Навигация
Кошница

Artesania Agricola Omega 3 - Рибено масло от сьомга 220 капсули

Omega 3 - Рибено масло от сьомга от серията Plantis® на испанската компания Artesania Agricola е хранителна добавка, която има многобройни здравословни ползи. Допринася за регулирането на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта, което е от съществено значение за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Помага за подобряване на състоянията при астма и алергии. Има мощно противовъзпалително действие върху организма.

Маслото от сьомга е изключително богат източник на омега-3 мазнини. Основните видове Омега-3 в рибеното масло са ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA).

Омега-3 мастните киселини в рибата осигуряват много ползи за здравето, включително защита срещу редица заболявания. Изследванията свързват приема на EPA и DHA с намален риск от сърдечни заболявания, подобряване на здравето на мозъка и намаляване на възпалителните процеси в организма.

Здравословни ползи

· Има противовъзпалителни свойства

Възпалителният отговор е важна част от имунната система на тялото. Честите и продължителни боледувания обаче, могат да доведат до развитие на хронични заболявания.

Омега-3 мазнините, открити в маслото от сьомга, могат да потиснат възпалителния отговор на организма по различни начини. Например, те намаляват нивата на провъзпалителни химикали, произвеждани от имунните клетки. Приемът на добавки, съдържащи омега-3 може подтисне симптомите, свързани с определени възпалителни състояния като артрит и сърдечни заболявания. 

· Понижава триглицеридите и поддържа нивата на холестерола

Повишените нива на триглицеридите са рисков фактор за сърдечни заболявания и инсулт. Изследванията показват, че омега-3 мастни киселини, открити в маслото от сьомга, могат да понижат триглицеридите в кръвта и поддържат нивата на холестерола в нормални граници.

· Подобрява кръвообращението

Приемът на омега-3 от масло от сьомга стимулира тялото да произвежда съединение, наречено азотен оксид. Азотният оксид стимулира отпускането на кръвоносните съдове, което води до подобряване на притока на кръв към всички органи и системи в тялото и намаляване на кръвното налягане.

· Може да подпомогне развитието на плода

Омега-3 мазнините, открити в маслото от сьомга играят важна роля за правилното развитие на мозъка на плода и подпомагат когнитивните и двигателните умения при децата.

Приемът на Омега-3 от майката по време на бременност се свързва с по-нисък риск от поведенчески проблеми при детето.

· Насърчава здравето на мозъка

Омега-3 мазнините са важни за развитието на мозъка при децата. DHA, една от омега-3 мазнините, открити в маслото от сьомга, играе ключова роля във възстановяването и развитието на нервните клетки. Адекватният прием на DHA е свързан с намален риск от когнитивен спад и развитие на болестта на Алцхаймер.

· Подпомага здравето на кожата и очите

Омега-3 в маслото от сьомга също допринасят за здрава кожа чрез своите противовъзпалителни ефекти. Предпазва кожата от увреждане от слънцето, намалява симптомите, свързани с дерматит, и насърчава заздравяването на рани. Омега-3 може да намали риска от определени очни заболявания, свързани с възрастта като глаукома и дегенерация на макулата.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн.доза / 6 капс.

Рибено масло от сьомга

500 mg

3000 mg

Калории

5 Kcal

30 Kcal

Мазнини

0.5 g

3 g

 Наситени мазнини

0.1 g

0.6 g

 Мононенаситени мазнини

0.1 g

0.6 g

 Полиненаситени мазнини

0.2 g

1.2 g

EPA

0.08 g

0.48 g

DHA

0.05 g

0.3 g

Въглехидрати

0.1 g

0.6 g

Протеини

0.1 g

0.6 g

Сол

0 g

0 g

Рибено масло от сьомга 71% (500 mg), желатинова капсула, глицерин, алфа токоферол.

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Съдържа: Риба.

Хранителна добавка, 220 капсули

Нето тегло: 156,2 g

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и ендокринна система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: От 2 до 6 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания