Навигация
Кошница

Artesania Agricola Етерично масло от Сандалово дърво 10 мл

Етеричното масло от Сандалово дърво - Aceite Esencial Sandalo е едно от най-често използваните масла за козметични цели. Благодарение на голямата си овлажняваща сила, то е подходящо за всеки тип кожа, дори и за най-сухата и чувствителната. Маслото от сандалово дърво може да бъде от полза при затруднено храносмилане, гадене, диария. Оказва благотворно влияние върху нервната система, благодарение на успокояващото си действие. Ефективно е в борбата със състояния на депресия и безсъние, причинени от стрес или нервно напрежение.

Етеричното масло от сандалово дърво се добива от дървесината и корените на Santalum Album L. или източноиндийското сандалово дърво.

Сандалово дърво и неговото етерично масло са ценени в областта на алтернативната медицина. От векове етеричното масло е популярна съставка в Аюрведа и в традиционната китайска медицина.

Пленяващият аромат на сандалово дърво предопределя голямото му приложение в областта на парфюмерията и ароматерапията. В ароматерапията етеричните масла се използват за насърчаване на психичното и физическото здраве. Много древни култури са практикували ароматерапия. Тя остава популярна и днес.

Това ароматно масло е изключително богато на естествено срещащи се химически съединения, наречени сесквитерпени, които са много ценни за подобряване на здравето и благосъстоянието на целия организъм.

Действие

  • Противовъзпалително
  • Антиоксидантно
  • Антипролиферативно
  • Противостареещо

За какво помага

  • Състояния на псориазис и атопичен дерматит

Сандалово дърво има противовъзпалителен ефект и действа като променя клетъчните сигнали в тялото. По този начин, то може да помогне за намаляване на възпалението в случай на кожни заболявания като псориазис и атопичен дерматит.

  • Предпазва от свободните радикали и стареенето на кожата

Етеричното масло от сандалово дърво е с особено високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата срещу свободните радикали, отговорни за стареенето и увреждането на кожата. Насърчава цялостното здраве на кожата и лекува различни кожни инфекции като акне, пъпки, обриви, циреи и други.

  • Укрепва здравето на зъбите

Благодарение на стягащите си свойства, маслото от сандалово дърво е изключително полезно за инхибиране на растежа на бактерии, причиняващи лош дъх в устата. Не само помага при лечението на кървене на венците, но също така помага за почистване на устна кухина и засилва слюноотделянето чрез подпомагане на секретите в стомашно-чревния тракт.

  • Естествен релаксант

Маслото от сандалово дърво действа като естествен релаксант и успокояващо средство срещу спазми. Проучванията показват, че маслото има способността да отпуска нервите, мускулите, което помага при спазмите и контракции. Маслото от сандалово дърво отпуска и коремните мускули, като насърчава отделянето на газове и предотвратява образуването на излишни газове в червата.

  • Тушира тревожността

Ароматерапията с сандалово дърво намалява тревожността и насърчава спокойствието. Топлият и освежаващ дървесен аромат на маслото помага на ума да се отпусне и балансира емоциите.

  • Подпомага заздравяването на рани

Маслото от сандалово дърво показва силни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. То може да се използва за премахване на бактерии и микроби по кожата. Освен това маслото ефективно лекува рани като подобрява и ускорява механизмите за заздравяване на наранената кожа. Биоактивните компоненти, присъстващи на сандаловото масло, са били използвани още от най- древни времена за лечение на различни кожни проблеми като рани, язви, кожни гъбички и други.

Съставки: Eтерично масло от сандалово дърво /Santalum album L./

Нето тегло: 10 ml

Дозировкаиприложение

Приложение: Оказва антисептично, противогъбично, детоксикиращо, откашлящо действие.

Начин на приложение: По 3-4 капки. Може да използвате самостоятелно и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания