Навигация
Кошница

Artesania Agricola Артишок Черен дроб и жлъчка 50 таблетки

Артишок е растителен продукт с благоприятно въздействие върху организма при нарушения във функциите на жлъчния мехур, черния дроб и храносмилателната система. Има успокояващ ефект, намалява болезнената симптоматика и съдейства за по-бързото възстановяване.

Артишок е многогодишно тревисто растение, близък роднина на магарешкият бодил, с изключително богат на полезни вещества състав. Чудесен източник е на фибри, протеини и антиоксиданти. Съдържа витамините С и К, както и тези от група В. Също така калий, калций, фосфор, желязо, магнезий и цинк. Водещата испанска компания Artesania Agricola го предлага под формата на таблетки – за по-лесна и удобна употреба, запазвайки всички полезни свойства на растението. 

Свойствата на артишока

  • Подпомага чернодробната функция
  • Подобрява работата на жлъчката
  • Ускорява метаболизма и храносмилането
  • Помага в терапията на чернодробни и жлъчни заболявания
  • Допринася за нормализиране на чернодробните ензими АСАТ и АЛАТ.
  • Съдейства за регенерацията на чернодробните клетки
  • Предпазва клетките от увреждане
  • Пречиства организма от токсини
  • Спомага за метаболизма на мазнините
  • Допринася за намаляване на холестерола

Основната сила на артишока е свойството му да предпазва черния дроб от увреждане и да съдейства за регенерацията на чернодробните клетки и тъкани. Това се дължи главно на неговите антиоксидантни качества. По този начин помага за нормалното функциониране на черния дроб и жлъчката, както и за тяхната защита от външни фактори – вредни храни, прекомерна употреба на медикаменти, алкохол, кафе, енергийни и газирани напитки. Артишокът оказва положително влияние за нормализирането на нивата на чернодробните ензими АСАТ и АЛАТ, които се покачват в такива ситуации.

Другото ключово свойство на артишока е способността му да подобрява метаболизма на мазнините и въглехидратите, които поглъщаме с храната. Така се ограничава натрупването на лошия холестерол и се минимизира рискът от сърдечно-съдови заболявания.

Артишок, също така, може да облекчи неприятни симптоми като подуване, киселини, гадене и разстройство вследствие на лошо храносмилане и недостиг на полезни чревни бактерии. В такива ситуации артишок действа успокояващо, противовъзпалително и съдейства за обогатяването на чревната микрофлора.

Съставки:В 1 табл.:В 2 табл.:Дн. доза 6 табл.:
Артишок319 mg638 mg1914 mg

Артишок /Cynara scolimus L./ лист 64%, царевично нишесте, микрокристална целулоза, бирена мая, магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен и лактоза.

Хранителна добавка, 50 таблетки.


Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и жлъчката.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 2 таблетки 1-3 пъти дневно, за предпочитане 30 минути преди хранене.


Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.


Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания