Навигация
Кошница

Artesania Agricola Етерично масло от Гераниум 10 мл

Етеричното масло oт Гераниум - Aceite Esencial Geranio се препоръчва при леки инфекции по кожата. Използва се за облекчаване на стресови състояния и за балансиране на психиката. Без съмнение това е едно от най-ефективните масла в ароматерапията.

Етеричното масло от Гераниум се получава чрез парна дестилация на листата на Pelargonium odoratissimum - растителен вид, произхождащ от Южна Африка. Днес етеричното масло от Гераниум се добива в много региони по целия свят, включително в Европа и Азия. Има много разновидности на растението. Всеки сорт се различава по своя характерен аромат, но е почти идентичен по отношение на състава и ползите, които предлага.

Етеричното масло от Гераниум е широко използвано като съставка в парфюмерията и козметиката. То се използва и в ароматерапията поради своята способност да оказва благотворно влияние върху редица здравословни състояния.

Основни действия

 • антиоксидантно
 • антибактериално
 • противовъзпалително
 • антимикробно
 • стягащо

За какво помага

 • Акне, дерматит и възпалителни кожни състояния

Етеричното масло от Гераниум има силно изразени антибактериални, антимикробни и антисептични свойства. Това го прави често прилагано средство, което способства за намаляване на акне, дразнене на кожата и кожни инфекции, когато се прилага локално.

 • Инфекции

Множество проучвания показват, че етеричното масло от Гераниум може да се бори с бактериални инфекции. То има антимикробни и антибактериални свойства, което го прави ефективно срещу множество бактериални щамове като Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes и други.

 • Невродегенеративни заболявания

Някои невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, множествената склероза, болестта на Паркинсон и амиотрофична латерална склероза са свързани с различна степен на невровъзпаление. Високите концентрации на цитронелол - компонент на етеричното масло от Гераниум, инхибира производството на азотен оксид, намалявайки възпалението и клетъчната смърт в мозъка.

 • Менопауза и предменопауза

Ароматерапията с етерично масло от Гераниум стимулира секрецията на естроген.

От тази гледна точка, то може да бъде от полза за жени с намалени нива на естроген и може да има положително влияние върху някои симптоми, причинени от менопаузата и перименопаузата.

 • Стрес, тревожност и депресия

Вдишваното етерично масло от Гераниум има успокояващ ефект и е в състояние да намали тревожността. То насърчава релаксацията и облекчава депресивното настроение.

 • Болка от херпес зостер

Херпес зостер често води до постхерпетична невралгия - много болезнено състояние, засягащо нервните влакна и кожата по протежение на нерва. Локалното приложение на масло от Гераниум значително намалява болката при постхерпетична невралгия в рамките на минути след прилагане.

 • Третиране на рани

Етеричното масло от Гераниум действа кръвоспиращо върху леки рани. То ускорява коагулацията и свива кръвоносните съдове. Антибактериалните и антисептичните му свойства също са полезни за заздравяването на рани и възпаления по кожата.

Употреба

Етеричното масло от Гераниум трябва да се разреди с базово масло, за да може да се използва локално върху кожата. Когато разреждате етерични с базови масла следвайте тези указания за разреждане:

 • За възрастни - започнете със смесване на 15 капки етерично масло на 6 чаени лъжички базово масло. Това се равнява на 2,5% разреждане.
 • За деца - 3 до 6 капки етерично масло на 6 чаени лъжички базово масло е безопасно количествено съотношение.

За целите на ароматерапията се капват няколко капки етерично масло върху хартиена кърпа или се добавят в дифузер.

Съставки: Eтерично масло от гераниум /Pelargonium graveolens/

*от контролирано био земеделие.

Нето тегло: 10 ml

Дозировкаиприложение

Приложение: Подобрява състоянието на кожата

Начин на приложение: По 3-4 капки. Може да използвате самостоятелно и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания