Навигация
Кошница

Artesania Agricola Тинктура бял трън 50 мл

Органичният екстракт от бял трън без алкохол от серия Plantis® се използва като мощно пречистващо средство за организма. Здравословните му ползи се дължат на неговите аперитивни, жлъчегонни и защитно действие върху черния дроб и храносмилателната система. Има диуретично и антипиретично действие. Използва се със забележителен успех за детоксикация на тялото.

Белият трън (Silybum marianum) е растение с лилави цветове. Неговият сок и семена съдържат активната съставка силимарин - мощен антиоксидант и термин, който често се използва като синоним на белия трън.

Известно е, че силимаринът, извлечен от бял трън, има антиоксидантни, антивирусни и противовъзпалителни свойства. От своя страна, силимаринът съдържа 3 основни флавоноида: силибин, силидианин и силикристин.

Тинктурата от бял трън традиционно се използва при чернодробни заболявания, включително увреждане на черния дроб, причинено от химикали, алкохол и химиотерапия. Насърчава производството на кърма, предотвратява образуването на някои ракови клетки и подпомага работата на жлъчния мехур.

Основни действия

 • Антиоксидантно
 • Противовирусно
 • Жлъчегонно
 • Противовъзпалително

За какво помага

 • Защитава черния ви дроб

Бял трън стана популярен заради неговите защитни ефекти върху черния дроб.

Използва се като допълнителна терапия от хора, които имат чернодробно увреждане - неалкохолно мастно чернодробно заболяване, хепатит и дори рак на черния дроб. Защитава черния дроб срещу токсини. Смята се, че белият трън намалява увреждането на черния дроб, причинено от свободните радикали, които се произвеждат, когато черният ви дроб метаболизира токсичните вещества.

 • Предотвратява влошаването на мозъчната функция

Белият трън се използва като традиционно средство за лечение на неврологични състояния като болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства имат и невропротективен ефект и могат да предотвратят влошаването на мозъчната функция с напредването на възрастта.

 • Белият трън защитава костите

Остеопорозата е заболяване, причинено от прогресивната загуба на костна маса. Екстрактът от бял трън стимулира минерализацията на костите и потенциално предпазва от костна загуба.

 • Може да подпомогне лечението на рак

Антиоксидантните ефекти на силимарина могат да имат някои противоракови ефекти. Белият трън може да бъде полезен и за намаляване на страничните ефекти от лечението на рак - химиотерапията.

 • Стимулира производството на кърма

Белият трън може да увеличи производството на кърма при кърмещи жени. Смята се, че действа, като подпомага производството на по-голямо количество от хормона пролактин.

 • Лечение на акне

Акнето е хронично възпалително състояние на кожата. Поради своите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, белият трън може да бъде полезна добавка за хора, които страдат от акне. Той намалява броя на лезиите от акне по лицето и тялото.

 • Понижава нивата на кръвната захар при хора с диабет

Белият трън може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Помага за подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване на кръвната захар. Антиоксидантните и противовъзпалителните свойства на белия трън също помагат за намаляване на риска от развитие на диабетни усложнения като бъбречно заболяване.

Съставки: Ароматен глицеринов концентрат от бял трън* /Cardo Mariano L ./ (надземни части).

*От контролирано био земеделие.

Не съдържа: Алкохол.

Хранителна добавка, 50 ml

Нето тегло: 50 ml

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки дневно, при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания