Навигация
Кошница

Artesania Agricola Етерично масло от Сандалово дърво 10 мл

Artesania Agricola Етерично масло от Сандалово дърво 10 мл
Очаква доставка
Artesania Agricola Етерично масло от Сандалово дърво 10 мл
  14,53 лв.

  Етеричното масло от Сандалово дърво - Aceite Esencial Sandalo е едно от най-често използваните масла за козметични цели. Благодарение на голямата си овлажняваща сила, то е подходящо за всеки тип кожа, дори и за най-сухата и чувствителната. Маслото от сандалово дърво може да бъде от полза при затруднено храносмилане, гадене, диария. Оказва благотворно влияние върху нервната система, благодарение на успокояващото си действие. Ефективно е в борбата със състояния на депресия и безсъние, причинени от стрес или нервно напрежение.

  Етеричното масло от сандалово дърво се добива от дървесината и корените на Santalum Album L. или източноиндийското сандалово дърво.

  Сандалово дърво и неговото етерично масло са ценени в областта на алтернативната медицина. От векове етеричното масло е популярна съставка в Аюрведа и в традиционната китайска медицина.

  Пленяващият аромат на сандалово дърво предопределя голямото му приложение в областта на парфюмерията и ароматерапията. В ароматерапията етеричните масла се използват за насърчаване на психичното и физическото здраве. Много древни култури са практикували ароматерапия. Тя остава популярна и днес.

  Това ароматно масло е изключително богато на естествено срещащи се химически съединения, наречени сесквитерпени, които са много ценни за подобряване на здравето и благосъстоянието на целия организъм.

  Действие

  • Противовъзпалително
  • Антиоксидантно
  • Антипролиферативно
  • Противостареещо

  За какво помага

  • Състояния на псориазис и атопичен дерматит

  Сандалово дърво има противовъзпалителен ефект и действа като променя клетъчните сигнали в тялото. По този начин, то може да помогне за намаляване на възпалението в случай на кожни заболявания като псориазис и атопичен дерматит.

  • Предпазва от свободните радикали и стареенето на кожата

  Етеричното масло от сандалово дърво е с особено високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата срещу свободните радикали, отговорни за стареенето и увреждането на кожата. Насърчава цялостното здраве на кожата и лекува различни кожни инфекции като акне, пъпки, обриви, циреи и други.

  • Укрепва здравето на зъбите

  Благодарение на стягащите си свойства, маслото от сандалово дърво е изключително полезно за инхибиране на растежа на бактерии, причиняващи лош дъх в устата. Не само помага при лечението на кървене на венците, но също така помага за почистване на устна кухина и засилва слюноотделянето чрез подпомагане на секретите в стомашно-чревния тракт.

  • Естествен релаксант

  Маслото от сандалово дърво действа като естествен релаксант и успокояващо средство срещу спазми. Проучванията показват, че маслото има способността да отпуска нервите, мускулите, което помага при спазмите и контракции. Маслото от сандалово дърво отпуска и коремните мускули, като насърчава отделянето на газове и предотвратява образуването на излишни газове в червата.

  • Тушира тревожността

  Ароматерапията с сандалово дърво намалява тревожността и насърчава спокойствието. Топлият и освежаващ дървесен аромат на маслото помага на ума да се отпусне и балансира емоциите.

  • Подпомага заздравяването на рани

  Маслото от сандалово дърво показва силни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. То може да се използва за премахване на бактерии и микроби по кожата. Освен това маслото ефективно лекува рани като подобрява и ускорява механизмите за заздравяване на наранената кожа. Биоактивните компоненти, присъстващи на сандаловото масло, са били използвани още от най- древни времена за лечение на различни кожни проблеми като рани, язви, кожни гъбички и други.

  Съставки: Eтерично масло от сандалово дърво /Santalum album L./

  Нето тегло: 10 ml

  Дозировкаиприложение

  Приложение: Оказва антисептично, противогъбично, детоксикиращо, откашлящо действие.

  Начин на приложение: По 3-4 капки. Може да използвате самостоятелно и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания