Навигация
Кошница

Artesania Agricola Ензимна формула 90 капсули

Dilakenplus е хранителна добавка, която включва комбинация от ензимите: диастаза, липаза, бромелаин и папаин. Подобрява храносмилането и подпомага разграждането на протеини, въглехидрати и мазнини. Ензимната формула се използва при храносмилателни разстройства - киселинен рефлукс, метеоризъм (газове), епигастрален дистрес (болка в горната част на корема) и оригване. Може да се използва и за облекчаване на други храносмилателни проблеми като панкреатична недостатъчност (неспособност за производство на панкреатични ензими) и стомашен дискомфорт.

Храносмилателните ензими са вещества, които помагат на стомашно-чревния тракт да смила храната. Те се секретират от слюнчените жлези и клетките, покриващи стомаха, панкреаса и тънките черва. Ензимите разделят големите, сложни молекули, които изграждат протеините, въглехидратите и мазнините, на по-малки частици. Това позволява на хранителните вещества от тези храни да се абсорбират лесно в кръвния поток и да се усвоят пълноценно в тялото.

Храносмилателните ензими често се използват за поддържане на оптимално храносмилане и увеличаване на усвояването на хранителните вещества.

Действие на основните съставки

· Диастаза

Диастазата е ензим, който спомага за смилането на въглехидратите. Наименованието идва от гръцката дума diastatis, която означава отделяне. Този ензим присъства в малца и се произвежда по време на покълването на семената му. Диастазата превръща нишестето в малтоза и след това - в глюкоза.

Диастазата е особено подходяща добавка за хората, които не могат да усвоят правилно нишестето или страдат от заболявания на панкреаса.

· Липаза

Липазата е ензим, който разгражда мазнините по време на храносмилането. Среща се в много растения, животни, бактерии и плесени. Този ензим се използва при лошо храносмилане (диспепсия), киселини и други стомашно-чревни проблеми.

Липазата е един от най-важните ни храносмилателни ензими. Той се освобождава главно от панкреаса в тънките черва. Този ензим е от решаващо значение за нашето здраве. Липазата помага на тялото да абсорбира мазнините, но прави и много повече от това. Може да помогне при големи храносмилателни разстройства като цьолиакия и други сериозни здравословни състояния като кистозна фиброза.

Липазата по дефиниция е ензим, разделящ мазнините, намиращ се в кръвта, стомашните сокове, панкреасните секрети, чревните сокове и мастната тъкан. Той хидролизира мазнини като триглицериди в съставните им мастни киселини и глицеролни молекули.

За какво помага:

 • Синдром на раздразненото черво
 • Кистозна фиброза
 • Цьолиакия
 • Отстраняване на жлъчния мехур
 • Високи нива на холестерола
 • Сърдечно-съдови заболявания
 • Лоша абсорбция на хранителни вещества
 • Наднормено тегло

· Бромелаин

Бромелаинът е ензимна смес, която подпомага смилането на протеини, получена от стъблото, плодовете и сока на ананаса. Има многобройни здравословни ползи, включително облекчаване на проблеми със синусите, намаляване на възпалението и подобряване на храносмилането.

За какво помага:

 • Остеоартрит

Противовъзпалителните и аналгетични свойства на бромелаина го правят ефикасно средство за терапия на състояния, свързани с болка, подуване на меките тъкани и скованост на ставите или остеоартрит.

 • Сърдечно-съдови заболявания

Бромелаинът инхибира способността на тромбоцитите да се слепват и да образуват кръвни съсиреци. Това може да помогне при сърдечно-съдови заболявания, заболявания на периферните артерии, инсулт, инфаркт и високо кръвно налягане.

 • Астма

Противовъзпалителните свойства на ензима могат да бъдат от полза хора с астма или други форми на алергични заболявания на дихателните пътища.

 • Колит

Бромелаинът намалява възпалението и подпомага лечението на язви на лигавицата на стомаха и червата.

· Папаин

Папаинът е протеолитичен ензим, извлечен от суровите плодове на растението папая. Протеолитичните ензими помагат за разграждането на протеините на по-малки протеинови фрагменти, наречени пептиди и аминокиселини. Папаинът и другите протеолитични ензими понякога се използват за подпомагане на заздравяването на рани и за намаляване на отока след нараняване или травма.

Папаинът намалява болката, възпалението и подуването. Използва се и за подобряване на храносмилането и за лечение на инфекции, диария и алергии.

За какво помага:

 • Може да помогне за облекчаване на възпалено гърло
 • Намалява болката и възпалението
 • Подпомага храносмилането
 • Помага за заздравяването на рани
 • Облекчава мускулната болка
 • Може да помогне за облекчаване на симптомите на херпес зостер

Съставки:

В 1 капс.:

В 2 кап.:

Дн. доза/ 4 капс.:

Диастаза

190 mg

 380 mg

760 mg

Бромелаин

20.7 mg

41.4 mg

82.8 mg

Липаза

81.2 mg

162.4 mg

324.8 mg

Папаин

13 mg

26 mg

52 mg

Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), оцветители (железни оксиди и хидроксиди), липаза, малтодекстрин, бромелаин, папаин, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

Хранителна добавка, 90 капсули

Нето тегло: 44.5 g

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1-2 капсули преди основните хранения. Не приемайте повече от 4 капсули в денонощието.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания