Навигация
Кошница

Artesania Agricola Магнезий хлорид 100 таблетки

Artesania Agricola Магнезий хлорид 100 таблетки
Очаква доставка
Artesania Agricola Магнезий хлорид 100 таблетки
  9,43 лв.

  Магнезиев хлорид на испанската компания Artesania Agricola е хранителна добавка, която допринася за нормалния енергиен метаболизъм, протеиновия синтез и електролитния баланс в организма. Поддържа нормалната функция на нервната система и подпомага тонуса на мускулите. Магнезият подпомага процеса на делене на клетките и поддържа здравето на костите и зъбите.

  Магнезият е минерал, който е необходим за много телесни функции в човешкото тяло. Той подпомага мускулната и нервната функция, регулира кръвната захар и поддържа кръвното налягане в нормални граници. Това е минерал, който присъства естествено в много храни, включително в листните зеленчуци, ядките, бобовите растения и млечните продукти. Въпреки това, голям брой хора в световен мащаб страдат от липса на магнезий.

  Здравословни ползи от приема магнезиев хлорид

  Магнезият е важен като кофактор в много ензимни реакции в организма, включващи протеиновия синтез и въглехидратния метаболизъм.

  Формулата на магнезиевия хлорид е MgCl2. Това означава, че той се състои от един магнезиев атом и два хлоридни атома. Разтворимостта на магнезиевия хлорид във вода или друга течност е висока, което означава, че той се абсорбира по-пълноценно в червата в сравнение с други форми на магнезия.

  Неговата лесна усвояемост го прави предпочитана хранителна добавка при хора, които страдат от магнезиев дефицит.

  Симптомите на магнезиев дефицит са:

  • липса на апетит
  • гадене и повръщане
  • умора и обща слабост
  • мускулни спазми
  • свръхвъзбудимост
  • сънливост

  За какво е полезен

  · Предотвратява дефицита на магнезий

  Магнезиевият хлорид е йонно съединение, което се използва за попълване на повишената нужда на организма от електролити. Тази форма на магнезия е ефективна при състояния, свързани с дефицит. С напредването на възрастта абсорбцията на магнезий от червата намалява. Възрастните хора често страдат и от хронични заболявания, които засягат нивата на магнезий и увеличават риска от дефицит.

  · Увеличава ниските нива на стомашна киселина

  MgCl2 понякога се използва за компенсиране на намалената секрецията на стомашна киселина в стомаха. Без достатъчно количество стомашна киселина, човешкият организъм не може да поддържа оптимално храносмилане. Освен това, стомашната киселина предотвратява навлизането на инфекциозни бактерии в стомашно-чревния тракт.

  · Енергиен бустер и мускулен релаксатор

  Магнезиевият хлорид помага за отпускане на мускулите и намалява болките и крампите.

  · Релаксация и по-добър сън

  Магнезия е известен още като „минерала на релаксацията“. Проблемите със съня понякога са свързани с дефицит на магнезий. Приемът на магнезиев хлорид увеличава нивата на невротрансмитера GABA в мозъка, който е отговорен за по-качествения сън.

  · Диабет тип 2

  Изследователите отбелязват силна връзка между диабета и магнезиевия дефицит. Те изчисляват, че 14% до 48% от хората с диабет тип 2 имат дефицит на магнезий. Клиничните проучвания показват, че приема на добавки, съдържащи магнезий влияе върху серумните концентрации на глюкоза на гладно.

  · Високо кръвно налягане

  Магнезият помага за регулиране на кръвното налягане. Препоръчително е, хората с хипертония (високо кръвно налягане) да приемат магнезиеви добавки, за да намалят кръвното си налягане.

  · Мигрена

  Нервите и кръвоносните съдове играят ключова роля при главоболието. Ето защо някои изследвания се фокусират върху връзката между мигрената и магнезия.

  Минералът може да бъде ефективна терапия за предотвратяване на пристъпи на мигрена в дългосрочен план.

  Съставки:

  В 1 табл.:

  В 2 табл.:

  В 3 табл.:

  Дн. доза / 4 табл.:

  Магнезий (хлорид)

  48 mg

  96 mg

  114 mg

  192 mg

  Магнезиев хлорид (80%), микрокристална целулоза, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

  Хранителна добавка, 100 таблетки

  Нето тегло: 50 g

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: От 2 до 4 таблетки дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания