Навигация
Кошница

ANGETOP / АНГЕТОП 500 мг при болка 20 табл.

АНГЕТОП® е показан за симптоматично лечение на лека до средно тежка остра и обострена хронична болка от различен произход (вкл. главоболие, зъбобол, неврити, невралгии, мускулни болки, менструални болки, болка при бъбречна колика, болка при жлъчна колика, постоперативна болка, посттравматична болка). За тази индикация АНГЕТОП® се приема по ½-1 таблетка, 2-3 пъти дневно, след хранене или при необходимост преди хранене с повече течности, в продължение на 3 до 5 дни. При необходимост може да се приемат по 2 таблетки еднократно. Не приемайте повече от 6 таблетки дневно.


АТС: N02BB02

Терапевтични показания и дозировка
Възрастни и деца над 15 години

АНГЕТОП® е предназначен за възрастни и деца над 15 години.

АНГЕТОП® e показан също и за облекчаване на болките при злокачествени заболявания преди необходимостта от приложението на наркотични аналгетици. Metamizole sodium се препоръчва в международно приетата схема за облекчаване на болките при злокачествени заболявания преди приложението на наркотични аналгетици. За тази индикация АНГЕТОП® се приема по ½ -1 таблетка, 2-3 пъти дневно, след хранене или при необходимост преди хранене с повече течности, в продължение на 3 до 5 дни.

АНГЕТОП® е също и антипиретично средство при случаи неподаващи се на лечение с други антипиретични средства, както и при случаи, когато други антипиретични средства са противопоказни. АНГЕТОП® е температуропонижаващо средство, което се прилага при възпаления и инфекции. АНГЕТОП® се прилага в комплексната терапия на остри катари на горните дихателни пътища, трахеити, трахеобронхити, инфекциозни заболявания, като грип, морбили и варицела, когато други средства са неефективни или противопоказни. За тези индикации АНГЕТОП® се приема ½ - 1 таблетка, 2-3 пъти дневно, след хранене или при необходимост преди хранене с повече течности, в продължение на 3 до 5 дни.

*Максималната еднократна доза е 1 000 mg.
**Максималната дневна доза е 3 000 mg.
***Лечението с Metamizole sodium не трябва да продължава повече от 3 до 5 дни. Употребата на Metamizole sodium за по-продължителен период от време или в по-високи дози от посочените е възможно само след консултация с лекуващия Ви лекар.

Педиатрична популация: Тази лекарствена форма не е подходяща за приложение при деца под 15 години.
Пациенти над 65 години: Ако сте на възраст над 65 години и имате проблеми с черния дроб или бъбреците, започнете лечението с по-ниска доза – по ½ таблетка, 2-3 пъти дневно. При необходимост консултирайте се с лекар.
Пациенти с нарушена чернодробна функция или бъбречна функция: Ако имате чернодробно или бъбречно заболяване, започнете лечението с ниска доза (1/2 от препоръчаната доза за възрастни). При необходимост от по-продължително лечение консултирайте се с лекуващия Ви лекар.
Бременни и кърмещи пациентки: Не се препоръчва прилагането на продукта по време на бременност. АНГЕТОП® не трябва да се прилага в периода на кърмене, тъй като неговите метаболитни продукти преминават в кърмата. В случаите на наложителна употреба, кърменето трябва да се преустанови.

Начин на приложение
Винаги приемайте това лекарство точно, както е описано в листовката за пациента или както Ви е казал Вашият лекар. АНГЕТОП® 500 mg таблетките се приемат през устата. Препоръчително е АНГЕТОП® да се приема след нахранване, при необходимост преди хранене с повече течности.

Как изглежда АНГЕТОП® и какво съдържа опаковката:
АНГЕТОП® 500 mg таблетките са кръгли, плоски, бели или почти бели, с делителна черта, чрез която таблетката може да бъде разделена на две равни половинки. 10 таблетки са опаковани в блистер PVC/алуминиево фолио. 2 блистера, заедно с листовка за пациента, са поставени в картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба:
ИНБИОТЕХ ООД, София 1000, ул. Триадица 5А, тел.: 02 / 987 95 37; факс: 02 / 988 04 57, e-mail: office@inbiotech-bg.com, www.inbiotech-bg.com.
За допълнителна информация, относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба.

кратка характеристика на продукта

листовка

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 30.06.2022 г. или до изчерпване на количествата