Навигация
Кошница

Artesania Agricola Магнолия + В комплекс 60 капсули

Artesania Agricola Магнолия + В комплекс 60 капсули
Artesania Agricola Магнолия + В комплекс 60 капсули
  41,83 лв.
  Купи

  Magnolia + B Complex - Магнолия + В Комплекс е хранителна добавка, която допринася за нормалното функциониране на нервната система и подпомага когнитивното здраве.

  Включва екстракт от кора на магнолия със съдържание от 10% хонокиол, което гарантира ефективността и полезните свойства на продукта. Някои от здравословните състояния, при които кората на магнолия традиционно се използва са астма, тревожност, депресия, стомашни разстройства и възпалителни процеси в организма. Витамините В6, В12, тиамин, ниацин и рибофлавин допринасят за нормалната работа на нервната система.

  Екстрактът от кората на магнолия в комбинация с В комплекс има много потенциални ползи за здравето, включително:

  • противоракови свойства
  • подобрено качество на съня
  • облекчаване на симптомите на менопаузата
  • подпомагане на справянето със стреса и тревожността
  • защита срещу оксидативно увреждане и възпаление.

  Действие на основните съставки

  · Екстракт от кора на магнолия

  Повече от 200 вида дървета от магнолия съществуват по целия свят.

  Един вид - Magnolia officinalis, обикновено се нарича houpo magnolia и се използва за приготвяне на екстракт от кора на магнолия.

  Дървото магнолия се използва от хиляди години като добавка в традиционната китайска медицина. Кората на дървото магнолия е особено богата на два неолигнана, за които се смята, че са отговорни за нейните лечебни свойства - магнолол и хонокиол. Неолигнаните са вид полифенолни микроелементи в растенията. Полифенолите са високо ценени заради техните антиоксидантни свойства и многобройни ползи за здравето.

  Кората, листата и цветовете на дървото магнолия се използват при състояния на тревожност, депресия и други когнитивно-поведенчески смущения. Много от здравословните ползи на кората от магнолия могат да бъдат отдадени на нейните противовъзпалителни, противоракови, антимикробни и антиоксидантни свойства

  Здравословни ползи

  · Подпомага нервната система

  Екстрактът има защитни ефекти срещу много неврологични състояния. Това включва не само невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, но и състояния като стрес, тревожност, разстройства на настроението и депресия.

  · Подобрява съня

  Установено е, че полифенолите в кората на магнолия - хонокиол и магнолол, помагат за подобряване на качеството на съня.

  Ефектите на кората на магнолия върху съня изглежда са тясно свързани с активността на GABA рецепторите в централната нервна система.

  · Потиска симптомите на менопауза

  Екстрактът от кора на магнолия значително подобрява безсънието, тревожността, лошото настроение и раздразнителността в периода на менопауза. Установено е, че добавката също така намалява тежестта и честотата на горещите вълни.

  · Витамин В комплекс

  Шестте допълнителни витамина от група В във формулата са включени за насърчаване на положително настроение и за смекчаване на ефектите от стреса.

  · Витамин В6 (пиридоксин)

  Пиридоксинът е необходим за протеиновия и въглехидратния метаболизъм и образуването на червени кръвни клетки. Влияе на мозъчните процеси, имунната функция и активността на стероидните хормони.

  · Цианокобаламин (В12)

  Цианокобаламинът (или витамин В12) помага за производството и поддържането на миелина около нервните клетки. Подпомага умствените способности, образуването на червени кръвни клетки и разграждането на някои мастни киселини и аминокиселини за производство на енергия. Витамин В12 има тясна връзка с фолиевата киселина, тъй като и двата зависят от другия, за да работят правилно.

  · Ниацин (B3)

  Ниацинът е от съществено значение за тялото да преобразува въглехидратите, мазнините и алкохола в енергия. Подпомага поддържането на здравето на кожата и поддържа нервната и храносмилателната системи.

  · Рибофлавин (B2)

  Рибофлавинът участва основно в производството на енергия и подпомага зрението и здравето на кожата.

  · Тиамин (B1)

  Тиаминът е известен още като витамин В1. Той помага за превръщането на глюкозата в енергия и има роля в нервната функция.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Екстракт от магнолия

  250 mg

  250 mg

  Витамин В1 (тиамин)

  1.1 mg

  1.1 mg

  Витамин В2 (рибофлавин)

  1.4 mg

  1.4 mg

  Витамин В3 (ниацин)

  16 mg

  16 mg

  Витамин В6

  1.4 mg

  1.4 mg

  Витамин В12

  60 mg

  60 mg

  Екстракт от корен на магнолия /Magnolia officinalis L./ 10% хонокиол, микрокристална целулоза, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), железен оксид и хидроксид, никотинамид, магнезиеви соли на мастни киселини, цианкобаламин, силициев диоксид, рибофлавин, пиридоксин хидрохлорид, тиамин хидрохлорид.

  Не съдържа: Глутен и лактоза.

  Хранителна добавка, 60 капсули

  Нето тегло: 32.4 g

  Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на нервната система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 1 капсула дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания