Навигация
Кошница

Artesania Agricola Мед-Фосфор-Цинк-Манган при алергии 20 ампули за пиене

Artesania Agricola Мед-Фосфор-Цинк-Манган при алергии 20 ампули за пиене
Artesania Agricola Мед-Фосфор-Цинк-Манган при алергии 20 ампули за пиене
  43,43 лв.
  Купи

  Oligaler Oligoelementos (мед, фосфор, цинк, манган) е перорална ампулна форма с антиалергично и имуномодулиращо действие. Облекчава тежестта на алергичния риносинуит, бронхит и дерматит, бронхиалната астма и хранителните алергии.

  Oligaler е подходящ за превенция и допълваща терапия на сенната хрема и алергичния риносинуит, алергичния дерматит, алергичната астма и хранителните непоносимости. Препаратът може да помогне за облекчаване тежестта на симптомите на алергиите и за намаляване нуждите от поддържаща лекарствена терапия. 

  За какво помага

  Oligaler Oligoelementos, ампули за пиене,е естествен продукт с гарантирано качество отиспанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници.

  Хранителната добавка има бързо и ефективно действие, като:

  • Облекчава алергичните реакции при сенна хрема и хранителните непоносимости
  • Има противовъзпалителен ефект в белите дробове при алергична астма и бронхит
  • Неутрализира свободните радикали, които се появяват в хода на алергиите
  • Регенерира увредените при алергия тъкани
  • Подобрява имунитета

  Как работи

  • Медта проявява ценен противовъзпалителен ефект в белите дробове и нейният дефицит често съпътства белодробното възпаление при алергична астма и бронхит, предизвикано от тумор-некротичния фактор (TNF-α). В червата медта проявява аналогичен ефект и облекчава хранителните непоносимости, например към фъстъците, соята и глутена.
  • Манганът и медта са кофактори на антиоксидантните ензими от фамилията на супероксиддисмутазите(SOD), които неутрализират свободните радикали, образуващи се в хода на алергичните реакции в респираторната и храносмилателната система и проявяват синергичен ефект срещу възпалението при сенна хрема и хранителни непоносимости.
  • Манган-съдържащите антиалергични ензими са засилено експресирани в назалната лигавица.Манганът е също така кофактор на важни за протеиновия синтез ензими, регенериращи тъканите на увредените при алергичните заболявания кожа и лигавици.
  • Понеже излишъкът на цинк предизвиква дефицит на мед и обратно, в Oligaler двата елемента са в равновесие, еквивалентно на биохимичното, така че да не се нарушава хомеостазата. Освен като балансьор на медта, цинкът проявява антиоксидантна, антимикробна и имуномодулираща активност, като чрез последната активира имунокомпетентните клетки бързо и своевременно да неутрализират алергенните протеини от храната и околната среда.
  • Фосфорът е градивен елемент на фосфолипидите, които стабилизират мембраните на мастоцитите и затрудняват отделянето на везикули с хистамин – основният медиатор на бързо протичащите алергични реакции. Колоидният фосфор бързо се интегира в мембраните на кожните и лигавичните клетки и действа превантивно на алергичния отговор.

  Действие на основните съставки

  • Мед – проявява силен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект като неутрализира свободните радикали.
  • Фосфор - жизненоважен за правилното функциониране на клетките и здравината на клетъчните мембрани (фосфолипидите са основния им структурен елемент). Участва в производството на основния енергиен източник на всички клетки в човешкия организъм – молекулите аденозинтрифосфат (ATP).
  • Цинк - основен минерал, който активира повече от 70 ензима, включително тези, които подпомагат синтеза на протеини и възстановяването на тъканите. Тясно свързан с ДНК, цинкът е ограничаващ скоростта ко-фактор при стотици ензимни процеси. Засилва имунната функция.
  • Манган - играе ключова роля в активирането на ензимите, отговорни за метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите. Нужен е за баланса на кръвната захар и защитата на организма от свободните радикали.

  Съставки:

  в 1 ампула /2 ml

  в 2 ампули /4 ml

  Мед

  0.300 mg

  0.600 mg

  Фосфор

  35 mg

  70 mg

  Цинк

  0.500 mg

  1 mg

  Манган

  0.300 mg 

  0.600 mg

  Вода, стабилизатор (глицерин), натриев фосфат, меден сулфат, цинков сулфат, манганов сулфат.

  Не съдържа: Консерванти, глутен, лактоза.

  Хранителна добавка, 20 ампули за пиене

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 ампули дневно, на гладно или преди хранене. Задръжте около 30 секунди в устата и преглътнете.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Нето тегло: 40 ml

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания