоксин-свързващо действие, благодарение на което ендотоксините безпроблемно биват изведени от тялото.

Сарсапарила притежава тонизиращо организма действие,като стимулира енергичността и подкрепя имунната система.

Съставки: Лист от бреза /Betula pendula /20%, репей /Arctium lappa L./ 20%, глухарче /Taraxacum officinalis Weber/ 20%, росопас /Fumaria officinalis/ 20%, сарсапарила /Smilax aspera L./ 20%

Начин на приготвяне: В 200 ml гореща вода добавете 1 чаена лъжица от сместа и запарете 5-10 минути.

Съхранение: На хладно и сухо място!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Нето тегло: 80 g

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания