Навигация
Кошница

Artesania Agricola Био етерично масло от Бергамот 10 мл

Artesania Agricola Био етерично масло от Бергамот 10 мл
Artesania Agricola Био етерично масло от Бергамот 10 мл
  46,12 лв.
  Купи

  Био eтеричното масло от бергамот - Aceite Esencial Eco Bergamota помага за намаляване на тревожността и депресията. Оказва благотворно влияние върху деца, които страдат от трудно заспиване.

  Маслото от бергамот се извлича от корите на цитрусовите плодове Citrus bergamia. Ако обичате чай Ърл Грей, вие вече сте се наслаждавали на отличителния вкус на бергамота, който се използва за овкусяването му.

  Цитрусовият аромат на бергамот се добавя както към продукти за лична хигиена, така и в парфюмерията. Маслото от бергамот се използва като овкусител в храни и напитки. Притежава и многобройни лечебни ползи.

  Етеричното масло от Бергамот има благотворен ефект върху сърдечно-съдови, костни, възпалителни, кожни заболявания. Балансира психиката и има положително влияние върху нервната система. Регулира честите промени в настроението и неутрализира тревожността, болката и стреса.

  Основни действия

  • Противовъзпалително
  • Антиоксидантно
  • Аналгетично
  • Цитопротективната способност

  За какво помага

  • Акне и възпаления по кожата

  Няколко съединения в маслото от бергамот имат антибактериални и противовъзпалителни свойства. Това го прави ефективно средство за лечение на акне. Неговите аналгетични качества го правят ефективен лек срещу болезнени кисти и пъпки.

  • Намаляване на стреса

  Вдишването на масло от бергамот, смесено с водна пара, намалява чувството на тревожност и умора. Ароматерапията с бергамот (наред с други етерични масла) може да облекчи депресията, тревожността и други разстройства на настроението, като сигнализира на мозъка да освободи допамин и серотонин.

  • Бори се с хранителни отравяния

  Линалоол - химично съединение, открито в бергамота, има ефект при унищожаването на някои видовете бактерии, отговорни за заболявания, пренасяни с храната. Етеричното масло от бергамот има слаб до силен ефект при спиране на растежа на различни бактерии като Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Е. coli, Campylobacter jejuni и други.

  • Понижава липидите и сърдечно-съдовия риск

  Маслото от бергамот понижава липидите, което води до значително намаляване на биомаркерите, използвани за откриване на съдово оксидативно увреждане. Освен това, неговите липидни и гликемични ефекти могат да доведат до намаляване на сърдечно-съдовия риск.

  • Антиоксидант

  Бергамотът предпазва от увреждане от свободните радикали в тялото, включително съдовия ендотел - важен фактор за здравето на сърдечно-съдовата система.

  • Намаляване на усещането за глад

  Бергамотът съдържа полизахариди и влакнесто-дървесна фракция, които могат да се използват и в диетични продукти, за да се намали усещането за глад.

  • Подобряване на общата инсулинова чувствителност и глюкозен толеранс

  Клиничните проучвания показват положителния ефект на бергамота върху гликемичните параметри в организма. Флавоноидният нарингин - съставка, която се открива в него, подобрява общата инсулинова чувствителност и глюкозния толеранс.

  • Намалява холестерола

  Флавоноидите, открити в бергамота, могат да помогнат за намаляване на нивата на липидите. Установено е също, че полифенолите в бергамота имат противовъзпалителен ефект върху черния дроб.

  • Намалява болката и възпалението

  Линалол и карвакрол са съединения, открити в маслото от бергамот. Те имат антиконвулсантни и противовъзпалителни способности и влияят върху реакцията на болка и други състояния при хора и животни.

  Употреба 

  • Етеричното масло от бергамот не трябва да се използва директно върху кожата. Смесете го с базово масло, което да използвате като лосион за тяло или за масаж.
  • Може да добавите две до пет капки етерично масло от бергамот към душ гел, шампоан и ексфолиант за лице.
  • Използвайте го като съставка в ароматерапията. Например, етерично масло от бергамот може да се добави към ароматизиращи домашно приготвени свещи и освежители за въздух.

  Съставки: Eтерично масло от бергамот* /Citrus bergamia/

  *от контролирано био земеделие

  Нето тегло: 10 ml

  Дозировкаиприложение

  Приложение: Оказва антисептично, противогъбично, противопаразитно действие.

   успокояващо, противовирусно, обезболяващо действие.

  Начин на приложение: По 2-4 капки. Може да използвате самостоятелно, за гаргага и като добавка към шампоани, масла и кремове, масаж и аромалампа. При вътрешен прием се консултирайте с лекар!

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител

  Производител: Artesania Agricola, S.A,Испания