Навигация
Кошница

Artesania Agricola Aromax 4 Диуретична билкова смес тинктура 50 мл

Artesania Agricola Aromax 4 Диуретична билкова смес тинктура 50 мл
Artesania Agricola Aromax 4 Диуретична билкова смес тинктура 50 мл
  22,82 лв.
  Купи

  Aromax 4 Plantis® е растителен продукт с екстракти от царевични стигми (царевична коса), бреза, мечо грозде и пирей (троскот) – растения с доказан диуретичен ефект. Приемът на тинктурата подкрепя работата на бъбреците и естествените отделителни функции на организма, като стимулира изхвърлянето на излишните течности и електролити чрез урината. Това води до намаляване на общия обем на кръвта, което е изключително полезно при заболявания като високо кръвно. Известно е, че излишната течност затруднява правилната работа на сърцето и може да предизвика сърдечна недостатъчност заради неефективно изпомпване на кръвта по цялото тяло, причина за отоци, както и затруднено дишане.

  Основни действия

  • Регулира обема на течности в организма и подпомага изхвърлянето на излишните течности.
  • Намалява количеството течност, което преминава през кръвоносните съдове и така редуцира напрежението, което самата кръв оказва върху съдовите стени.
  • Стимулира движението на лимфата и водно-солевия баланс.
  • Подпомага функциите на отделителната система и бъбреците.
  • Съдейства за нормална сърдечна дейност и поддържа кръвното налягане в нормални граници.
  • Подпомага функциите на храносмилателната система.
  • Улеснява процеса на детоксикация чрез физиологичното елиминиране на токсичните продукти от обмяната на веществата.
  • Подобрява състоянието на кожата.
  • Помага при загуба на тегло.

  Причини за водна задръжка

  • Нездравословно хранене
  • Начин на живот
  • Бързо отслабване
  • Медицинско състояние и прием на медикаменти
  • Хормонални изменения

  За какво помага

  Aromax 4 Plantis® е диуретична тинктура, ароматен концентрат от стигма от царевица (царевична коса), бреза, мeчо грозде и пирей (троскот) (хидроалкохолен екстракт съдържащ 30% алкохол).Тя е продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Помага както при медицински състояния, при които се налага диурексия, така и при спазването на различни диетични режими, при които задържането на течности е съпътстващо. Има ефективно действие при:

  • Хипертония – съдейства за понижаване на кръвното налягане
  • Остра и хронична бъбречна недостатъчност
  • Сърдечна недостатъчност
  • За намаляване на отоците, следствие задържане на течности: белодробен оток, асцит (патологично натрупване на течност в коремната кухина) и др.
  • Диабет
  • Синдром на поликистозните яйчници
  • Наднормено тегло
  • При проблеми с детоксикацията и изчистването на тялото от натрупани токсини

  Действие на основните съставки

  · Царевични стигми (царевична коса)

  Благодарение на диуретичните свойства на царевичните стигми се насърчава премахването на камъни от бъбреците и пикочния мехур, както и елиминирането на подуване, което е следствие от нарушаване на сърцето или бъбреците.

  Богати на биофлавоноиди, царевичните стигми възпрепятстват задържането на вода и намаляват отоците. Допринасят за функционирането на пикочния мехур и уринарния тракт, прочистват пикочните пътища и стимулират работата на бъбреците. Използват се за профилактика и лечение на уринарни инфекции заради силния си противовъзпалителен ефект. Имат доказано действие при уголемена простата, цистит, холецистит, пиелонефрит, уролитиаза и др.

  Бреза

  Бялата бреза съдържа етерично масло, дъбилни вещества, сапонини (гликозиди), танини (естествени растителни молекули) и минерални соли, които имат силно диуретично и антиоксидантно действие (високо съдържание на витамин С).

  Екстрактът от листа на бреза спомага при инфекции на пикочните пътища (UTI), камъни в пикочния мехур и бъбреците, като в същото време съдейства за пречистването на кръвта. С изразения си диуретичен ефект благоприятства обмяната на веществата, без да натоварва бъбреците. В същото време подсилва имунната система, оптимизира кръвоносната система, подпомага работата на сърцето. Оказва благотворно въздействие върху простатата.

  · Мечо грозде

  Препаратите от мечо грозде имат антисептичен и диуретичен ефект. Използват се при възпалителни заболявания на бъбреците и пикочните пътища. Основните показания за употреба са цистит, уретрит, пиелит на бъбреците.

  Мечото грозде е ефективно средство срещу задържане на вода в организма. Този природен диуретик насърчава бъбреците, увеличава потока на урината, очиства шлаките и не позволява на солта да се абсорбира от телесните тъкани. Има астрингентно (стягащо) действие върху стените на отделителната система, като ги успокоява, тонизира и заздравява. Оказва дезинфекциращо действие главно върху бъбреците и пикочния мехур.

  Листата на мечото грозде имат уроантисептично действие, което се дължи на съдържащите се в листата фенолниглюкозидиарбутин (арбутозид) и метиларбутин. Диуретичното действие пък се дължи на влияние на арбутина върху тубулния епител.

  · Пирей (Троскот)

  Коренът от пирей има успокояващо, диуретично, противовъзпалително, слабително и жлъчегонно действие. Най-ефективна е отварата от корен от пирей при цистит и камъни в бъбреците.

  Според редица изследвания диуретичният ефект на пирей най-вероятно се дължи вазодилатативното (повишава кръвоснабдяването) действие на билката върху съдовете на бъбреците. Поради тази причина троскотът намира приложение при бъбречни и жлъчни камъни. Още по римско време Плиний и Диоскорид препоръчват корените на троскот за подобряване потока на урината и лечението на камъни в бъбреците.

  Съставки: Ароматен концентрат от: Стигма от царевица, бреза, мeчо грозде, пирей (хидроалкохолен екстракт съдържащ 30% алкохол).

  Хранителна добавка, 50 ml

  Дозировка и приложение

  Приложение: Подпомага извеждането на излишните течности от организма.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Нето тегло: 50 ml

  Производител

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания