Навигация
Кошница

Artesania Agricola Aromax 3 Тинктура за черен дроб и жлъчка 50 мл

Aromax 3 Plantis® е богата на растителни екстракти тинктура, която спомага за естествената детоксикация на черния дроб и жлъчката. Комплексната йбиоактивна формула има пречистващи кръвта свойства, като съдейства за изхвърлянето на токсините от организма и подобрява метаболизма.

Aromax 3 Plantis® съдържа ароматни екстракти бял трън, болдо, глухарче, лечебен росопас и мента, които предпазват от увреждания черния дроб и жлъчката, подпомагат нормалната им функция и съдействат за регенерацията им при увреждане.

За кого е предназначена

Природната формула на продукта помага за пречистването и тонизирането на чернодробната система и свързаните с нея други системи като храносмилателна и отделителна. Тя се препоръчва като ефективно средство за детоксикация при хронично претоварен черен дроб, резултат от живота в индустриализирани и замърсени населени места, контакт с токсична среда, нездравословен начин на живот и злоупотреба с храни, алкохол и лекарства, както и последиците от вирусни и бактериални инфекции. Допълнително стресът и недоспиването също пречат на тялото да се отърве от токсините.

Aromax 3 e предназначена за съвременния модерен човек, който приема детоксикацията не само като актуален тренд, но и осъзнато се грижи за тялото си, като елиминира от него натрупаните отрови и вредни вещества. Това е възможно чрез качествени хранителни добавки в подкрепа на черния дроб – единственият саморегенериращ орган, отговорен за отстраняването на токсините от организма, отделянето на храносмилателни ензими, синтеза на кръвни клетки и редица други важни механизми в тялото.

Признаци, които показват затруднена работа на черния дроб

 • Хронична умора
 • Болка в областта на черния дроб
 • Подуване на глезените и краката със съпътстващо задържане на течности и повишаване на кръвното налягане
 • Напълняване
 • Пожълтяване на кожата и очите
 • Поява на алергии
 • Болки в ставите, главоболие
 • Гастроезофагеаленрефлукс
 • Запек
 • Лош дъх

За какво помага

Aromax 3 е растителен продукт с гарантирано качество от испанската компания Artesania Agricola - лидер в производството на хранителни добавки от натурални източници. Той съдържа ароматен концентрат от: бял трън, болдо, росопас, глухарче, мента (хидроалкохолен екстракт съдържащ 30% алкохол). Помага при:

 • Алкохолна болест на черния дроб следствие прекомерна употреба на алкохол.Патоморфологичните промени, които настъпват при алкохолна болест, са алкохолна стеатоза или мастна дегенерация на черния дроб, алкохолен хепатит, склероза и фиброза на черния дроб, алкохолна чернодробна цироза, чернодробна недостатъчност.
 • Токсично увреждане на черния дроб следствие на прием на лекарства: тип А са уврежданията, които се причиняват от лекарства с доказан хепатотоксичен ефект и тип Б увреждания, причинени от лекарства, които поразяват черния дроб по типа на имунологичните реакции.
 • Чернодробна недостатъчност - състояние на дистрофия и некроза на чернодробни клетки причинено от остро или хронично заболяване на черния дроб: чернодробна енцефалопатия и кома, остър, фулминантен и злокачествен хепатит, некроза, жълта атрофия и дистрофия на черния дроб, вирусни хепатити. Най-честата причина за хронична чернодробна недостатъчност е чернодробната цироза. Чернодробната недостатъчност клинично са изявява с жълтеница, коагулопатия (лесно кървене от рани при минимално нараняване), енцефалопатия (нарушено съзнание, нарушение в поведението), портална хипертония, асцит, бъбречна недостатъчност, метаболитни нарушения.
 • Хроничен хепатит – заболяване, свързано с възпалителна реакция в черния дроб за повече от шест месеца, придружено с или без некроза на хепатоцити.
 • Фиброза и цироза на черния дроб - болести на черния дроб, характеризиращи се с дифузно увреждане и прогресиращ ход.
 • Други възпалителни болести на черния дроб като абцес, реактивен хепатит, грануломатозен хепатит, автоимунен хепатит, флебит на вена порте.
 • Стеатоза - мастната инфилтрация или стеатоза на черен дроб представлява натрупване на липиди (мазнини) в черния дроб поради повишено постъпване отвън или нарушение в разграждането им.
 • Жлъчнокаменна болест и дискинезии на жлъчните пътища
 • Повишен холестерол
 • Заболявания на стомашно-чревния тракт: диспепсия, метеоризъм, киселини, гастрит, язва на стомаха, колики, коремна болка, чревни колики.
 • Нарушени обменни процеси: диабет, болести на щитовидната жлеза, повишен холестерол, повишено тегло.
 • При възпаление на бъбреците и пикочния мехур.
 • При високо кръвно - насърчава изхвърлянето на излишните течности от организма, а това действа облекчаващо и нормализира кръвообращението и кръвното налягане.
 • При атеросклероза и склеротичните промени в стените на кръвоносните съдове и задръстването им с мастни плаки. 

Как действа

 • Предпазва чернодробните клетки от атаките на свободни радикали и пагубното действие на различни токсини.
 • Предпазва от възпалителни процеси черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните пътища.
 • Подобрява работата на черния дроб като оптимизира обменните процеси в него.
 • Съдейства за регенерацията на вече уведени клетки като стимулира производството на фосфолипиди, структурни и функционални белтъци.
 • Подобрява функциите на жлъчката, стимулира жлъчния поток.
 • Цялостно съдейства за детоксикацията на чернодробната система.
 • Намалява производството на холестерол в черния дроб и едновременно с това да подпомогне преработването на холестерола в кръвта.
 • Подпомага възстановяването, пречистването и поддържането на бъбреците и пикочните пътища.
 • Подобрява дейността на храносмилателния тракт при подуване, запек, затруднено смилане на мазна и тежка храна.
 • Подобрява състоянието на кожата, свързано с работата на черния дроб.
 • Намалява натрупването на телесна маса.

Действие на основните съставки

· Бял трън

Билката бял трън е сред най-ефективните средства в подкрепа нормалната функция на черния дроб и жлъчката, благодарение на активната си съставка силимарин. Тя осигурява антиоксидантна защита, катопредпазва чернодробните клетки от действието на свободните радикали, подпомага регенерацията им, стабилизира клетъчните мембрани, за да се неутрализират токсините в клетките. По отношение на жлъчката стимулира синтеза на глутатион и белтъци и спомага образуването на жлъчка.

· Болдо

Билката болдо е ценен източник на веществотоболдин, което защитава черния дроб и придава на това растение холеретични, диуретични и колагенови свойства. Болдо е природен дренатор, който стимулира и подобрява чернодробната дейност и жлъчния поток, стимулира експулсията, производството или секрецията на жлъчката, което позволява по-лесно усвояване на мазнините. 

· Глухарче

Глухарчето стимулира обмяната на веществата, черния дроб и жлъчката, отделителната система и има славата на очистваща кръвта билка. Лековитото глухарче е особено подходящо при лечение на черен дроб от цироза и стеатоза.Заради съдържанието на горчиви вещества растението засилва секрецията от жлъчния мехур, а оттам и изхвърлянето на натрупаните токсини. Билката стопира събирането на вода в резултат от аномалии в отточната дейност. Счита се, че е изключително полезна за пациенти, прекарали жълтеница. Отразява се благоприятно и върху увеличения черен дроб. Продуктите с глухарче активират чревната перисталтика и насърчават бързото освобождаване от шлаки, токсини и излишни течности, като подпомагат отслабването.

· Мента

Ментата е популярна с успокояващото си действие и от дълбока древност се използва за подобряване на храносмилането. Смята се, че увеличава секрецията на жлъчка и поощрява жлъчния поток, което спомага за ускоряване и улесняване на смилането на храната. Друга полза от билката е, че поддържа здравословни нива на холестерол.

· Лечебен росопас (горчива трева, димянка)

Лечебният има спазмолитично, диуретично, потогонно, жлъчегонно, отхрачващо и тонизиращо действие, като нормализира обмяната на веществата. Богато на алкалоиди, фалвоноиди, органични киселини, танини, горчиви вещества, растението традиционно се използва като средство за пречистване на кръвта, като има доказани ползи при чернодробни и жлъчни заболявания, камъни в бъбреците и жлъчката, храносмилателни проблеми.

Съставки: Ароматен концентрат от: бял трън, болдо, росопас, глухарче, мента (хидроалкохолен екстракт съдържащ 30% алкохол).

Хранителна добавка, 50 ml

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормално функциониране на жлъчката и черния дроб.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10- 15 капки при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Нето тегло: 50 ml

Производител

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания