Навигация
Кошница

Artesania Agricola Aromax Eco 14 Билкова тинктура за сърдечно-съдовата система 50 мл

Artesania Agricola Aromax Eco 14 Билкова тинктура за сърдечно-съдовата система 50 мл
Artesania Agricola Aromax Eco 14 Билкова тинктура за сърдечно-съдовата система 50 мл
  28,58 лв.
  Купи

  Aromax Eco 14 Plantis е невероятна билкова комбинация от маслина, глог, чесън и хвощ, които имат силно защитно, съдостимулиращо и кардиопротективно действие. Тя повишава сърдечното и кардиоваскуларното здраве като пази сърцето и кръвоносните съдове от атаките на свободни радикали, регулира кръвното налягане, не позволява натрупването на лош холестерол, възпрепятства тромбообразуването и предпазва от тромбоза, като разрежда кръвта.

  В какви случаи се препоръчва

  Aromax Eco14 Plantis® се препоръчва на хора с повишен сърдечно-съдов риск, а заради силните имуностимулиращи качества на съставките си може да се приема като превенция срещу различни инфекциозни процеси. Хранителната добавка може да спомогне за отлагане на лекарствената терапия при артериална хипертония, ако се приема в ранен етап.

  За какво помага

  Aromax Eco 14 Plantis® е естествен растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola – лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Тинктурата съдържа глицериран ароматен концентрат от растения: маслина, глог, чесън, хвощ, отгледани от биологично земеделие

  Не съдържа алкохол!

  Препоръчва се и облекчава симптомите при следните състояния:

  • Проблеми със сърдечно-съдовата система – възстановява съдовата еластичност и микроциркулацията, подсилва сърдечния мускул, регенерира клетките.
  • Помага при сърдечна невроза като облекчава съпътстващите я симптоми като: болка, стягане, тежест в гърдите, бодежи, сърцебиене, прескачане на сърцето, ускорен пулс, панически атаки, повишено кръвно налягане и др.
  • Има съдоразширяващо и спазмолитично действие върху коронарните съдове.
  • Подобрява притока на кислород и микроелементи към сърцето.
  • Понижава кръвното налягане – подобрява притока на кръв в артериите.
  • Съдейства на сърцето да изпомпва повече кръв като увеличава честотата на сърдечните съкращения.
  • Подобрява имунната система чрез активно антиоксидантно действие.
  • Подобрява общото състояние на организма чрез изразения си антивирусен, антибактериален, противовъзпалителен ефект.
  • Намалява риска от атеросклероза.
  • Намалява „лошия“ холестерол и оптимизира метаболизма на мазнините и въглехидратите.
  • Дава усещане за енергия като разширява малките кръвоносни съдове и увеличава притока на кислород. Намалява умората и апатията.

  Действие на основните съставки

  · Глог

  Глогът е билка с добре познати ползи за сърдечния мускул и сърдечния ритъм. Тя има общ релаксиращ ефект върху сърдечно-съдовата система. Това се дължи на биологичноактивните вещества в глога, а по-специално – проантоцианидинът, които подсилват сърдечната дейност, разширяват коронарните съдове и засилват кръвооросяването на сърдечния мускул и на захранващите сърцето съдове. Глогът е доказано средство за регулиране на кръвното налягане. В същото време предотвратява образуването на плака и намалява холестерола. Подобрява общите показатели на кръвта. Има успокояващ ефект върху нервната система.

  · Mаслина

  Плодовете и листата на маслината се отличават с активни антиоксидантни, антихипертензивни, антиатерогенни, противовъзпалителни, хипохолестеролемични и хипогликемични свойства. Те съдържат много биоактивни съединения, като сред тях се отличават полифенолите олеуропеин и хидрокситирозол с мощни ефекти върху сърдечно-съдовата система. Многобройни проучвания доказват, че именно повишената консумация на маслини и техните производни е причина за ниското ниво на сърдечни заболявания в страни като Гърция, Турция, Италия, Испания, Франция, Ливан.

  Двете активни съставкиолеуропеин и хидрокситирозолдействат синергично, като подпомагат сърцето в няколко направления: подобряват ендотелната функция на кръвоносните съдове и тяхната еластичност, понижават кръвното налягане, оказват силен антиоксидантен ефект и намаляват количеството на оксидирания от свободни радикали „лош“ холестерол, който се смята за една от главните причини за формиране и нарастване на атеросклеротична плака и стеснение на съдовете.

  · Чесън

  Чесънът отдавна се свързва с ползи за здравето - от лечение на настинка до понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола. Чесънът съдържа витамини С и В6, манган и селен, както и химикалът алицин, вид антиоксидант, за който се смята, че е отговорен за положителните му ефекти върху сърдечно-съдовата система и кардиоваскуларното здраве.

  Алицинът представлява вещество, съдържащо органична сяра и именно на него чесънът дължи силния си аромат. Той има активно действие за подобряване на липидния профил и намаляване на общия и „лошия“ LDL холестерол, за сметка на „добрия“ HDL холестерол. В същото време се наблюдава и намаляване на триглицеридите в кръвта.

  Чесънът има доказани ползи за намаляване на кръвното налягане, като при пациенти с хипертония се наблюдава понижение с около 10 процента след прием на екстракт от чесън.

  · Хвощ

  Полският хвощ се използва за лечение на различни болести, особено свързани с обмяната на веществата. Първото показание за използването на билката обаче се свързва с патологии на кръвта, сърцето и съдовете.

  Като мощен диуретикхвощът облекчава работата на сърцето и премахва отоците.Предизвиква усилена дейност на сърцето и засилване на кръвообращението. Често се препоръчва при сърдечна невроза с подчертани кризи на задух.

  Съставки: Глицериран ароматен концентрат от растения: маслина*, глог*, чесън*, хвощ*.

  *Отгледани от биологично земеделие

  Не съдържа: Алкохол!

  Хранителна добавка, 50 ml

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Нето тегло: 50 ml

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания