Навигация
Кошница

Artesania Agricola Био етерично масло от Чаено дърво 10 мл

Aceite Esencial Eco Tea Tree Oil Plantis® е Био Етерично масло от Чаено дърво. Има благоприятно действие върху кожата при редица дерматологични състояния. Маслото притежава антибактериални, противовъзпалителни, антивирусни и противогъбични свойства.

Маслото от чаено дърво се дестилира от листата на растението Melaleuca alternifolia, което расте в Австралия. Етеричното масло с жълто-зелен цвят и характерен аромат, се прилага при различни състояния, които засягат здравето на кожата, ноктите и косата. Може да се използва и като дезодорант, репелент за насекоми или вода за уста. То е алтернатива на голям брой конвенционални лечения в областта на дерматологията.

Маслото от чаено дърво съдържа редица съединения, включително terpinen-4-ol. Това химично съединение доказано неутрализира бактерии, вируси и гъбички. Освен това повишава активността на белите кръвни клетки, които помагат в борбата с различни микроби и патогени.


Основни действия

 • противогъбично
 • антибактериално
 • антибиотично
 • антисептично
 • антипротозойно

За какво помага


Маслото от чаено дърво е ефективно средство за поддържане на здравето на кожата. То успокоява и действа лечебно върху широк спектър от кожни проблеми. Когато се използва локално, маслото от чаено дърво може да лекува определени кожни състояния или да подобри цялостния вид на кожата.

 • Дезинфекцира кожата

Използването на масло от дърво като естествен дезинфектант за ръце може да помогне за унищожаването на редица микроби, отговорни за настинки, грип и други заболявания. Сред тях са бактерии като E. coli, S. pneumoniae и H. influenzae.

 • Натурален репелент

Доказано е, че маслото от чаено дърво отблъсква насекомите - комари, мухи, мравки. В някои случаи то е също толкова ефективно или по-ефективно от стандартните инсектициди и репеленти.

 • Натурален дезодорант

Маслото от чаено дърво съдържа съединения, които се борят с бактериите, отговорни за миризмата на тялото. Може да се използва за направата на безопасен и ефективен дезодорант.

 • Вода за уста

Изследванията показват, че маслото от чаено дърво може да се бори с микробите, които причиняват кариес и лош дъх. Често се използва като активна съставка в пастите за зъби и водите за уста.

 • Суха кожа и екзема

Маслото от чаено дърво може да помогне за успокояване на сухата кожа, като намали сърбежа и дразненето. Освен това е доказано, че е по-ефективен от кремовете с цинков оксид при лечение на екзема.

 • Възпаление

Противовъзпалителният ефект на маслото от чаено дърво помага за успокояване и облекчаване на болезнената и раздразнена кожа. Може също да помогне за намаляване на зачервяването и подуването.

 • Инфекции, порязвания и заздравяване на рани

Антибактериалните свойства на маслото от чаено дърво го правят ефективен заздравител на рани.

 • Лечение на косата и скалпа

Масло от чаено дърво често се използва при пърхот и за премахване на мъртвите кожни клетки от скалпа. Поддържа косата здрава, овлажнена и насърчава нейния оптимален растеж.

 • Акне

Маслото от чаено дърво е популярен избор за лечение на акне поради неговите противовъзпалителни и антимикробни свойства. Смята се, че успокоява зачервяване, подуване и възпаление. Може дори да помогне за предотвратяване и намаляване на белезите от акне.

 • Псориазис

Маслото от чаено дърво може да бъде полезно за лечение на симптоми на псориазис, като инфекция и възпаление, като същевременно повишава имунитета.

Употреба

 • Използвайте масло от чаено дърво, спазвайки няколко предпазни мерки:
 • Не трябва да нанасяте масло от чаено дърво директно върху кожата. Важно е маслото да се разрежда с базово масло като зехтин, кокосово масло или бадемово масло. За всеки 1 до 2 капки масло от чаено дърво добавете 12 капки базово масло.
 • Бъдете внимателни, когато използвате масло от чаено дърво в областта около очите. Може да причини зачервяване и дразнене.
 • Преди да използвате масло от чаено дърво, направете тест, за да се уверите, че кожата ви не реагира на маслото от чаено дърво.

Съставки: Eтерично масло от чаено дърво* /Melaleuca alternifolia./

*от контролирано био земеделие

Нето тегло: 10 ml

Приложение: Оказва противогъбично, успокояващо, противовирусно, обезболяващо действие.

Начин на приложение: По 2-4 капки. Може да използвате самостоятелно, за гаргага и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа. При вътрешен прием се консултирайте с лекар!

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 31.05.2023 г. или до изчерпване на количествата