Навигация
Кошница

Artesania Agricola Формула за стави кости и сухожилия 90 капсули

Dolozero Forte е хранителна добавка, която подпомага функционирането на опорно-двигателната система. Тя включва в състава си патентовани суровини като яйчена мембрана Ovomet в комбинация с признати активни съставки като куркума, дяволски нокът, глюкозамин, хондроитин и хиалуронова киселина. Всички тези компоненти изграждат мощната формула на продукта, който оказва благоприятен ефект върху различни ставни заболявания.Мембраната на яйчена черупка е естествената защитна бариера между белтъка на яйцето и черупката, която предпазва белтъка и жълтъка от увреждане. Също така съдържа много полезни хранителни вещества, които се срещат естествено в здравите стави като колаген, еластин, хиалуронова киселина, глюкозамин и хондроитин сулфат.

Действие на основните съставки

· Яйчена мембрана - Ovomet®

Яйчената мембрана - Ovomet® се произвежда чрез устойчиви източници, като се използва процес без химикали и с ниско въздействие върху околната среда. Не съдържа глутен и е подходящ за вегетарианци. Съставката има висока степен на чистота - над 95% чиста мембрана от яйчена черупка.

Яйчената мембрана има противовъзпалителни и аналгетични свойства. Има благоприятен ефект при симптоми като болка и скованост. Подобрява на обхвата на движение и подпомага гъвкавостта наставките връзки и сухожилията.

Съставката Ovomet, дело на испанската фирма Eggnovo е получена по патентован процес с три основни предимства: противовъзпалително средство, аналгетик и регенератор на ставите. Ovomet се състои от колаген (38%), хиалуронова киселина (4%), глюкозамин (2%), кератин (1%) и лизозим (1%). Проучванията показват цялостно подобрение на функционирането на ставите при спортисти. Проучвания, проведени върху хора, страдащи от остеоартрит също показват впечатляващи резултати.

· Куркума

Куркумата е една от най-популярните добавки за лечение на болка, включително болки в ставите, причинени от остеоартрит. Нейните болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства се приписват на химично съединение в куркумата, наречено куркумин.

· Дяволски нокът

Дяволският нокът съдържа химично съединение, наречено харпогозид. То има силен противовъзпалителен ефект. Дяволският нокът помага при болки в ставите, причинени от остеоартрит. Той действа и като противовъзпалително средство.

· Глюкозамин

Глюкозаминът е естествен компонент на ставния хрущял - вещество, което не позволява на костите да се трият една в друга и предотвратява появата на болка и възпаление. Глюкозаминът подхранва хрущялите и ставните връзки. Може също да забави прогресията на остеоартрит и други дегенеративни заболявания, засягащи опорно-двигателния апарат.

· Хондроитин

Подобно на глюкозамина, хондроитинът е градивен елемент на хрущяла. Може също да помогне за предотвратяване на разрушаването на хрущяла, причинено от остеоартрит.

Хондроитинът може да намали болката в ставите и сковаността при хора с различни заболявания, засягащи опирно-двигателната система.

· Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина предотвратява загубата на костна маса, облекчава болките в ставите и ги поддържа добре смазани. Тя увеличава активността на остеобластите - клетките, отговорни за изграждането на нова костна тъкан.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза / 3 капс.

Яйчена мембрана Ovomet®

100 mg

300 mg

Растителен глюкозамин 

125 mg

375 mg

Хондроитин сулфат

100 mg

300 mg

Хиалуронова киселина

10 mg

30 mg

Екстракт от куркума
Осигуряващ 95% куркуминоиди

50 mg

150 mg

Екстракт от дяволски нокът
Осигуряващ 2.7% харпагозиди

100 mg

300 mg

Растителен глюкозамин, яйчена мембрана, хондроитин сулфат, сух екстракт от дяволски нокът, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), сух екстракт от куркума, хиалуронова киселина, магнезиеви соли на мастни киселини, силциев диоксид.

Не съдържа: Глутен и лактоза.

Хранителна добавка, 90 капсули

Нето тегло: 58 g

Приложение: Допринася за нормалното състояние на на хрущялите, ставите и костите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула 1-3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годностипартида: Маркирани на етикета на опаковката

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания