Навигация
Кошница

Artesania Agricola Rumex 1 Билкова смес за добра микроциркулация

Artesania Agricola Rumex 1 Билкова смес за добра микроциркулация
Artesania Agricola Rumex 1 Билкова смес за добра микроциркулация
  13,32 лв.
  Купи

  Rumex 1 е билкова смес в подкрепа на кръвообращението. Основните й съставки гинкобилоба, глог, маточина и червена лоза имат таргетирано действие в посока подобряване циркулацията на кръвта, оптимизиране на венозния тонус, заздравяване на кръвоносните съдове. Тази комбинация има мощно действие върху микроциркулацията – най-същественият регулаторен механизъм на ниво физическо тяло, свързан с движението на кръвта в капилярите и обмяната на течности, химични вещества и клетки между кръвта и тъканите.

  За кого е предназначена

  Rumex 1 предназначена за хора с лоша кръвна циркулация. Тя, както е известно, не е състояние само по себе си, а следствие от други здравословни проблеми като затлъстяване, диабет, атеросклероза, сърдечни и артериални проблеми. Допълнителни фактори за появата на лоша микроциркулция са повишен стрес, заседнал начин на живот, лоши хранителни навици, генетична предразположеност, тютюнопушене и др.

  За какво помага

  • Повишава тонуса на вените и капилярите и подобрява течливостта на кръвта. По този начин се минимизира риска от поява на съдови проблеми и значително се забавя прогресията им. 
  • Заздравява стените на кръвоносните съдове. Възпрепятства поява на внезапни спазми на кръвоносните съдове, следствие на запушване или разкъсване на увредените им стени.
  • Подобрява обмяната на течности, химични вещества и клетки между кръвта и тъканите.
  • Отстраняването на усещането за тежест и умора в долните крайници.
  • Премахва ефекта на изтръпване и „мравучкане“ (усещане за „бодене с иглички“) в крайниците.
  • Помага при студени ръце и крака – поради нарушено кръвооросяване тялото не може да поддържа обичайната си телесна температура.
  • Облекчава състоянието при разширени вени и свързаните с това усещания за сърбеж, болка в краката, подуване, изпъкване на кръвоносните съдове.
  • Намалява симптомите на световъртеж, загуба на памет и нарушена концентрация, следствие на нарушена доставка на кислород и хранителни вещества до мозъка.
  • Помага при шум в ушите.
  • Намалява усещането за умора поради дефицит на кислород и хранителни вещества до мускулите.
  • Помага за по-бързо зарастване на рани.
  • Действа при суха кожа, обезцветяване на кожата и цианоза.

  Действие на основните съставки

  Rumex 1 е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа екстракт от гинко билоба (Ginkgo biloba) (35%), глог (Crataegus oxycantha L.) (35%), маточина (Melissa officinalis L.) (20%), червена лоза (Vitis vinifera L.) (10%).

  · Гинко билоба

  Екстрактът от гинĸo билoбa yĸpeпвa cтeнитe нa ĸpъвoнocнитe cъдoвe и пoдoбpявa oттoĸa нa вeнoзнaтa ĸpъв oт глaвния мoзъĸ. Листата на това растение са изключително богати на активни биохимични съставки. Те са единствените, които съдържат така наречените гинколиди и билобалиди. Двете уникални съставки преодоляват кръвно-мозъчната бариера, стимулират работата на мозъка и го пазят от деградиране. Флавоноидитев гинкобилоба релаксират съдовете и подобряват еластичността им. Терпен-лактоните пречат на тромбообразуването, намаляват сгъстяването на кръвта, улесняват кръвоснабдяването и микроциркулацията. Целият комплекс от фитохимични съединения има голяма антиоксидантна мощ.

  Гинко билоба традиционно се използва при „синдром на студените крайници”. Подпомага кръвоснабдяването на мозъка, крайниците и половите органи.

  · Глог

  Глогът притежавакардиотонично и съдоразширяващо действие, спомага релаксацията (отпускане) на вече стеснените кръвоносни съдове и подпомага понижаването на кръвното налягане.

  Билката действа за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци в артериите (инхибира образуването на тромбоксан).Екстрактът от глог работи като превантивна мярка и защитава коронарните артерии. Едновременно с това глогът има огромен положителен принос към сърдечните (и вазодилататорни) функции или спомага за разширяването на кръвоносните съдове. Това предполага повишен приток на кръв към множество важни подсистеми в организма.

  · Маточина

  Екстрактът от маточина има свойството да неутрализира мускулните спазми на вътрешните органи и кръвоносните съдове, което връща сърдечно-съдовата система в нормалните й функции. Освен това маточината, чрез отпускането на кръвоносните съдове, съдейства за понижаване на артериалното налягане.

  · Червено грозде

  Екстрактът от червено грозде е богат на антиоксиданта ресвератрол, който подобрява притока на кръв в артериите на мозъка, предотвратява окисляването на LDL- холестерола и опасните отлагания върху стените на кръвоносните съдове. По този начин оказва протективен ефект върху сърдечно-съдовата система и черния дроб. В същото време червеното грозде подсилва еластичността на стените на кръвоносните съдове, предотвратява образуването на тромби и задържането на кръв, стимулира циркулацията на кръвта, намалява спазъма на артериите, повишава тонуса на вените и капилярите и подобрява течливостта на кръвта. По този начин се минимизира риска от поява на съдови проблеми и значително се забавя прогресията им. 

  Съставки: Гинко билоба /Ginkgo biloba/ (35%), глог /Crataegus oxycantha L./ (35%), маточина /Melissa officinalis L./ (20%), червена лоза /Vitis vinifera L./ (10%)

  Начин на приготвяне: В 200 ml гореща вода добавете 1 чаена лъжица от сместа и запарете 5-10 минути.

  Съхранение: На хладно и сухо място!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Нето тегло: 70 g

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания