Навигация
Кошница

Artesania Agricola Био тинктура от черен чесън 50 мл

Artesania Agricola Био тинктура от черен чесън 50 мл
Artesania Agricola Био тинктура от черен чесън 50 мл
  40,76 лв.
  Купи

  Тинктурата от черен чесън на Artesania Agricola Ajo Negro Eco съдържа висококачествен екстракт от черен чесън, произведен чрез методите на биологичното земеделие. Това гарантира качеството и съдържанието на хранителни вещества в хранителната добавка. Тинктурата от черен чесън традиционно се използва за контрол на сърдечно-съдовите заболявания, за укрепване на имунната система, както и за управление на някои метаболитни процеси като затлъстяване, хиперлипидемия и диабет тип 2.

  Черният чесън е суров чесън, който е ферментирал при контролирани условия с висока температура и висока влажност в продължение на няколко седмици.

  Той има по-мек вкус и по-деликатна, лепкава консистенция в сравнение със суровия чесън. Предлага редица ползи за здравето, които може да надвишават тези на суровия чесън.

  Какво съдържа черният чесън

  • Витамин C
  • Витамини от група В (В1, В2, В3, В6)
  • Фолиева киселина
  • Калций
  • Манган
  • Магнезий
  • Фосфор
  • Цинк
  • Желязо

  В сравнение с обикновения чесън, черният чесън съдържа по-малко количество алицин - съединението, на което се дължат голяма част от здравословните му ползи. Черният чесън обаче съдържа по-голям брой аминокиселини, фитонутриенти и антиоксиданти от обикновения чесън. Той също така съдържа и съединение, наречено S-Allylcysteine (SAC) - именно то помага на тялото да абсорбира по-голямо количество алицин.

   
  За какво помага

  • Здраве на мозъка

  Благодарение на високата концентрация на антиоксиданти, черният чесън помага за намаляване на възпалението в тялото и за предотвратяване на когнитивни състояния като болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон. Може също да помогне за подобряване на паметта и когнитивната функция.

  • Съдържа антиоксиданти

  Процесът на ферментация насища черния чесън със значително повече антиоксиданти от суровия чесън. Това отчасти се дължи на факта, че алицинът - съединението, което придава острата миризма на чесъна, се превръща в антиоксидантни съединения като алкалоиди и флавоноиди. Антиоксидантите са съединения, които предпазват клетките от оксидативно увреждане и редица заболявания.

  • Помага за регулиране на кръвната захар

  Неконтролираната висока кръвна захар при хора с диабет може да увеличи риска от усложнения, включително увреждане на бъбреците, инфекции и сърдечни заболявания. Приемът на екстракт от черен чесън води до понижаване на холестерола, нeутрализиране на възпалителните процеси и регулиране на апетита. Множество проучвания установяват, че антиоксидантната активност на черния чесън, ферментирал с помощта на бактерията Lactobacillus bulgaricus, може дори да помогне за предотвратяване на развитието на гестационен диабет.

  • Намалява риска от сърдечни заболявания

  Проучванията показват, че черният чесън може да намали показателите за сърдечни заболявания, включително нивата на общия холестерол в кръвта, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите. Може също да повиши HDL (добрия) холестерол.

  • Има противоракови свойства

  Няколко проучвания показват положителен ефект на черния чесън в борбата с раковите клетки. Той има по-силни имуностимулиращи, антиоксидантни и противоракови свойства от екстракта от суров чесън.

  • Защитава черния дроб

  Черният чесън може да помогне за предпазване на черния дроб от увреждане, което може да бъде провокирано от постоянното му излагане на химикали, лекарства или дори хронична употреба на алкохол.

  Съставки: Ароматен глицеринов концентрат от черен чесън*.

  *От контролирано био земеделие.

  Не съдържа: Алкохол.

  Хранителна добавка, 50 ml

  Нето тегло: 50 ml

  Дозировкаиприложение

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 15- 20 капки дневно, при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания