Навигация
Кошница

Artesania Agricola Ексудат от бамбук Коса кожа нокти 90 капсули

Bambu tabashir Plantis® е натурален растителен източник на силиций, извлечен от сока на стеблата на бамбук. Именно този минерал е причина за красивата коса, блестящата кожа и нокти на малките деца, но за съжаление с годините количеството в организма ни намалява.

Осигурете си необходимите количества от силиций, който не случайно има славата на разкрасяващ минерал! Той е основен структурен елемент за човешкият организъм, а дефицитът му неминуемо води до чупливи нокти, проблемна кожа, слаба и лишена от блясък коса, нарушения в костния апарат, износени хрущяли в ставите, проблемни сухожилия, страда сърдечно-съдовата система. ендокринните жлези, зъбите…. 

Какви са ползите от натуралния силиций от бамбук

Bambu tabashir Plantis® е продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа ексудат (сок, манна) от стебла на бамбук, стандартизиран до 75% силиций – бамбукът се слави като най-богатият натурален източник на силиций в растителния свят. За него е известно, че помага за укрепване на съединителната тъкан и е полезен за косата, ноктите и кожата, а също така участва в обменните процеси като катализатор и енергоизточник. Силицият е антагонист на калция, което означава, че при липсата му следва калциране в тялото. На практика няма орган, тъкан или система в тялото, в които силицият да не участва.

За какво помага

  • Предотвратява цепенето на ноктите, заздравява нокътната плочка
  • Спира косопада, подхранва космената фоликула (луковица), осигурява здрава и блестяща коса
  • Участва в синтеза на колаген, важен за красивата и здрава кожа, изчиства акнето, забавя стареенето
  • Подпомага минерализацията на костите
  • Укрепва ставите
  • Стимулира имунната система.
  • Стимулира отстраняването на токсините
  • Помага за постигането на хормонален баланс

Как силицият помага на кожата, косата и ноктите

· Кожа

Силицият е важен за кожата, която поддържа своята свежест и еластичност благодарение на колагена. Един от най-съществените компоненти на колаген всъщност е силициев диоксид, който намалява признаците на стареене. С годините колагенът в кожата се разрушава и това се случва под действието свободните радикали. Минералът силиций действа като антиоксидант и се грижи за възстановяване и регенериране на клетките на съединителната тъкан.

Силицият е и средство за отстраняване на токсините, резултат от метаболитните процеси в тялото. Именно тези токсини проникват в кръвния поток и причиняват възпаление, причина за акне. С осигуряването на повече колаген, силицият гарантира здрави външни клетъчни слоеве на кожата и така е по-малко вероятно те да се възпалят от хормоналните отпадъци.

· Коса

Силицият има двойна роля за ефекта на здрава и красива коса. От една страна той може да помогне да се предотврати изтъняването на косата и да участва във възстановяването на нейната жизненост, да спре косопада. Това се дължи на активното му участие в поддържането на хормонален баланс - дисбалансът в половите хормони е един от най-големите фактори за загуба на коса и изтъняването й.

От друга страна силицият се свързва с много минерали в тялото и засилва транспорта на хранителни вещества до периферните органи като кожа, коса и нокти. По този начин минералът стимулира космените фоликули като ги снабдява с всички жизненоважни минерали, необходими за растежа и жизнеността на косата.

· Нокти

При ноктите силицият осигурява ефект, подобен на този при косата. Той осигурява тяхната здравина като ги снабдява с повече хранителни вещества и по този начин ги подхранва. Така се намалява така неприятната чупливост и изтъняване на плочката на нокътя.

Съставки:

В 1 капс.

3 капс.

дн. доза / 6 капс.

Ексудат от стебла на бамбук 

*стандартизиран до 75% силиций

270 mg

810 mg

1620 mg

Ексудат от бамбукови стебла /Bambusa bambos L./ (67.5%), малтодекстрин, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), оцветители (железни оксиди и хидроксиди), емулгатор (магнезиеви соли на мастни киселини).

Хранителна добавка, 90 капсули

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 3 капсули 2 пъти дневно (сутрин и вечер).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Нето тегло: 44.5 g

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания