Навигация
Кошница

Artesania Agricola Златен корен, Шизандра, САМ-е 60 капсули

Artesania Agricola Златен корен, Шизандра, САМ-е 60 капсули
Artesania Agricola Златен корен, Шизандра, САМ-е 60 капсули
  49,06 лв.
  Купи

  Rodiozen Schizandra +SAM-e Plantis® е хранителна добавка с богата, иновативна формула, която подпомага поддържането на нормално психично и емоционално здраве посредством осигуряването на добре действаща мозъчна функция и хормонален баланс. Тя съдържа два от най-силните естествени адаптогени и релаксанти – златен корен и шизандра, които имат благоприятно въздействие върху нервната система и настроението. Адаптогенните билки повишават устойчивостта на организма към стреса, намаляват умствената и физическата умора, облекчават състоянията на тревожност и противодействат на оксидативния стрес. Тъй като редуцират стреса и балансират хормоните в тялото, тези две съставки помагат при депресия и възвръщат нормалния начин на живот на страдащите от нея. Действието им е подсилено от аминокиселината С-аденозил-метионин (SAMe - S-Adenosyl-Methionine), която е силен антиоксидант и има стимулиращи и антидепресивни свойства, както и витамините В1, В2, В3, В6, В12, биотин и мед.

  Предимство на продукта

  Rodiozen Schizandra +SAM-e Plantis® се отличава с богата формула, а съдържанието на адаптогени осигурява действие спрямо индивидуалните нужди (т. е адаптирано действие). Подобни билки не водят до пристрастяване и нямат странични ефекти като много лекарства от конвенционалната медицина. Не предизвиква сънливост и апатия. Адаптогените потискат симптомите на депресия без да нанасят допълнителни вреди на здравето.

  Как действа

  • Оказва благоприятно релаксиращо действие върху нервната система
  • Намалява стреса
  • Повлиява благоприятно при тревожност, депресии и умора
  • Подобрява настроението като отпуска хормона на щастието
  • Тонизира и допринася за увеличаване на енергията и издръжливостта
  • Регулира хормоните до постигането на баланс
  • Благотворно влияе на работата на мозъка като повишава концентрацията
  • Може да се превърне в ежедневна терапия за подобряване на паметта, като по този начин запазва функциите на мозъка здрави за по-дълго време. Препоръчва се на възрастни хора при деменция или болестта на Алцхаймер
  • Стимулира работата на сърцето като намалява ефекта на стресовите хормони

  Действие на основните съставки

  Rodiozen Schizandra +SAM-e Plantis® е продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Благодарение на специално подбраните си съставки осигурява нормалното функциониране на нервната система и стимулира когнитивната функция.

  · Златен корен

  Растението златен корен (Rhodiola rosea L.) е силен естествен адаптоген, който помага на организма да се справи със стреса и напрежението. То се използва от хилядолетия в традиционната медицина поради високата концентрация на органични съединения като феноли, алкалоиди, флавоноиди и хинони. Има благоприятно действие върху нервната система със своето прелаксантно и отпускащо действие, като поддържа в норма нивата на стресовия хормон кортизол.

  • Помага при депресия като регулира нивата на хормоните и ги балансира.
  • Намалява стреса като води до отпускане и релаксация
  • Помага при депресия
  • Стимулира работата на мозъка като подобрява паметта и концентрацията
  • Стимулира по-бързата циркулация на кръв и кислород в тялото. Когато органите получават повече кислород, те функционират по-добре и метаболизмът се засилва. Ефектът е приток на повече енергия. Заради ролята си на азотен бустер златният корен е предпочитан от спортисти.
  • Намалява количеството на кортикостероиди и катехоламини по време на стрес. По този начин намалява ефекта на тези хормони върху сърцето, регулира се сърдечния ритъм, елиминират се сърдечните аритмии, намалява риска от атеросклероза, инсулт и инфаркт.
  • Стимулира имунния отговор
  • Подобрява сексуалната функция

  · Шизандра

  Екстрактът от плод на шизандра (Schisandra chinesis) е естествен антиоксидант, подпомагащ жизнеността и енергията. Той е природен адаптоген срещу стрес и умора, като има силно тонизиращо и освежаващо действие. Оказва мощен ефект срещу преждевременното стареене и оксидативния стрес, причинен от свободните радикали.

  • Спомага за преодоляване на последствията от стреса чрез укрепване на надбъбречните жлези. Това води до естествено регулиране на хормоните и противодействие на свръхпродукцията на стресови хормони като кортизол. Подобен ефект се свързва с положително въздействие върху когнитивните способности, физическата издръжливост и метаболитните процеси.
  • Подпомага мозъчната функция и психо-емоционалния баланс дори в изтощителни за психиката периоди на силен стрес и напрежение.
  • Допринася за поддържане на добър фокус, ясна мисъл и високи нива на енергия. Екстрактът от билката работи в полза на паметта, концентрацията и чувството за мотивация.
  • Допринася за повишаване на енергията, но без да предизвиква нервност и безпокойство, както кофеинът. Шизандра действа на обратния принцип – увеличава чувството на спокойствие и същевременно се бори с умората.
  • Tонизира нервната система и допринася за поддържане на когнитивните способности и психо-емоционалния баланс.
  • Подпомага нормалното функциониране на храносмилателната система и детоксикира организма.
  • Подкрепя работата на сърдечно-съдовата система.
  • Стимулира имунитета

  · С-аденозил-метионин (SAMe - S-Adenosyl-Methionine)

  С-аденозил-метионин (SAMe - S-Adenosyl-Methionine) е производно на аминокиселина, синтезирана от тялото чрез храната, която има основна роля за подобряване на чернодробната функция и детоксикацията благодарение на силна антиоксидантна активност. Другото й основно действие се свързва със стимулиране метилирането на мозъчните клетки в синтеза на хормони, нуклеинови киселини, протеини и фосфолипиди. SAMe е необходима за синтеза на норепинефрин, допамин и серотонин и играе роля в други вътреклетъчни метаболитни пътища. Прилага се при депресивни разстройства и състояния (предимно леки или умерени). Прекъсва рецидивите на невротична депресия. SAMe също така помага за поддържане на нивата на ацетилхолин, които са от съществено значение за когнитивната функция.

  · Витамин В1 (тиамин)

  Регулира работата на нервната система, повлиява положително на умствените способности, участва в метаболизма на въглехидратите и снабдява мозъка с глюкоза. Освен това подобрява работата на сърдечно-съдовата, ендокринната и стомашно-чревната система. При недостиг на този ценен витамин паметта и способностите за концентрация рязко се понижават.

  · Витамин В2 (рибофлавин)

  Грижи се за здравата нервна система, като има пряк ефект върху нервната и мозъчната тъкан. Осигурява на тялото необходимата енергия, като разгражда молекулите на протеини, въглехидрати и мазнини.

  · Витамин В3 (ниацин)

  Витамин В3 е есенциален за метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите, влияе положително върху нервната система и увеличава енергийните нива. 

  · Витамин В6 (пиридоксин)

  Важността на витамин В6 по отношение на нервната система се свързва с участието му в синтеза на серотонин, гама- аминомаслена киселина, допамин и норадреналин. Това означава, че нивата му пряко засягат настроението и психоемоционалното състояние.

  · Витамин В12

  Витамин B12 участва в продукцията на S-аденозилметионин - съединение, участващо в имунната функция и настроението. S-аденозилметионинът е естествен тонизатор на мозъка и стимулира концентрацията и паметта. Има активност при депресивни и тревожни състояния, подобрява настроението.
  Благодарение на своята функция по отношение на клетъчното образуване и липидния метаболизъм, витамин В12 играе жизненоважна роля за нервната система, участва в синтеза на важни елементи, като невротрансмитери и хормони, които контролират мозъчната функция.

  · Биотин

  Поддържа нормалната работа на нервната система и психичната функция. Играе роля в процесите на предаване на нервните импулси и поддържането на активността на множество невротрансмитери.

  · Мед

  Медта е минерал, стимулиращ нервите и нервната система. Увеличава производството на адреналин, норадреналин, допамин и същевременно участва в намаляване на хистамин, като подобрява хормоналния баланс.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Златен корен

  150 mg

  150 mg

  SАМ-е Adomix
  (С-аденозил-метионин)

  75 mg

  75 mg

  Шизандра

  75 mg

  75 mg

  Витамин В1

  1.1 mg

  1.1 mg

  Витамин В2

  1.4 mg

  1.4 mg

  Витамин В3

  16 mg

  16 mg

  Витамин В6

  1.4 mg

  1.4 mg

  Витамин В12

  2.5 µg

  2.5 µg

  Биотин

  50 µg

  50 µg

  Мед

  1 mg

  1 mg

  Екстракт от златен корен /корен Rhodiola rosea L./, SAME-Adomix® С-аденозил-метионин, екстракт от шизандра /Schisandra chinesis, плод/, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), оцветители (железни оксиди и хидроксиди), микрокристална целулоза, никотинамид (витамин В3), магнезиеви соли на мастни киселини, мед глюконат, цианкобаламин (витамин В12), силициев диоксид, рибофлавин (витамин В2), пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), тиамин хидрохлорид (витамин В1), D-биотин.

  Подходящо за вегани.

  Не съдържа: Глутен и лактоза.

  Хранителна добавка, 60 капсули

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, между храненията.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Нето тегло: 32.7 g

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания