Навигация
Кошница

Artesania Agricola Rumex 4 Диуретична билкова смес

Artesania Agricola Rumex 4 Диуретична билкова смес
Artesania Agricola Rumex 4 Диуретична билкова смес
  14,12 лв.
  Купи

  Rumex 4 е билкова смес с подчертано диуретично действие. Тя съдържа растителни екстракти от царевични стигми (царевична коса), бреза, мечо грозде и троскот, които имат доказано действие при нормалното физиологично изхвърляне на излишните течности от тялото и подкрепят отделителните функции на организма.

  Билковите диуретицив Rumex 4 оказват ценна подкрепа за стимулиране работата на бъбреците, повишаване отделянето на урина и намаляване отоците в крайниците. Те помагат както при медицински състояния, при които се налага диурексия, така и при спазването на различни диетични режими, при които задържането на течности е съпътстващо.

  В какви случаи се препоръчва

  Rumex 4 има силно диуретично действие и помага при състояния и заболявания, свързани със задържане на твърде много течности в тъканите, особено при възрастни хора, по време на бременност, при месечни хормонални колебания. Оказва подкрепа при хронични заболявания като:

  • високо кръвно налягане
  • застойна сърдечна недостатъчност
  • цироза на черния дроб
  • бъбречна дисфункция
  • бъбречни камъни
  • синдром на поликистозните яйчници
  • диабет

  Как действа:

  Rumex 4 е диуретична билкова смес с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Тя съдържа царевични стигми (Zea mays L (40%) , бреза (Betula pendula) (20%)/, мечо грозде (Arctostaphlylos Uva-ursi) (20%), троскот (Grama Cynodondactylon Pers.) (20%).

  • Подпомага изхвърлянето на излишните течности от организма.
  • Подпомагат освобождаването на тялото от излишните количества сол и вода, главно чрез стимулиране на образуването и отделянето на урина.
  • Възстановява концентрацията на натрий като извлича повече течности от кръвта и предотвратяване на натрупването им в тъканите.
  • Благоприятства лимфо и кръвообращението и водно-солевата обмяна.
  • Подпомага функциите на отделителната система и бъбреците.
  • Допринася за поддържане на нормално телесно тегло.
  • Благоприятства дейността на храносмилателните органи и кожата.
  • Съдейства за поддържане на нормална сърдечната дейност, вътреочно и кръвно налягане.
  • Улеснява физиологичното елиминиране на токсичните продукти от обмяната на веществата.

  Действие на основните съставки

  · Царевични стигми (царевична коса)

  Богати на биофлавоноиди, царевичните стигми са силен диуретик с мощно антиоксидантно действие. Те възпрепятстват задържането на вода и намаляват отоците. Допринасят за функционирането на пикочния мехур и уринарния тракт, прочистват пикочните пътища и стимулират работата на бъбреците. Използват се за профилактика и лечение на уринарни инфекции заради силния си противовъзпалителен ефект. Спомагат за намаляване отоците и възпаленията на пикочните пътища и на простатната жлеза. Тъй като елиминират излишните течности от организма, царевичните стигми понижават кръвното налягане и помагат при диабет.Научно доказано е, че екстрактът от царевична коса спомага за нормализиране нивата на холестерола, както и оказва цялостно детоксикационно действие върху всички системи на тялото.

  · Бреза

  Бялата бреза съдържа важни макро и микро елементи. В състава й влизат ароматични съединения - етерично масло, дъбилни вещества, сапонини (гликозиди), танини (естествени растителни молекули) и минерални соли. Бялата бреза има силно антиоксидантнодйствие благодарение на забележителното количество витамин С в състава си.

  Бялата бреза е силен диуретик и има естествените свойства да прочиства кръвта от натрупани отрови. Тя влиза в състава на много хранителни добавки за отслабване, тъй като изхвърлянето на ненужната вода от организма води до загуба на излишното тегло.

  · Мечо грозде

  Мечото грозде е ефективно средство срещу задържане на вода в организма. Този природен диуретик насърчава бъбреците, увеличава потока на урината, очиства шлаките и не позволява на солта да се абсорбира от телесните тъкани. Има астрингентно (стягащо) действие върху стените на отделителната система, като ги успокоява, тонизира и заздравява. Оказва дезинфекциращо действие главно върху бъбреците и пикочния мехур.

  Листата на мечото грозде имат уроантисептично действие, което се дължи на съдържащите се в листата фенолниглюкозидиарбутин (арбутозид) и метиларбутин. Диуретичното действие пък се дължи на влияние на арбутина върху тубулния епител.

  Препаратите с мечо грозде често се използват се при възпалителни заболявания на бъбреците и пикочните пътища като цистит, уретрит, пиелит на бъбреците, пясък в бъбреците и пикочния мехур.

  · Троскот

  Троскотът е тревисто растение, което се отличава с диуретично, потогонно, холеретично,слабително, дезинфектантно, антифебрилно и заздравяващо действие. Редица изследвания сочат, че диуретичният ефект се дължи най-вероятно на вазодилатативното (повишава кръвоснабдяването) действие на билката върху съдовете на бъбреците. Поради тази причина троскотът намира приложение при бъбречни и жлъчни камъни. Още по римско време Плиний и Диоскорид препоръчват корените на троскот за подобряване потока на урината и лечението на камъни в бъбреците.

  Съставки: Царевични стигми /Zea mays L (40%)/ , бреза / Betula pendula (20%)/, мечо грозде /Arctostaphlylos Uva-ursi/ (20%), троскот /Grama Cynodon dactylon Pers. (20%)/

  Начин на приготвяне: В 200 ml гореща вода добавете 1 чаена лъжица от сместа и запарете 5-10 минути.

  Съхранение: На хладно и сухо място!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Нето тегло: 70 g

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания