Навигация
Кошница

Artesania Agricola Rumex 10 Билкова смес при наднормено тегло

Rumex 10 е билкова смес, която осигурява ценна подкрепа при отслабване в рамките на различни диетични режими. Съчетана снискокалорийна диета иподходящ спортен режим, тя осигурява плавно, но здравословно и трайно намаляване на теглото. Основните й съставки: фукус, сарсапарила, полски хвощ, босилек, мента имат таргетирано действие в посока отслабване чрез осигуряване на подобрено храносмилане, оптимизирано усвояване на хранителните вещества, ускоряване на метаболитните процеси, регулиране на отделителната система, регулиране на хормоните и прочистване на организма от натрупани шлаки и отрови.

Основни действия

 • Метаболитно
 • Диуретично
 • Успокояващо
 • Прочистващо
 • Засищащо
 • Карминативно
 • Релаксиращо
 • Стимулиращо

За какво помага

 • При проблеми с храносмилането: метеоризъм, коремни болки, колики, повишена киселинност и др. Осигурява противовъзпалително и успокояващо действие върху стомашната и чревна лигавица.
 • Подобрява чревния обмен на веществата и тушира раздразнението в храносмилателната система, което води до усещане за глад. 
 • Ускорява, засилва и регулира метаболизма. Съдейства за по-бърза обмяна на веществата.
 • Грижи се за доброто киселинно-алкално равновесие в организма.
 • Притъпява пристъпите на глад, като успокоява центъра в мозъка, отговорен за това усещане.
 • Подобрява дейността на бъбреците и на простатата. От там директно се освобождава излишната вода, което води до бързо отслабване.
 • Регулира функциите на щитовидната жлеза, важна за процеса на метаболизма.
 • Регулира нивата на холестерол.
 • Спомага за баланса на оралната и чревна флора и така намалява ферментацията на храната, която не е добре преработена.
 • Подпомага извеждането на чревните токсини, детоксикира кръвта и отделителната система.
 • Има диуретично действие и намалява задържането на течности и подуването на крайниците.
 • Осигурява общо енергизиращо и тонизиращо действие.

Действие на основните съставки

Rumex 10 е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Билковата смес съдържа фукус (Fucus vesiculosus L.) (30%), полски хвощ (Equisetum arvense) (20%), мента (Mentha piperita L.) (20%), сарсапарила(Smila caspera L.) (20%), босилек (Ocimum basicilicum) (10%).

· Фукус

Фукус, познат още като мехурчесто водорасло, се отличава с изключително съдържание на йод, витамини и ценни минерали. Според изследвания това водно растение съдържа между 0,03 до 2 процента йод, който стимулира функцията на щитовидната жлеза и повишава обмяната на веществата. В него може да бъде открит и трийодтирозин със същото действие.

Преките ползи от фукус в процеса на отслабване се свързват не само с подобряване на метаболизма и по-бързо стопяване на мазнините, но и с оптимизиране на храносмилането, регулиране на чувството за глад и изхвърляне на ненужните течности, намаляване на „лошия“ холестерол. Съчетан с повишен прием на вода, фукус в значителна степен намалява целулита, чест резултат от спазването на диетични режими.

· Полски хвощ

Полският хвощ подпомага процеса на отслабване чрез действията си на силен диуретик. Той съдейства за детоксикацията на организма от отрови и изхвърлянето на камъни в бъбреците и пикочния мехур. Тъй като увеличава отделянето на урина, е полезен и за хора с повишено кръвно налягане, които често страдат от задържане на течности и подуване на крайниците.

· Сарсапарила

Сарсапарила е отличен антиоксидант, подобрява храносмилането, подобрява хормоналния баланс, действа като силен диуретик – предпоставки за силна подкрепа в процеса на отслабване.

Сарсапарила е билка с доказано действие за прочистване на кръвта. Благодарение на съдържанието на сапонини тя подпомага извеждането на чревните токсини, детоксикира кръвта и отделителната система, като така допринася за намаляване на възпалението в тялото.

· Мента

Чрез осигуряване на подобрено храносмилане ментата подпомага процеса на отслабване. Благодарение на тимола и евгенола в състава си, тя спомага за баланса на оралната и чревната флора, осезаемо редуцира симптоми като затруднено храносмилане, прекомерно отделяне на газове, подуване на корема, болка, често редуване на запек и диария и др. Това свойство на ментовото масло до голяма степен се дължи на способността му да облекчава стреса по естествен път – релаксиращият ефект върху нервната система рефлектира и върху стомаха и червата. Особено ефективно намалява образуването на газове в червата и коремните болки.

· Босилек

Босилекът е популярна подправка в кулинарията, а за медицински цели се използва основно за подобряване на състояния, свързани с храносмилането. Това му действие се обуславя от съдържанието на етерично масло, в което активната съставка евгенол проявява силни противовъзпалителни, газогонни, антиоксидантни и спазмолитични свойства.

Билката притежава потенциал да помогне на перисталтиката на червата и да възстанови нормалната работа на чревния тракт.Служи като незаменимо средство при терапия на възпалителни процеси. Нормализира нивата на холестерол.

При отслабване босилекът осигурява следното действие:

 • Благодарение на съдържанието на калий и флавоноиди босилекът намалява задържането на течности и съдейства за изхвърлянето им с урината.
 • Фибрите му имат детоксикиращ ефект, като в същото време дават усещане за ситост и намаляват апетита.
 • Има карминативни свойства като осигурява спазмолитичен ефект и намалява газовете в червата и подуването.
 • Има стимулиращи свойства и подобрява храносмилането.
 • Действа успокояващо и намалява усещането за тревога, съпроводено с пристъпи на глад.

Съставки: Фукус /Fucus vesiculosus L./ (30%), полски хвощ /Equisetum arvense/ (20%), мента /Mentha piperita L./ (20%), сарсапарила /Smilac aspera L./ (20%), босилек /Ocimum basicilicum/ (10%)

Начин на приготвяне: В 200 ml гореща вода добавете 1 чаена лъжица от сместа и запарете 5-10 минути.

Съхранение: На хладно и сухо място!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Нето тегло: 80 g

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 30.04.2024 г. или до изчерпване на количествата