Навигация
Кошница

Artesania Agricola Магнезий хлорид 100 таблетки

Artesania Agricola Магнезий хлорид 100 таблетки
Artesania Agricola Магнезий хлорид 100 таблетки
  9,64 лв.
  Купи

  Магнезиев хлорид на испанската компания Artesania Agricola е хранителна добавка, която допринася за нормалния енергиен метаболизъм, протеиновия синтез и електролитния баланс в организма. Поддържа нормалната функция на нервната система и подпомага тонуса на мускулите. Магнезият подпомага процеса на делене на клетките и поддържа здравето на костите и зъбите.

  Магнезият е минерал, който е необходим за много телесни функции в човешкото тяло. Той подпомага мускулната и нервната функция, регулира кръвната захар и поддържа кръвното налягане в нормални граници. Това е минерал, който присъства естествено в много храни, включително в листните зеленчуци, ядките, бобовите растения и млечните продукти. Въпреки това, голям брой хора в световен мащаб страдат от липса на магнезий.

  Здравословни ползи от приема магнезиев хлорид

  Магнезият е важен като кофактор в много ензимни реакции в организма, включващи протеиновия синтез и въглехидратния метаболизъм.

  Формулата на магнезиевия хлорид е MgCl2. Това означава, че той се състои от един магнезиев атом и два хлоридни атома. Разтворимостта на магнезиевия хлорид във вода или друга течност е висока, което означава, че той се абсорбира по-пълноценно в червата в сравнение с други форми на магнезия.

  Неговата лесна усвояемост го прави предпочитана хранителна добавка при хора, които страдат от магнезиев дефицит.

  Симптомите на магнезиев дефицит са:

  • липса на апетит
  • гадене и повръщане
  • умора и обща слабост
  • мускулни спазми
  • свръхвъзбудимост
  • сънливост

  За какво е полезен

  · Предотвратява дефицита на магнезий

  Магнезиевият хлорид е йонно съединение, което се използва за попълване на повишената нужда на организма от електролити. Тази форма на магнезия е ефективна при състояния, свързани с дефицит. С напредването на възрастта абсорбцията на магнезий от червата намалява. Възрастните хора често страдат и от хронични заболявания, които засягат нивата на магнезий и увеличават риска от дефицит.

  · Увеличава ниските нива на стомашна киселина

  MgCl2 понякога се използва за компенсиране на намалената секрецията на стомашна киселина в стомаха. Без достатъчно количество стомашна киселина, човешкият организъм не може да поддържа оптимално храносмилане. Освен това, стомашната киселина предотвратява навлизането на инфекциозни бактерии в стомашно-чревния тракт.

  · Енергиен бустер и мускулен релаксатор

  Магнезиевият хлорид помага за отпускане на мускулите и намалява болките и крампите.

  · Релаксация и по-добър сън

  Магнезия е известен още като „минерала на релаксацията“. Проблемите със съня понякога са свързани с дефицит на магнезий. Приемът на магнезиев хлорид увеличава нивата на невротрансмитера GABA в мозъка, който е отговорен за по-качествения сън.

  · Диабет тип 2

  Изследователите отбелязват силна връзка между диабета и магнезиевия дефицит. Те изчисляват, че 14% до 48% от хората с диабет тип 2 имат дефицит на магнезий. Клиничните проучвания показват, че приема на добавки, съдържащи магнезий влияе върху серумните концентрации на глюкоза на гладно.

  · Високо кръвно налягане

  Магнезият помага за регулиране на кръвното налягане. Препоръчително е, хората с хипертония (високо кръвно налягане) да приемат магнезиеви добавки, за да намалят кръвното си налягане.

  · Мигрена

  Нервите и кръвоносните съдове играят ключова роля при главоболието. Ето защо някои изследвания се фокусират върху връзката между мигрената и магнезия.

  Минералът може да бъде ефективна терапия за предотвратяване на пристъпи на мигрена в дългосрочен план.

  Съставки:

  В 1 табл.:

  В 2 табл.:

  В 3 табл.:

  Дн. доза / 4 табл.:

  Магнезий (хлорид)

  48 mg

  96 mg

  114 mg

  192 mg

  Магнезиев хлорид (80%), микрокристална целулоза, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

  Хранителна добавка, 100 таблетки

  Нето тегло: 50 g

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: От 2 до 4 таблетки дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания